دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا


مسیرهای کوچ


ایل راه سنجابی : عشایر سنجابی در دو منطقه گرمسیری (قصر شیرین، نفت شاه، باغچه قطار) و سر پل ذهاب به چرای دام می‌پردازند. عشایر منطقه قصر شیرین معمولاً از منطقه گندم بان به قلعه شاهین و سگان و سپس از گذرگاهی كه طرح دامداران چادرنشین به طول 25 كیلومتر احداث نموده عبور كرده و به كرند می‌رسند. از آنجا از طریق تنگه گول به منطقه ییلاقی سنجابی وارد می‌شوند. عشایر منطقه زهاب نیز از طریق سر پل ذهاب و راه آسفالته گردنه پاطاق كرند به تنگ گول كوچ كرده و در منطقه ییلاقی سنجابی اتراق می‌كنند.
ایل راه ایل كلهر : مسیر حركت چادرنشینان كلهر از سردسیر به گرمسیر و برعكس از منطقه ماهیدشت، در حد شرقی رودخانه مرگ تا نواحی سنجابی، شاه‌آباد غرب گوآود، دیره سر پل ذهاب، اطراف گیلان غرب تا ویژنان و نفت شاه و ناحیه پشته امام حسن می‌باشد. عده زیادی از مردم این ایل در روستاهای ییلاقی ساكن شده و عده دیگری هنوز به كوچ در بین ییلاق و قشلاق ادامه می‌دهند.
ایل راه ایل كرند : منطقه ییلاقی ایل كرند نوار كوه و منطقه قشلاقان چراگاههای گندم بان قصر شیرین و دامنه گردنه پاطاق است و مسیر حركت آن‌ها جاده اسفالته قصر شیرین به كرند می‌باشد.
ایل راه ایل جمیر : اغلب چادرنشینان ایل جمیر در فصل تابستان به همدان و كردستان می‌روند و از كرمانشاه به عنوان راه عبور استفاده می‌كنند.
ایل راه ایل تركاشوند : مسیر حركت تركاشوندی‌های پشته امام حسن، راه معروف دیره - سگان و كرند است كه از طریق جاده اسفالته به اطراف كرمانشاه اتصال می‌یابد. مسیر حركت تركاشوندهای صحنه به همدان نیز همان جاده اسفالته به اطراف كرمانشاه می‌باشد.
ایل راه ایل زوله : گروه‌هایی از ایل زوله زمستان‌ها در مراتع مهران و دهلران بسر می‌برند و در تابستان به كوه‌های اطراف صحنه و سنقر كوچ می‌كنند. مسیر حركت ایل زوله از ییلاق به گرمسیر عبارتست از : كوه امروله - صحنه - كرمانشاه - شاه‌آباد - قلاجه - چم ایوان - سومار و دشت‌بان میل و كره پو.


همچنین مشاهده کنید