سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نسخه موهایتان را بپیچید


نسخه موهایتان را بپیچید
یک رژیم غذایی غنی از سیلسیوم، کلسیم و آهن می تواند ریزش مو را متوقف کرده و یا حداقل آن را کاهش دهد. سبزیجات سبز منبع بسیار خوبی از املاح معدنی به شمار می رود. میوه های خشک شده و آب آلبالو نیز از لحاظ آهن بسیار غنی هستند.
نازک شدن تار مو و یا ریزش آن، ممکن است نشانه ای از اختلالات دستگاه گوارش باشند. مثلاً علامتی دال بر ناکافی بودن اسید معده، فقر پروتئین، روی و یا سایر مواد مغذی. به همین دلیل تا زمانی که این اختلالات برطرف نشوند، ریزش مو نیز متوقف نمی شود، ولی در مورد مردان، قضیه تا حدودی متفاوت است. به نظر می رسد در پیش گرفتن یک رژیم کم چربی می تواند کمک مناسبی برای کند کردن ریزش مو باشد. برخی دانشمندان معتقدند ریزش مو در جنس مذکر مربوط به افزایش هورمون تستسترون در زمان بلوغ است. غذاهای پرچرب نیز این رویه را افزایش می دهد. به همین علت با کنترل میزان چربی دریافتی در طی روز، می توان تا حدودی ریزش مو را کاهش داد.
کم خونی یکی دیگر از دلایل شایع ریزش مو است. برهمین اساس اگر فردی به دلیل کم خونی موهای خود را از دست بدهد،باید سعی کند از غذاهایی غنی از آهن، مانند جگر (خصوصاً در زنان حامله)، غلات، سبزیجاتی که برگ های تیره دارند (مانند اسفناج)، تخم مرغ، خرما و انگور استفاده کند.
از آنجا که بخش عظیمی از مو از پروتئین تشکیل شده، برای تقویت رشد موها می توان رژیم غذایی پر پروتئین را در پیش گرفت. مصرف سویا نیز می تواند رشد مو را تا ۱۵ درصد افزایش دهد. از جمله مواد بسیار مغذی و حیاتی در رشد مو، عنصر سیلسیوم است. این ماده نقش مهمی در رشد زیبایی، درخشش و استحکام مو دارد. برای گنجاندن سیلسیوم در برنامه غذایی می توان از سیب زمینی، فلفل سبز و قرمز،خیار و لوبیا استفاده کرد.
ویتامین ث، اهمیت زیادی در جذب آهن دارد. به همین دلیل کمبود آن موجب کم خونی و ریزش مو می شود. ویتامین «ای» نیز برای سلامت موها مفید است. این ویتامین در اووکادو، آجیل و روغن زیتون یافت می شود. باید به خاطر داشت اگر ریزش موها به علت اختلال در عملکرد غده تیروئید باشد، می توان با مصرف غذاهای غنی از ویتامین آ و ید، مانند هویج و اسفناج، گردو، تخمه کدو، شلغم، کاهو، خردل، سویا و بادام زمینی این کمبود را برطرف کرد. مصرف این مواد برای افرادی که دچار ریزش مو هستند ممنوع است:
▪ غذاها و نوشیدنی های یخ.
▪ غذاها و نوشیدنی های شیرین.
▪ غذاهای چرب.
▪ مصرف بیش از حد غذاهای خام.
▪ فرآورده های لبنی.
▪ مصرف بیش از حد ویتامین آ.

[غزل شگرف]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید