شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ترزگه خداحافظ تیم ملی


ترزگه خداحافظ تیم ملی
برای آمادگی هرچه بیشتر تیم ملی فرانسه در یورو ۲۰۰۸ و با توجه به فشردگی برنامه لیگ های اروپایی، دومه نش ۲ دیدار تدارکاتی با اسپانیا و کنگو را در فاصله یک روز با یکدیگر، هدف قرار داده است. در این رهگذر مربی فرانسه از ۳۶ بازیکن دعوت کرده تا از هم اینک نسبت به فهرست نهایی ۲۳ نفره خود در جام ملت های اروپا آگاهی های اساسی را به دست آورد. ریموند دومه نش ۳۶ بازیکن را برای برگزاری ۲ دیدار تدارکاتی با کنگو و اسپانیا (۵ و ۶ فوریه ۲۰۰۸) اعلام کرد که نام دیوید ترزگه در میان آنها دیده نمی شود که به تبع آن می توان دریافت که یورو ۲۰۰۸ بیش از پیش از بهترین گلزن سری A، فاصله می گیرد. از سوی دیگر ۳ بازیکن به نام های جره می منز (موناکو)، گایل کلیشی (آرسنال) و استیو مانداندا (مارسی) برای نخستین بار افتخار حضور در اردوی تیم ملی فرانسه را به دست آورده اند.
● ترزگه دعوت نشد
آری، این بار به نظر می رسد که جدایی میان ریموند دومه نش و دیوید ترزگه قطعی باشد و بهترین گلزن سری A، (۱۵ گل) به سوئیس و اتریش برای حضور در مسابقات جام ملت های اروپا سفر نخواهد کرد. عدم انتخاب ترزگه با توجه به آنچه میان او و سرمربی تیم ملی در یکی، ۲ سال اخیر گذشته است، اگرچه می تواند توجیه پذیر باشد اما در قیاس با عملکرد دیگر مهاجمان مورد نظر دومه نش به ویژه معروف ترین آنها، آنری و آنلکا از منظر گلزنی در لیگ های بزرگ اروپایی، کمتر نشان نمی دهد. این امکان از سوی کارشناسان وجود داشت که دست کم به عنوان آخرین آزمون، ترزگه برای ۲ دیدار تدارکاتی مورد بحث دعوت شود اما گویی یخ رابطه مربی و بازیکن آب شدنی نیست و به تبع آن داستان حضور ترزگه که با اشتیاق و شگفتی آغاز شده، اینک در حالی که او در سری A همچنان می درخشد به پایان غم انگیز خود رسیده است.
بدون تردید بیش از اینکه مسأله فنی در عدم گزینش ترزگه تأثیر داشته باشد و بدون اینکه بخواهیم نزول او را پس از آن پنالتی از دست رفته در فینال جام جهانی ۲۰۰۶ مقابل ایتالیا بدانیم، مسأله اصلی حذف او را باید ناشی از خصوصیات اخلاقی و شخصیتی این ۲ مرد به عنوان عامل اصلی نام برد. از یک سو دومه نش مردی خرافاتی و یک دنده که از هنر ایجاد رابطه و به تعبیری روابط عمومی چندان بهره نبرده است، کمتر از حرف و نظر خود عدول می کند؛از طرف دیگر در میان بازیکنان نسل طلایی سال های واپسین دهه ۹۰ فرانسه، ترزگه را می توان بسته ترین و کم جوش ترین آنها دانست. اگرچه او بازیکن بداخلاقی نیست اما مصلحت طلبی و تعارف هم چاشنی حرف ها و رفتارهای خود نمی کند. در این رهگذر پس از فینال از دست رفته ۲۰۰۶ در آلمان با وجود اینکه دومه نش هرگز به طور رسمی و روشن از نقش منفی ترزگه حرف نزده است اما با توجه به خرافاتی بودنش و اینکه می گویند در انتخاب بازیکنان و در کنار آنها قرار دادن تاریخ تولد، ماه و سال شاگردانش را مدنظر قرار می دهد، از نگاه او ترزگه یک بازیکن «بدیمن» به حساب می آید، ضمن اینکه واکنش ها و اظهارنظرهای بهترین گلزن سری A در ارتباط با دومه نش به ویژه هنگامی که مربی تیم ملی فرانسه، فوتبال ایتالیا را با تقلب و خریدن داور مورد اتهام قرار داد، هرگز دوستانه نبوده است.
به هر حال اگرچه نمی توان نسبت به حذف ترزگه از تیم ملی فرانسه برای حضور در یورو ۲۰۰۸ به طور قطع اظهارنظر کرد و چه بسا در فاصله چند ماه تا آغاز مسابقات، شرایط به گونه ای عوض شود که وجود ترزگه را گریزناپذیر کند اما در شرایط عادی و در حالیکه به طور معمول بازی های تدارکاتی می تواند در حضور یا عدم حضور یک بازیکن در ترکیب اصلی بسیار مهم باشد، عدم دعوت از ترزگه می تواند نشانه حذف همیشگی این بازیکن از حضور در تیم ملی قلمداد شود، چرا که با توجه به بالا بودن سن این بازیکن، یورو ۲۰۰۸ می تواند آخرین ایستگاه های ملی او باشد.
