سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

حل مشکلات خانوادگی «فرمول جادویی» ندارد


حل مشکلات خانوادگی «فرمول جادویی» ندارد
گاهی اوقات زوج های جوان در حالی که آرزوی داشتن یک ازدواج ایده آل و موفق را در سر می پرورانند، اهدافی غیرواقعی برای زندگی مشترکشان در نظر می گیرند و توقعات نا بجا از همسرانشان دارند. زمانی که همسرانمان انتظارات ما را برآورده نمی کنند، ممکن است ما حضور مثبت آنها در زندگیمان را فراموش کنیم، از آنها رنجیده خاطر شویم و اصلاً متوجه نباشیم که در بروز مشاجرات خانوادگی ما هم نقشی داشته ایم. گاهی همه تقصیرها را به گردن همسرمان می اندازیم و همه حق را به خودمان می دهیم زیرا معتقدیم که آنها احساسات مان را جریحه دار کرده اند.
هنگامی که مشاجره ای درمی گیرد، ما باید ابتدا به نقاط ضعف خودمان توجه کنیم. اگر قصد اصلاح کردن رفتار کسی را داریم بهتر است قبل از همسرمان از خودمان شروع کنیم. عیب و نقص در رفتار دیگران نباید ما را از معایب رفتار خودمان غافل کند. پس بد نیست گاهی چشممان را به روی خطای دیگران ببندیم، نقاط ضعف شخصیت خودمان را بشناسیم و سعی کنیم آنها را برطرف کنیم.
به داستان زیر توجه کنید و ببینید که این زوج چگونه از بروز درگیری و مشاجره جلوگیری کردند.
● «بن» و «دلا» و پایان یک روز پرکار
«دلا» روز سختی را پشت سر گذاشته بود. با وجود تلاش زیاد باز هم نتوانسته بود تمام وظایفش را به خوبی انجام دهد. وقتی که می دید همسایه اش با وجود این که بچه های بیشتری دارد به خوبی از عهده کارها برمی آید، به توانایی های خودش به عنوان یک زن، یک همسر و یک مادر شک می کرد.
«بن» در راه خانه بود، او هم روز پرکاری را پشت سر گذاشته بود و بشدت احساس خستگی و گرسنگی می کرد. از این که داشت به خانه نزدیک می شد خوشحال بود؛ خانه یعنی آرامش، غذا و استراحت.
«دلا» صدای نزدیک شدن ماشین «بن» را شنید. با نگرانی نگاهی به ساعت انداخت. نزدیک هفت شب بود. خواست به سرعت چیزی برای شام آماده کند که صدای باز شدن در را شنید.
بن داخل شد، به دیوار تکیه داد و به دلا لبخند زد. او پریشان و عصبی به نظر می رسید. به میز خالی نگاه کرد. فهمید قضیه از چه قرار است و آهی از ته دل کشید.
ـ اگر ناراحتی بن به خاطر همسرش است، چه واکنشی خواهد داشت
ـ اگر او به خاطر خودش ناراحت است، چه اتفاقی خواهد افتاد
بن به دلا لبخند زد و گفت: به نظر می آد که برای کمک کردن بموقع رسیدم. دلا دیگر مضطرب نبود. با آرامش گفت: خوشحالم که به خونه اومدی. می دونم که خیلی خسته ای. راستش همین الان می خواستم شام رو آماده کنم. بن گفت: با هم دیگه شام رو آماده می کنیم.
سپس در حالی که با هم مشغول حاضر کردن غذا بودند در مورد مشکلاتشان با هم صحبت کردند. دلا گفت که چقدر کار داشته و تمام سعی اش را کرده که از عهده آنها به خوبی بربیاید. بن که گرسنگی را فراموش کرده بود به این فکر می کرد که چطور می تواند به دلا در مدیریت کارهای خانه کمک کند.
آیا این واقع بینانه است که آن قدر به رفاه و آسایش همسرمان فکر کنیم که گرسنگی خودمان بی اهمیت به نظر بیاید گاهی همسران باید بار مشکلات یکدیگر را به دوش بکشند. برای داشتن یک زندگی موفق باید با مشارکت هم موانع را از سر راه بردارند و قلب هایشان را به هم نزدیک کنند تا عشق وجودشان را یکپارچه و هماهنگ با یکدیگر کند.
مشاجرات خانوادگی معمولاً با خشونت، رنجش، عصبانیت و انتقاد همراه است که باید از بروز آن ها جلوگیری کرد. شاید کمی سخت باشد زیرا ما نمی توانیم به طور همزمان حس عصبانیت و فروتنی یا رنجش و دلسوزی داشته باشیم و زمانی که حالت تدافعی به خود گرفته ایم نمی توانیم همسرمان را به خوبی درک کنیم. بهتر است در هنگام وقوع مشکلات و بروز درگیری ها برای جلوگیری از مشاجرات کنترل بیشتری روی احساساتمان داشته باشیم.
زمانی که بشدت عصبانی هستیم و فقط به خودمان فکر می کنیم نه تنها مشکلات را حل نمی کنیم بلکه مشکلات و سوء تفاهم های بیشتری را به وجود می آوریم.
برای جلوگیری از مشاجرات و درگیری ها این سؤال ها را از خودتان بپرسید.
ـ در به وجود آمدن این مشکل چقدر نقش داشته اید
ـ واقعاً مشکل چیست و شما چگونه می توانید برای از بین بردنش اقدام کنید
ـ آیا پایبند بودن به تعالیم مذهبی و صبر و بردباری بیشتر به حل مشکل کمک خواهد کرد
ـ آیا لازم است که همسرتان را ببخشید یا از رفتار خودتان پشیمان هستید
هیچ فرمول جادویی برای حل مشکلات خانوادگی وجود ندارد. شاید بهترین نقطه شروع توجه به آموزه های دینی و پایبندی به آنها باشد. با صبر و بردباری بیشتر حتماً می توانید راه حل مناسبی برای مشکلاتتان پیدا کنید.
منبع : پارسی فا


همچنین مشاهده کنید