سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

مانیتور کاغذی


مانیتور کاغذی
مانیتورها برای خواندن مطالب از روی آنها خیلی مناسب نیستند. هنگامی که پس از انجام یک تحقیق علمی برای رفع خستگی سراغ بازی کامپیوتری میروسد، امکان دارد تا دیر وقت مشغول انجام بازی شوید و یا گاهی اوقات ضرورتی پیش می آید و مجبور میشوید چندین ساعت به صفحه نمایش کامپیوتر خیره شوید. در این موقع سردرد عجیبی هم حس میکنید و چشمانتان شروع به سوزش می کنند. برای خلاصی از این وضعیت از پشت کامپیوتر بلند می شوید و مشغول قدم زدن میشوید یا این که ترجیح می دهید چند دقیقه بخوابید تا امواج سرگیجه دست از سر شما بردارند.
با وجود آن که برخی مردم از باطل کردن کاغذ نفرت دارند به ناچار اطلاعاتی که را نیاز دارند، پرینت می گیرند تا راحت تر مطالعه کنند.
برخی دیگر از مردم نیز با وجود اتصال دائم به اینترنت ترجیح میدهند که روزنامه ها را بخرند و بخوانند اما بزودی روزی فرا می رسد که قادر خواهیم بود روزنامه ها را بدون هیچ مشکلی از روی مانیتور کامپیوتر بخوانیم. در آن موقع کامپیوترها همانند یک کتاب یا مجله خواهند بود. شرکتی واقع در ماساچوست به نام جوهر الکتریکی (E-ink) چنین پروژه ای را دنبال می کند. گروهی از شیمیدانها و دانشمندان علوم کامپیوتر در تلاش برای عینیت بخشیدن به کاغذ الکترونیکی هستند. این کاغذها صفحاتی هستند که با توان یک باتری کار می کنند و امکان مطالعه محتوای صفحه را چه در روشنایی روز و چه در تاریکی قطارهای زیرزمینی فراهم می کنند. این کاغذهای الکترونیکی ، قابل اعطاف خواهند بود و طراحی آنها به گونه ای است که خواهید توانست آنها را همانند یک روزنامه معمولی تا کنید. این صفحه ها در عین شباهت به کاغذ روزنامه امکان نمایش مطالب و فایل های تصویری را نیز فراهم خواهند ساخت. با استفاده از لایه نشانی خاصی با جوهر الکترونیکی، مطالب این صفحات به دفعات نامحدودی امکان تعویض را خواهند داشت.
یک صفحه از این نوع کاغذ به تنهایی گنجایش ذخیره و پخش محتوای چندین کتاب را خواهد داشت. علاوه براین ، ظرفیت بالا امکاناتی از قبیل دریافت و ارسال ایمیل و نمایش کلیپهای ویدئویی رنگی را هم باید به ویژگیهای این صفحه الکترونیکی اضافه کرد تا همانند روزنامه در فیلم هری پاتر به نظر برسد! کاغذهای الکترونیکی احتمال دارد روزی به عنوان وسیله ای ارزان قیمت برای انتقال اطلاعات از یک نقطه به سایر نقاط جهان نیز مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، دانش آموزان فعلی مجبور هستند هر روز کتابهای سنگینی را در کیفهای مدرسه شان قرار دهند و در طول روز با خود حمل کنند. اما در آینده دانش آموزان فقط یک کتاب درسی خواهند داشت. این کتاب الکترونیکی خواهد بود و محتوای صفحات آن فقط با لمس یک کلید عوض خواهند شد. دارن بیشکوف (Darren Bischoff) از کمپانی جوهر الکترونیکی می گوید: درواقع ما سعی می کنیم آخرین کتاب را تولید کنیم. چنین کتابی می تواند محتوای همه کتابها را نشان دهد. یاکوپسن (Goseph Jacobson) بنیانگذار E-ink زمانی که کنار ساحل دریا نشسته بود برای اولین بار به فکر ایجاد جوهر الکترونیکی افتاد.
در آن زمان او تازه از خواندن یک رمان جالب فارغ شده بود و آرزو می کرد که کاش مجبور نبود برای خواندن یک رمان دیگر فردا صبح به کتابفروشی برود و آن را بخرد، زیر انتظار فردا برایش خوشایند نبود. در آن زمان این ایده به ذهنش خطور کرد که اگر میتوانست مطالب کتابش را با مطالب رمان دیگری جایگزین کند میتواند یک رمان جدید بخواند. دانشمندان از سال ۱۹۷۰ روی پروژه کاغذ الکترونیکی کارمی کنند اما مشکلات فنی باعث شده است که دستیابی به آن طولانی شود. یاکوبسن که فیزیکدانی در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست است و در آزمایشگاه مدیا تحقیق میکند به همراه دو دانشجوی دوره لیسانس MIT روش نوید بخش را پیدا و طرحی را از سال ۱۹۷۷ آغاز کرده اند. در این روش از کره های کوچکی که میکروکپسول نامیده میشوند، استفاده می شود. امروزه صنایع متعددی از میکروکپسولها استفاده می کنند. میکروکپسولهای حاوی جوهر الکترونیکی از مایع زلالی پر می شوند که این مایع، خود حاوی ذرات بسیار کوچکی است.
بعضی از این ذرات ریز،سیاه رنگند و تعدادی دیگر به رنگ سفید. همه ذرات دارای بار الکترونیکی، میلیونها از این ذرات را داخل میکروکپسولها قرار می دهند و روی یک صفحه پلاستیکی پخش میکنند. می دانیم که بارهای الکتریکی مثبت و منفی، یکدیگر را جذب می کنند. استفاده از میدان مناسب الکتریکی باعث میشود که ذرات سیاه که دارای بار منفی هستند به سمت بالای میکروکپسولها متمایل شوند و در این حالت، ذرات سفید رنگ که بار الکتریکی مثبت دارند به سمت پایین رانده می شوند. اگر در این وضعیت به نقطه ای که میدان اعمال شده نگاه کنیم در آن نقطه یک خال سیاه رنگ مشاهده می کنیم. با تغییر جهت میدان الکتریکی میتوان تعیین کرد که کدام نوع از ذرات سیاه یا سفید به روی صفحه بیایند. با تغییر الگوهای نقاط سیاه و سفید به نظر میرسد که لغات با تصاویر روی صفحه نیز تغییرمی کنند. برای حرکت ذرات سیاه و سفید در داخل جوهر می توان به سادگی از برنامه کامپیوتری استفاده کرد که تغییر میدان الکترونیکی را تحت کنترل داشته باشد.
نمایشگرهای معمولی در کامپیوترهای امروزی به این صورت طراحی شده اند که نوری از داخل دستگاه مانیتور به پشت صفحه ای که می بینیم برخورد می کند. در اثر این برخورد، نور دیگری از صفحه مقابل ما تابیده می شود و چشم ما این تابشها را دریافت می کند. چنین نمایشگرهایی برای محلهای سربسته مناسبند اما خواندن از روی این مانیتورها درفضای آزاد و زیر نور آفتاب برای چشم بسیار خسته کننده است. خواندن کاغذهای الکترونیکی در هرفضایی بسیار آسان است و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. از طرف دیگر چون کاغذهای الکترونیکی همانند کاغذهای معمولی نور تابیده شده به سطحشان را باز می تابانند، در هر جایی که امکان مطالعه روزنامه معمولی وجود داشته باشد روزنامه الکترونیکی هم قابل خواندن خواهد بود. کاغذهای الکترونیکی مصرف انرژی کمتری در مقایسه با نمایشگرهای کامپیوتری دارند، چرا که در کاغذهای الکترونیکی تا زمانی که میدان الکتریکی متان یک ذره را تغییر ندهد آن ذره با رنگ مشخص خود در جایش ثابت می ماند و برای مشاهده یک تصویر در مدت طولانی نیاز به صرف انرژی اضافی نیست. اما در مانیتورهای معمولی برای این که یک تصویر روی صفحه ثابت مشاهده شود باید در هر لحظه نقاط مختلف تصویر به طور مرتب روشن شوند.
کاربردهای عملی این تکنولوژی تا به حال محدود بوده است. این نوع صفحه های الکترونیکی بعضاً در فروشگاهها هم کاربرد دارند و از آنها برای اطلاع رسانی به مشتریان یا گرفتن نظرهای آنان به منظور انتقال به صاحبان فروشگاه استفاده می شود. برایان هون (Brian Hone) مهندس نرم افزار می گوید: نکته ای که من در تجارب گذشته آموخته ام آن است که ساختن یک وسیله در آزمایشگاه بسیار ساده تر از تولید آن به عنوان فراورده قابل فروش است. زمان بسیار طولانی و کار طاقت فرسایی لازم است تا پروژه هایی که در آزمایگاه روی آن کار می شود به عنوان محصولی مطمئن و دارای ایمنی لازم به بازار راه یابد و مردم نسبت به خرید آن راغب شوند. بیشتر فناوریهای جدید از جمله DVD، CDROM ها دست کم ۱۰ تا ۲۰ سال طول کشید تا از مرحله فکر به محصولی جهانی تبدیل شوند. با همه این تفاسیر، قرار است که اولین نمونه از وسیله ای که امکان خواندن الکترونیکی را فراهم می کند، سال آینده در ژاپن به فروش برسد. ژاپن از این نظر برای شروع کار مناسب است که مردم در این کشور هرروز ساعتهای زیادی را برای رفت و آمد میان خانه و محیط کار در قطارهای پر ازدحام می گذرانند. از طرف دیگر اگر تا به حال نوشته ژاپنی یا چینی را دیده باشید، متوجه سطرها و واژه های پیچیده آنها شده اید. احتمالاً تصور نمایشگر کاغذی- الکترونیکی سبک و جمع و جوری که بتواند حجم زیادی از اطلاعات را هم در برگیرد، در چنین مکانی جالب تر به نظر خواهد رسید. البته E-ink تنها شرکتی نیست که در پی دستیابی به کاغذ الکترونیکی است. شرکتهای دیگر از جمله زیرا... (Xerox) نیز در این زمینه فعالند. در مرکز تحقیقات زیرا... روی پروژه کاغذ الکترونیکی قابل استفاده مجدد کار می شود. این نوع کاغذ را جایریکن (Gyricon) می نامند. هرصفحه آن از میلیونها مهره کوچک تشکیل شده است. نیمی از مهره سفید و نیمی دیگر سیاه رنگ است و مهره ها این قابلیت را دارند که بچرخند و رنگهای سفید یا سیاه را نشان دهند. شرکت دیگری از میکروکپسولها استفاده متفاوتیمی کند. در این روش به جای پر کردن میکروکپسولها با مایع،آنها را با هوا پر می کنند و ذرات مناسبی را وارد هوای محبوس شده می کنند. دانشمندان دیگری در هلند لایه نازکی از نفت را روی نقاط رنگی نشانده اند تا از آن برای ساخت تصاویر متحرک با رنگهای درخشان استفاده کنند. به لطف این فعالیتها گام بلندی در تولید کاغذهای الکترونیکی برداشته شده است. شاید از هری پاتر برای همیشه به عنوان شخصیتی افسانه ای یاد شود اما احتمالا بعضی از جزئیات دنیای جادویی او وارد زندگی روزانه ما خواهد شد!
www.yazdtoday.com
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی


همچنین مشاهده کنید