چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

شنای‌تان بی‌خطر!


شنای‌تان بی‌خطر!
شنا كردن به‌خصوص در استخرهای سرپوشیده،‌مختص فصل خاصی نیست.اما به دلیل فرا رسیدن فصل گرما و اوقات فراغت بیشتر، خانواده‌ها برای این فعالیت ورزشی نشاط‌آور و زیبایی، به سوی استخرهای روباز، ‌بسته و نیز سواحل دریا رو می‌آورند.
با رعایت نكات ایمنی و آگاهی‌های ایمنی مناسب می‌توانید از بروز تعداد زیادی از بیماری‌ها و حوادث پیشگیری كنید.
برخی از نكات ایمنی باید در محوطه استخر یا در كنار سواحل دریا، با نصب علایم هشدار و پیام‌های ساده به اطلاع عموم برسد. خودداری از دویدن در محیط استخر،‌شنا كردن در عمیقی متناسب با توانایی خودتان، دوری از بازی‌ و شوخی‌های خطرناك، اطمینان از ایمن و بهداشتی بودن آب و محل شنا در ساحل دریا و همچنین استفاده از وسایل مناسب برای شنا از قبیل عینك و گوشی می‌تواند ایمنی نسبی شما را تأمین كند.
● نكاتی كه باید بدانیم
در طول استخر شنا نكنیم. از سواحل دریا به اندازه‌ای كه كارشناسان تعیین كرده‌اند دورتر نشوید.از شنا كردن در دریا هنــــگامی كه شرایط طوفانی است، پرهیز كنید. توجه كنید استخر و یا ساحل دریا مجهز به امكانات لازم برای نجــــات شــناگران و نجــــات‌غریق‌های حرفه‌ای و آموزش دیده باشد. وجود وسایلی كه برای نجات غریق‌های احتمالی به كار می‌رود، جزو واجبات یك استخر ایمن است. وسایلی مثل حلقه نجات،‌تیوپ، طناب، لوله‌های مخصوص عصایی شكل، چوب و تیرك و غیره.
به توصیه‌های نجات غریق توجه كنید. پوشش سطح محوطه اطراف استخر باید طوری باشد كه باعث لغزندگی و لیزخوردن شناگران نشود. استخر باید دارای سرویس‌های بهداشتی،‌رختكن و كمدهای نگهداری وسایل شناگران به تعداد كافی باشد.
استخر باید به سیستم تصفیه آب یا تأمین آب بهداشتی و تعویض به دفعات مناسب مجهز باشد.
رعایت بهداشت فردی قبل از ورود به آب (مثلاً شست‌وشوی بدن قبل و بعد از شنا، شست‌وشوی پا داخل حوضچه كلر قبل از ورود به استخر و مواردی از این قبیل) ضروری است.
اجتناب از زیاده‌روی در آفتاب گرفتن؛ چون این كار می‌تواند سبب خشك شدن، تغییر رنگ (تیره‌شدن) و چین و چروك پوست می‌شود.
برای جلوگیری از قرمزی و سوزش چشم بعد از شنا كردن،‌به‌ویژه در استخر به علت تركیبات كلر موجود در آب، استفاده از عینك شنا، دوش گرفتن بلافاصله پس از بیرون آمدن از آب ضرورت دارد. بلافاصله پس از شنا هم می‌توانید از قطره‌های اشك مصنوعی استفاده كنید.
حتی‌الامكان از بلع آب خودداری كنید. به یاد داشته باشید استخر یا هر آب مشترك دیگر،‌محل ورود انواع میكروب‌ها از بدن افراد مختلف است و كلر همه آن‌ها را از بین نمی‌برد. والدین توجه داشته باشند كه در طول مدت شنا، كودكان را به تناوب به دستشویی ببرند.
از نكات دیگر رعایت ایمنی شنا به‌خصوص در مورد كودكان، توجه دائم به آنهاست چرا كه اطفال بدون سروصدا و در سكوت غرق می‌شوند. با استفاده از كرم‌های ضد آفتاب پوست را از اثر زیانبار نور آفتاب محافظت كنید.
به كودكان اجازه ندهید به هنگام شنا آدامس بجوند یا چیزی بخورند چرا كه جویدن یا خوردن موقع شنا ممكن است باعث خفگی شود. استخرهای خانگی باید از هر چهار طرف با نرده‌ای به ارتفاع ۵/۱ متر با دروازه‌هایی كه به‌طور خودكار باز و بست می‌شوند،‌احاطه شوند.
آموزش شنا به ویژه هنگامی كه كودكانتان به ۴ سالگی رسیده‌اند مناسب است. اما گمان نكنید كه گرفتن درس شنا ما را از غرق شدن مصون می‌كند. به یاد داشته باشید كه وسایل بادی كمك به شنا، مانند بال‌های آبی، وسایل شناور ماندن نیستند و از غرق شدن جلوگیری نمی‌كنند.
وجود تجهیزات امداد، امدادگر، یك تلفن و شماره‌های اورژانس در محل شنا از ضروریات یك محل ایمن برای انجام این فعالیت ورزشی نشاط‌بخش است.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید