دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا


گیشه دو میلیاردی


گیشه دو میلیاردی
فصل پاییز برای سینمای ایران با معرفی فیلم میم مثل مادر زنده یاد ملاقلی پور به آکادمی اسکار آغاز و با عفو قاسم ارتفاع پست، پیشنهاد احمدرضا درویش درباره جزیره صلح و باز هم خبرهایی از آمدن ها و نیامدن الیوراستون و گیشه دو میلیاردی به پلانهای پایانی می رسد.
● میم مثل مادر ملاقلی پور به اسکار معرفی شد
اوایل مهر ماه بود که زنده یاد رسول ملاقلی پور به عنوان یازدهمین کارگردان بعد از مهرجویی، کیارستمی، پناهی، مخملباف، مجیدی، قبادی، صدرعاملی، شهبازی، میرکریمی و پرتوی، آخرین ساخته سینمایی اش میم مثل مادر به اسکار معرفی شد.
فیلمی که به گفته خودش یک فیلم تلخ و سیاه نیست، بلکه رنج نامه زنان و مادران این مملکت است.
● جزیره صلح پیشنهاد احمدرضا درویش
اولین روزهای فصل پاییز که همراه شده بود با هفته دفاع مقدس، احمدرضا درویش یکی از کارگردانان شاخص این عرصه در یک مصاحبه تلویزیونی با ایرانیان مقیم خارج از کشور در شبکه جام جم در پاسخ به این پرسش که کدام جنگ، به جنگ پایان می دهد پیشنهاد کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از مردم ایران به عنوان ملتی که منادی صلح است، یکی از جزایر خودش را به عنوان جزیره صلح به بشریت تقدیم کند و سازمان ملل متحد در یکی از جزایر ایران به طور مستقل، مقر آسیایی تاسیس کند.
او اعتقادش را اینگونه مطرح کرد: فکر نمی کنم در طول تاریخ هیچ صلحی با جنگ به دست آمده باشد و به نظرم نتیجه جنگ، نابودی است. در این دوران وضعیت دنیا به گونه ای است که همه جهان به نحوی با ادبیات جنگ تهدید می شود و متاسفانه مولفه های تمام قدرت ها، کشورها و سیاستمداران بر مبنای ادبیات خشونت و جنگ شکل گرفته و به نظر می رسد جنگ یک جور بیزینس و مارکتینگ حاکم بر روابط اقتصادی است و بیزینس در دنیا مبتنی بر کالای جنگی شده است، آن چنان که بر اثر انعکاس این جنگ از طریق رسانه ها و خبرگزاری ها، مخاطبان جهانی را به وحشت انداخته است.
● برای آزادی جزو ده مستند تکان دهنده جهان
و همین روزها بود که در خبرگزاری های جهان خبری از انتخاب ده مستند تکان دهنده دنیا منتشر شد که در میان آنها نام فیلم مستند برای آزادی حسین ترابی به چشم
می خورد.
مارک کوسینز - منتقد سینمایی سایت فیلم BFI انگلیس- در گزارشی ۱۰ فیلم مستندی را که با سایر فیلم ها متفاوت هستند، انتخاب کرد و این سوال را که آیا فیلم ها می توانند تاریخ را تغییر دهند بهانه ای برای تهیه یک گزارش ویژه از بهترین مستندهای جهان کرد.
این گزارش درباره مستند برای آزادی آورده است: این فیلم که به صورت رنگی در قالب ۳۵ میلیمتری ساخته شده است، با صحنه های بدیع، انقلاب ایران را اسپیلبرگ گونه به تصویر کشیده است. انقلاب ما همه جا بود، همه بودند. . . و ما اگر هزار دوربین هم داشتیم، نمی توانستیم تصویر کاملی بدهیم از قیام ملتی که به پیشواز مرگ رفته بود. . . برای آزادی (حسین ترابی) این جملات عنوان بندی آغازین فیلم برای آزادی است که با خط نستعلیق و به رنگ قرمز بر زمینه ای سیاه نگاشته شده اند.
برای آزادی تنها فیلم مستندی است که در قالبی کاملا حرفه ای و با مشارکت عوامل مجرب بخش سینمایی وزارت فرهنگ و هنر ساخته شده است. علاوه بر نسخه تدوین شده این فیلم که در دسترس است، صدها فیت از ارزش های به جامانده آن را نیز باید در نظر گرفت که از اهمیت و اعتبار تاریخی فوق العاده ای برخوردار است و تنها فیلم مستندی است که در معرفی انقلاب اسلامی ایران با امکانات کاملا حرفه ای ساخته شده است.
● عصر روز دهم به راعی رسید
اوایل آبان ماه خبر رسید پروژه ناتمام ملاقلی پور را به مجتبی راعی سپرده اند.
مجتبی راعی هم گفت: تحقیقات عصر روز دهم را آغاز کرده است.
وی در عین حال تاکید کرد: چون سلیقه بنده در فیلمسازی با رسول ملاقلی پور فرق دارد، قرار شد فیلمنامه را از ابتدا بنویسم و فیلم را بسازم.
● قاسم ارتفاع پست عفو شد
حوالی آبان ماه در حالیکه ابراهیم حاتمی کیا لیست بازیگران فیلم جدیدش دعوت را منتشر کرد خبر آمد: قاسم ارتفاع پست پس از هفت سال عفو شد.
