پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

غذاهای مضر برای یادگیری دانش آموزان


غذاهای مضر برای یادگیری دانش آموزان
● قندها(مواد غذایی شیرین)
مصرف قند زیاد باعث ایجاد استرس در مغز می شود. برای مثال نیم ساعت پس از خوردن یک ماده ی شیرین، کالری آن به سرعت می‌شکند و گلوکز خون کودک بالا می‌رود. اگرچه ماهیچه‌ها و دیگر بافت های چربی آن را برای استفاده های بعدی ذخیره می‌کنند، ولی بافت مغز نمی‌تواند این کار را انجام دهد.
سه ساعت پس از خوردن مواد قندی، گلوکز خون پایین آمده و شروع به آزاد کردن هورمون های استرس زا می‌کند.
کودکانی که دچار اختلال کم توجهی (ADD) و اختلال بیش فعالی (ADHD) هستند کمتر قادرند با تأثیرات غذای شیرین مقابله کنند، بنابراین فعالیت فیزیکی شان افزایش می‌یابد که این فعالیت در اثر پایین آمدن گلوکز خون و تلاش برای به کار انداختن مغز است.
حتی بزرگسالان دچار (ADD) و (ADHD) که در سوخت و ساز گلوکز مشکل دارند، بخش هایی از مغزشان که توجه ، رفتار و اعمال درونی آنها را تنظیم می‌کند تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
● قندهای مصنوعی
متأسفانه قندهای مصنوعی نیز مشکلات دیگری به همراه دارند. مثلاً آسپارتام ، بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر گذارده و موجب اختلالاتی مانند حمله می‌شود. فنیل آلانین موجود در آسپارتام به راحتی از سدّ مغزی- خونی (BLOOD-BRAIN BARRIER) عبور کرده و توازن پیام های عصبی را به هم می‌زند. اگرچه از میان بدن که عبور می‌کند تغییراتی بوجود نمی‌آورد.
نتیجه آن شامل کم توجهی، بیش فعالی و حتی حمله می‌شود. آسه سولفام K نیز موجب آزاد شدن انسولین می‌شود. همان کاری که یک غذای شیرین می‌کند. سوکرالوز نیز باید توسط کبد سم زدایی شود که این کار با اضافه کردن یک سری مواد شیمیایی مضر هنگام پخت، به غذاهای آماده انجام می گیرد.
● آلرژی های غذایی
علائم آلرژی فقط خارش ، عطسه و دیگر علائم مشهود نیست. آلرژی های غذایی مخفی می‌توانند موجب دامنه وسیعی از مشکلات فیزیکی و روحی شوند. داروهای محیطی نیز مانند آفت کش ها ، حشره کش ها و دیگر آلاینده‌های محیطی ، مصرف آنتی‌بیوتیک و رژیم غذایی نامناسب همگی در بوجود آمدن آلرژی نقش مؤثری دارند.
کاکائو، ذرت ، تخم مرغ، شیر های پاستوریزه، پرتقال و گندم از غذاهای شایعی هستند که با اختلال بیش فعالی و آلرژی در کودکان مرتبط هستند. طی یک پاسخ آلرژیکی ، هیستامین در مغز آزاد می‌شود. همچنان که در اعضای دیگر بدن نیز اینگونه می‌شود.
یکی از تأثیرات هیستامین، افزایش فرار خونابه در اطراف بافت های مغز است. مغز از آب اشباع شده و در نتیجه میزان توجه و عملکرد حافظه کاهش می‌یابد.
● توصیه:
غذاهای خانگی (و نه غذاهای آماده) برای هر سنی خوب هستند، اما برای بچه‌های در حال رشد بسیار مهم هستند. سعی کنید فریزرتان را در پاییز با غذاهای طبیعی و حیوانی پُر کنید. اگر غذای فرزندتان را چه در خانه و چه برای مدرسه با رژیم غذایی مناسب و متوازن درست کنید، موجب می‌شود میزان یادگیری دروس در او افزایش یابد.
http://tebb.blogfa.com