● ۳ تازه وارد قابل انتظار
جدا از عدم دعوت ترزگه، نکته تازه در فهرست موردنظر دومه نش به حضور ۳ بازیکن تازه وارد برمی گردد. استیو مانداندا، جره می منز و گایل کلیشی، ۳ بازیکنی هستند که برای نخستین بار افتخار پوشیدن پیراهن تیم ملی را به دست می آورند. در این رهگذر دروازه بان جوان مارسی که در آغاز فصل از تیم دسته دومی لوهاور به بندر جنوبی فرانسه آمده بود، به خاطر موج برآمده از توجه رسانه ها و البته با توجه به عملکرد خوبی که پس از مصدومیت دروازه بان اصلی از خود نشان داد، مورد توجه دومه نش قرار گرفت تا در پستی که کمترین تغییر را می بیند به اردوی تیم ملی دعوت شود. مانداندا تنها در ۱۹ دیدار از دروازه مارسی حفاظت کرد و راهی تیم ملی شد که در نوع خود قابل توجه می نماید. در ارتباط با «منز» مهاجم موناکو نیز باید گفت با توجه به آنچه در لوشامپیونه از او سر زده است و با ۷ گلی که برای تیمش به ثمر رسانده حضورش را نمی توان نامنتظره دانست؛ کلیشی نیز آن قدر در ترکیب آرسنال خوب کار می کرد که دومه نش چاره ای جز دعوت از او نداشت!
● بازگشت ۳ عنصر اصلی
نکته دیگر به حضور ۳ بازیکن، ۳ عنصر اصلی تیم ملی فرانسه در جام جهانی ۲۰۰۶ برمی گردد اما سانیول، پاتریک ویه را و گریگوری کوپه، ۳ مصدوم بزرگ پس از رسیدن به شرایط کم و بیش مطلوب و بدون اینکه حضور چندانی در ترکیب باشگاه های خود (بایرن مونیخ، اینتر، لیون) داشته باشند، به اردوی تیم ملی دعوت شدند تا با توجه به ۲ بازی تدارکاتی شرایط آنها مورد آزمون قرار بگیرد. در کنار این نکته ها، باید به دعوت ژان آلن بومسونگ اشاره کرد. او که در فصل جاری سری A، به تعداد انگشت یک دست هم در ترکیب یووه قرار نداشت، با پیوستن به لیون، بلافاصله از سوی دومه نش دعوت شده است. در حالی که در خط دفاع با توجه به نام های موجود، نمی توان نسبت به این بازیکن با اطمینان حرف زد. سخن از لیون به میان آمد، گفتنی است قهرمان ۶ دوره پی درپی فرانسه با ۸ بازیکن بیشترین نماینده را در اردوی کنونی تیم ملی فرانسه دارد. در فهرست موردنظر دومه نش نام جبرئیل سیسه نیز دیده می شود که با توجه به درخشش او در یک ماه گذشته، بازگشتی قابل انتظار و مورد قبول نشان می دهد.
● نگاهی به فهرست موردنظر دومه نش
درون دروازه جدا از حضور مانداندا سلسله مراتب قبلی (کوپه، لاندرو و فری) رعایت شده است، در حالی که در خط دفاع جایی که دومه نش از ۱۳ بازیکن دعوت کرده، معجونی از جوان ها، پا به سن گذاشته ها و تازه واردها دیده می شود. در این رهگذر به غیر از ۶ حضور نامنتظره بومسونگ و دعوت درست از کلیشی باید به تورام اشاره کرد که عملکردش در ۲ دیدار تدارکاتی می تواند در گزینش نهایی او برای یورو ۲۰۰۸ بسیار مهم باشد. در میانه خط دفاع، گالاس، اسکوده، مکسس و ژیوه، رقبای بالقوه رکورددار حضور در تیم ملی به حساب می آیند. در کناره ها، کنار آبیدال و سانیول، دومه نش می تواند روی اورا، کلیشی، سانیا و کلر نیز حساب کند. با توجه به تعداد بازیکن دعوت شده به نظر می رسد، خط دفاع در مرکز دلمشغولی های مربی قرار دارد. در میانه زمین، شگفتی چندانی دیده نمی شود. قدیمی هایی چون ویه را، ماکلله و سپس نصری و تولالان که باید باشند، ضمن اینکه لاسانا دیارا، روتن، آلودیارا هم با توجه به عملکردشان در لیگ های اروپا حضورشان طبیعی به نظر می رسد.
البته باید گفت مالودا و ریبری که نامشان در فهرست خط حمله آمده است، به طور معمول به عنوان هافبک- مهاجم کناری بازی می کنند و در ارتباط با دیگر نام های خط حمله، حضور آنری و آنلکا به عنوان زوج اصلی طبیعی جلوه می کند که همراه با بنزما، بن عرفا، سیسه، گوو و دست آخر بریاند جوان (که احتمال رفتنش به یورو ۲۰۰۸ کم می نماید) در دیدارهای تدارکاتی مورد آزمون قرار می گیرند؟
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید