دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

۱۸ سپتامبر ۱۸۷۳ ـ رکود اقتصادی در آمریکا ـ اشغال نظامی عراق به خاطر نفت بود، ولی ...


۱۸ سپتامبر ۱۸۷۳ ـ رکود اقتصادی در آمریکا ـ اشغال نظامی عراق به خاطر نفت بود، ولی ...
۱۸ سپتامبر ۱۸۷۳ یک بانک آمریکایی در شهر فیلادلفیا ورشکست شد و متعاقب آن این کشور وارد یک دوره ۴ ساله رکود اقتصادی گردید که در تاریخ به «Panic of ۱۸۷۳ پنیک ۱۸۷۳ ـ ۱۸۷۷» معروف است. کاهش شدید بهای خانه و زمین سال ۲۰۰۷ در آمریکا باعث شده است که برخی از افراد اقساط وام خود را به بانکها و موسسات رهنی ندهند (زیرا رها ساختن خانه برای تصاحب آن توسط بانک و موسسه مالی، اصطلاحا «فورکلوژر» به سود آنانست) و در نتیجه پاره ای از این موسسات مالی فعالیت خود را متوقف ساخته اند (زیرا که در آمریکا، یک موسسه مالی و بانک می تواند اسناد رهن را نزد بانکی بزرگتر به وثیقه بگذارد و وام با بهره ارزانتر بگیرد).
در سپتامبر ۲۰۰۷ رئیس جمهوری آمریکا از شورای پول این کشور ( مدیریت بانکهای مرکزی ۱۲ گانه آمریکا) خواست که پول بیشتری با بهره کمتر در اختیار بانک های تجاری بگذارند تا معاملات مستغلات رونق گیرد که قبول درخواست رئیس جمهور باعث کاهش جهانی ارزش دلار شده است.
در واکنش به این وضعیت، ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۷ آلن گرینسپن ۸۱ ساله رئیس پیشین شورای پول آمریکا که تا سال ۲۰۰۶ به مدت بیش از ۱۸ سال این سمت انتخابی را برعهده داشت سکوت خود را شکست و در چند مصاحبه رو به ضعف گذاردن اقتصاد آمریکا را به گردن دولت جورج دبلیو بوش گذارد و گفت: هزینه های دولتی از کنترل خارج شده است، این دولت (دولت بوش) سالهاست که با کسر بودجه (قرض) کار می کند ـ این کسر بودجه تنها در سال ۲۰۰۴ معادل ۴۱۳ میلیارد دلار بود. هزینه ماندن در عراق سرسام آور است. همه می دانند که جنگ عراق به خاطر «نفت» شروع شد (وجود اسلحه کشتار جمعی و القاعده در عراق، بهانه بود). گرینسپن از اعضای جامعه یهودیان آمریکا که عضو حزب جمهوریخواه است پیش بینی کاهش بیشتری را در بهای مستغلات در آمریکا کرد. وی گفت که در کتاب ۵۳۱ صفحه ای اش تحت عنوان «عصر تلاطمThe Age of Turbulence» (منتشره در سپتامبر ۲۰۰۷) که عمدتا حاوی خاطرات و یادداشت های اوست جزئیات بحران اقتصادی را شرح داده است.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید