جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
گلابی؛ منبع نشاط
گلابی درخت یا درختچهای است که گونههایی از آن در نواحی کشور میروید و نژادهای مرغوب آن نیز پرورش مییابد و اخیرا در مناطق کردستان نژادهای مرغوب به گونههای خود روی آن در محلهای زیر میروید: جنگلهای زاگرس، مریوان، پاوه و خرمآباد.
درخت گلابی در خیلی جاها نژاد مرغوب آن پرورش مییابد که دارای ریشه عمیق و برگهای ساده و صاف و دندانهدار و گلهای سفید رنگ است و ممکن است کمی مایل به صورتی باشد. این میوه به شکل مخروطی گوشتدار نیز میباشد. زنبور عسل دانه گرده و نوش فراوان از آن به دست میآورد. قسمت مورد استفاده این میوه؛ برگهای جوان، پوست، ساقه و میوه آن است.
▪ ترکیبات شیمیایی این میوه: برگهای جوان درخت گلابی دارای ۶ درصد گلوکز ید هیدروکینون است، از نظر درمانی دارای اثر مدر و ضدعفونی کننده مجاری ادرار است. میوه گلابی دارای ۷۶ تا ۸۳ درصد آب، ۶ تا ۱۳ درصد مواد قندی مانند دکستروز و لولز، ۲ درصد اسیدهای آلی آزاد مانند اسید مالیک و سیترک، تانن، پکتین، انورتین و آسپاراژین میباشد. در میوههای جوان ۱۵ درصد کلسیم، ۲۶ درصد فسفر، ۲/۱ پتاسیم، ۱۷ درصد ید و مقداری سدیم، گوگرد، روی، آهن، ارسنیک، منگنز و دارای ویتامینهایی ازجمله A، ۱B، ۲B، C و PP وجود دارد. پوست میوه گلابی دارای ویتامینهای بیشتری است، دانه گلابی دارای آمیگدالین ۱۲ تا ۲۱ درصد مواد روغنی و ترکیبات مختلف دیگر نیز میباشد.
▪ خواص درمانی: برگ درخت این میوه مدر و آرامکننده است. از برگ گلابی در موارد مثانه، وجود باکتریها در ادرار و وجود سنگ در مجاری ادرار استفاده میشود. با مصرف آن مقدار دفع ادرار زیاد میگردد و ادرار رنگ روشن پیدا میکند و در مواردی که دفع ادرار به وضع پی در پی و به مقادیر کم صورت میگیرد و یا پس از دفع ادرار حالت ناراحتی احساس شود میتوان از آن استفاده به عمل آورد. کسانی که دارای معده ضعیف هستند میتوانند از گلابی به صورت کمپوت استفاده کنند. گلابی پخته سهلالهضم و اثر ملین دارد. مصرف گلابی در بدن عمل شستشو را انجام میدهد. خوردن این میوه در حال سیری بهتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. حضرت امیرالمومنین علی(ع) میفرماید: گلابی قلب را جلا و دردهای درون را به اذن خدا شفا میبخشد. این میوه مصرفش باعث نشاط و تقویت قوای فکر است و برای خانمهایی که دوران بارداری را سپری میکنند بسیار مفید میباشد. افرادی که دچار فشار خون هستند اگر بتوانند روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم گلابی مصرف کنند به مدت ۵ روز فشار خونشان به حد تعادل میرسد.
مصرف این میوه باعث نیکویی و شادابی میشود قلب را تقویت کرده و درد مثانه را کم میکند. بررسیهای انجام شده توسط دانشمندان مصری نشان میدهد که گلابی به علت داشتن منگنز برای ناراحتیهایی مانند کبد، کلیهها، غدد داخلی و یا امراض سینه بسیار نافع میباشد و این به واسطه وجود تانن درون آن است. وجود ارسنیک درگلابی باعث از بین رفتن رعشه و امراضی که قوا را تحلیل میبرند مانند : سل، کمخونی و ضعف مفرط، بسیار موثر است. بهترین زمان مصرف این میوه قبل از غذا و آن هم با پوست است. مصرف آن برای اطفال شیرخوار بسیار مفید است.
منبع : روزنامه رسالت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه ایران روسیه مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت سیزدهم روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
سلامت یسنا آتش سوزی قوه قضاییه تهران بارش باران پلیس شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش فضای مجازی
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار سایپا بانک مرکزی ایران خودرو
نمایشگاه کتاب سریال کتاب مسعود اسکویی تلویزیون سینما سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه چین اوکراین ترکیه انگلیس نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی تماس تصویری گوگل اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
خواب بیمه فشار خون کبد چرب کاهش وزن دیابت