حاتمی کیا سال ۸۱ فیلمی ساخت که خودش می گفت: نطفه اصلی فیلمنامه اش را از خبری در روزنامه ها گرفته است.
آن روزها این کارگردان تاثیر گذار سینمای ایران در آبادان به سر می برد در خبرها اعلام شد که هواپیمارباها ۲۲ نفر بودند همین عامل به زعم حاتمی کیا دلیل غیر سیاسی بودن جریان بود.
حاتمی کیا تحقیقات را در این زمینه پی گرفت ،با حاضران در آن هواپیما تماس برقرار و در دادگاه این افراد هم شرکت کرد با این حال مجازات اعدام دور از ذهن بود و به گفته او ناامیدش کرده بود، همین امر جوهره خوبی برای درام آنچه که او به آن احتیاج داشت حاصل کرد.
قرار بود با پایان تابستان ۸۶ حکم اعدام متهمان هواپیما ربایی اجرا شود آن روزها حاتمی کیا در سفر حج به سر می برد. مدتی جریان دادگاه مسکوت ماند و شاید شنیدن خبر اجرای حکم مانع از پی گیری اخبار می شد.
اما سرانجام خبر رسید: پس از بررسی پرونده خالد هردانی ،فرهنگ پورمنصوری و شهرام پورمنصوری در کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضاییه، محکومیت آن ها از اعدام و حبس ابد به ۲۰ و ۱۵ سال حبس کاهش یافت.
● سال مولانا و ادای احترام سینمای ایران
اهالی سینما روز ۱۱ آبان ماه گرد مزار شمس جمع شدند تا بگویند شمس تبریزی در این مملکت مهجور نیست. پرویز پرستویی در بخش متنی که قرائت کرد آورده بود: جهان ما، جهان آیینه هاست.
ز هر سو که سر بگردانی آیینه ای است که حال و احوال ما را می نماید. تاریخ فرهنگ و هنر این مرز و بوم به افتخار و فخر قله های خود پابرجا مانده است. هر یک آیینه ای به وسعت آسمان و آتشی افروخته در بیشه اندیشه و احساس.
پرستویی بیان کرد: آتش افروزان هم اینک در خانه های ابدی خود در جای جای این جهان خفته اند، اما نام و یاد و نفس حق آنان در دل همه انسان های طالب زیبایی و حقیقت باقی مانده است و می ماند، تا ابد، که سرچشمه ریشه و رازهای ماندگاری دارد و اینک ما بر مزار حضرت شمس هستیم همان که به روایت تذکره نویسان نمی آید و فقط خود مولانا است که راز او را باز می گوید. شمس تبریزی، تو را عشق شناسد.
● بهروز افخمی فرزند صبح را تمام کرد
سرانجام فیلمبرداری پروژه سینمایی فرزند صبح به تاریخ پنجم آذر ماه ۸۶ بعد از سه سال در پایگاه شکاری فرودگاه مهرآباد به پایان رسید.
اما بهروز افخمی به ایسنا گفت: فیلمبرداری فیلم امروز به پایان رسید و بخش هیجان انگیز کار که صداگذاری و تدوین است از هم اکنون آغاز می شود که امیدوارم به خوبی پیش برود.
او درباره حضور فرزند صبح در جشنواره فیلم فجر هم گفت: به دلیل اینکه قرار است با آهنگساز خارجی، کار کنیم احتمال اینکه فیلم به جشنواره نرسد وجود دارد.
● تهیه کنندگان سینمای ایران به تفاهم رسیدند
و اواخر آذر ماه بود که هیات رییسه شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران انتخاب شدند.
منوچهر محمدی سخنگوی این شورا به ایسنا گفت: جلسه شورای عالی تهیه کنندگان در ادامه جلسات قبلی تشکیل شد و محورهای اصلی مباحث جهت تشکیل شورای عالی مورد بررسی قرار گرفت، طبیعتا در اولین گام انتخاب هیات رییسه انجام گرفت و افراد ذیل انتخاب شدند: سیدغلامرضا موسوی به عنوان رییس شورای عالی تهیه کنندگان از تشکل اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع فیلم سینمای ایران، مهدی فخیم زاده به عنوان نائب رییس شورای عالی تهیه کنندگان از تشکل مجمع فیلمسازان سینمای ایران و بنده به عنوان سخنگوی شورای عالی تهیه کنندگان از کانون تهیه کنندگان سینمای ایران انتخاب شدیم.
● باز هم خبرهایی از آمدن و نیامدن
و سه ماهه پاییز هم باز هم خبر از آمدن و نیامدن الیور استون بود.
● گیشه دو میلیاردی برای سینما
گیشه سینمای ایران نیز در فصل پاییز با نمایش بیش از پانزده فیلم به فروش بیش از دو میلیارد تومان دست یافت و عنوان پرفروشترین فیلم دوره برای توفیق اجباری بود. میزبان فیلم هایی چون توفیق اجباری ،کلاغ پر،گوشواره،توفیق اجباری ،رفیق بد ،دستهای خالی،اتوبوس شب ،بچه های ابدی ،هدف اصلی،چهار انگشتی ، مسیح ،قصه دلها،سرگیجه،عیسی می آید ،کلاهی برای باران ،در شهر خبری نیست هست بود. فصل پاییز نیز همچون فصل های دیگر سال خبر از رفتن ها بود فواد نور، حمید دلشکیب، گرشا رئوفی، حمید قنبری هم به قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) رفتند.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید