پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

زیتون


زیتون
● خوراکی های سالم در سبد خانواده
خداوند متعال درقرآن مجید و سوره «تین» در آیه اول به زیتون قسم یاد می کند که طول عمرش از هزار تا دوهزار سال است. و درحقیقت میوه ای است که اکثر ما از فواید و اهمیت آن غافلیم.
رسول اعظم(ص) می فرمایند: «زیتون بخورید و از روغن آن استفاده کنید که از درخت مبارک است.»
جوش شیرین را از سفره خود دور کنید
با توجه به این که نان یکی از مهمترین منابع تغذیه ای کشور است و در بین مردم از اهمیت خاصی برخوردار است، بنابراین بهداشت نان نیز جایگاه خاصی دارد.
استفاده از جوش شیرین در مراحل فرآوری نان ها می توانند اثرات سوء بر روی سلامت افراد داشته باشد.
ایجاد سوء هاضمه، زخم معده، اختلال در جذب مواد آلی از جمله کلسیم، فسفر و آهن، کاهش فشار خون و هوشیاری، کم خونی، تنگی نفس، بیماری های کلیوی، یبوست، حالت تهوع و لرزش اعضاء بدن از جمله اثرات سوء تغذیه ای نان های حاوی جوش شیرین می باشند.
علاوه بر این، تاثیر سوء بی کربنات سدیم (جوش شیرین) باعث تغییر رنگ مغز نان، تیرگی و ایجاد بوی نامطبوع آن می شود.
گفتنی است؛ معاونت بهداشتی این دانشگاه به منظور اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این زمینه برنامه هایی نظیر کارگاه پخت نان سنتی در واحدهای نانوایی با همکاری مستقیم اتحادیه های نانوایان و همچنین توزیع پوستر و پمفلت را در دست اجرا دارد.
● فواید زیتون
▪ روغن زیتون طبیعت گرم و اثر نرم کننده، ملین و صفرابر دارد که بیمار روزانه ۱تا۲ قاشق روغن زیتون با یک قاشق آبلیمو مخلوط کرده و تناول کنند.
▪ برای رفع یبوست ممکن است ۱یا ۲ قاشق زیتون را شب قبل از خواب یا صبح ناشتا میل کنند ولی باید دانست که استفاده مکرر و دائمی آن تولید عادت کرده و بی اثر می شود.
▪ برای تسکین سرفه های شدید و خشک خوردن یک قاشق روغن گرم صبح، ظهر و شب اثر شفابخش دارد.
▪ روغن زیتون بهترین دارو برای درمان سوختگی است.
▪ افرادی که عرق بدنشان بیش از حد معمول است برای جلوگیری از تعرق زیاد ممکن است پس از شستن بدن خود درحمام روغن زیتون بر بدن مالیده و پس از مدتی بشویند.
▪ میوه زیتون مقوی معده، اشتهاآور است و در ضمن مصرف زیاد آن برای دستگاه تنفس مضر است.
▪ برگ زیتون را چنانچه جویده و آب آن را در دهان نگاه دارند برای درمان جوشهای دهان مفید است.
▪ مصرف برگ درخت زیتون به این طریق که ۳۰ عدد برگ سالم زیتون را ۱۵ دقیقه در ۳۰۰ گرم آب بجوشانند تا مایع به ۲۰۰ گرم برسد صاف کرده و با کمی قند به حالت گرم صبح و شب میل کنند و تا ۱۵ روز این کار را متوالی انجام دهند و سپس هفت روز معالجه را متوقف کرده و دوباره ۱۵ روز از سر گیرند فشار خون به حد طبیعی می رسد.
منبع : روزنامه کیهان