چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

از اعتبار شب‌های قدر...


از اعتبار شب‌های قدر...
در نظام آفرینش خداوند، برخی مکان‌ها و برخی زمان‌ها هستند که خاصیتی غریب و منحصر به‌فرد دارند؛ گرچه علم هیچ‌گاه به مرحله اثبات این مساله نرسیده ‌است اما می‌‌توان از اعتبار جایی همچون مسجدالحرام یا مسجدالنبی سخن گفت و یا اینکه خصلت منحصر به‌فرد ماه رمضان را شرح داد، به‌گونه‌ای که هیچ مکان و زمان دیگری را قابل مقایسه با این مکان‌ها و زمان نیابیم.
ماه رمضان همچنین شب‌های قدر را نیز دربرمی‌گیرد و این شب‌ها به ماه رمضان کیفیت مضاعفی می‌بخشد. ‌به باور ما مسلمانان ارزش عبادت انسان در ماه رمضان برابری می‌کند با هزار ماه عبادت، خاصه در شب‌های قدر که کلا‌م خداوند بر پیامبر اسلا‌م(ص) نازل شده‌ است‌و خداوند در آیات قرآن تاکید می‌کند که شب قدر یکی از شب‌های ماه رمضان است.
شب قدر فرصتی است برای مومنین که قلب‌های خود را از آلودگی پاک کنند، آلودگی‌هایی که بر اثر تعلقات دنیوی حاصل شده و همچون مانعی ‌است میان انسان و خالقش. قلب انسان مانند آیینه‌ای است که ممکن است زنگار بگیرد.
باید این زنگار را پاک کرد، حال به‌وسیله اشک و تضرع به درگاه خداوند یا به‌وسیله توبه یا ذکر خدا. قلب انسان ‌باید تجلی خداوند باشد و شب‌های قدر فرصت این رستگاری را فراهم می‌کند. مومنان در این شب‌ها باید بیندیشند، به خود و خالق خود و روحشان را از آلودگی‌ها پاک کنند. اینها همه از خصلت‌ها و اعتبار منحصر به‌فرد شب‌های قدر و ماه رمضان است. ‌
نکته دیگری که مومنان باید به آن توجه کنند، قرائت قرآن در این شب‌ها است. حکما و مراجع ما و از همه آنها مهم‌تر، ائمه اطهار توصیه‌های محکمی به مسلمانان کرده‌اند که قرآن بخوانند و محتوای آن را درک کنند؛ این کلا‌م، کلا‌م خدا است، کلا‌م وحی است و از این طریق است که می‌توان با خداوند ارتباط برقرار کرد. هر مسلمانی که آمادگی ذهنی داشته ‌باشد می‌تواند از قرآن بهره ببرد و باز شب‌های قدر فرصت مضاعفی را برای استفاده از چنین نعمتی فراهم می‌کند.
دوست دارم از حضرت علی(ع) هم بگویم که شهادتش با این شب‌ها مصادف شده‌ است. شب‌های قدر، شب‌های علی(ع) هم هست و ما شیعیان در این شب‌ها مقام ایشان را گرامی می‌داریم. ‌
نجفقلی حبیبی
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید