دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

داروهای مسهل - یبوست - سفتی مدفوع - دیر کارکردن شکم - اجابت مزاج سفت


داروهای مسهل - یبوست - سفتی مدفوع - دیر کارکردن شکم - اجابت مزاج سفت
‌● نسخه شماره ۱ دارو : ریشه و ریزم ریوند چینی ( Rheum officinale )
▪ مقدار مصرف : ۱ تا ۴ گرم
▪ طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده است در یک فنجان آب جوش ریخته مدت یک ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده صبح و شب هر بار یک فنجان یک ساعت بعد از غذا میل کنید .
▪ توجه : این دارو در زنان حامله و در افرادیکه سنگ در مثانه یا دستگاه ادراری دارند نباید مصرف شود .
● نسخه شماره ۲ دارو : شیرابه خشک شده برگهای صبر زرد (چادروا) ( Aleo species )
▪ مقدار مصرف : ۶۰ تا ۲۰۰ میلی گرم بعنوان مسهل ملایم ، ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم بعنوان مسهل .
▪ طرز تهیه : با کمی شربت قند میل کنید .
▪ توجه : این دارو در دوران حاملگی ، زمان قاعدگی و در هنگام وجود ناراحتی گوارشی مصرف نگردد .
● نسخه شماره ۳ دارو : برگ سنا ( Cassia angustifolia )
▪ مقدار مصرف : ۵/۰ تا ۱ گرم بعنوان ملین
▪ ۱ تا ۳ گرم بعنوان مسهل ملایم
▪ ۴ تا ۸ گرم بعنوان مسهل قوی
▪ طرز تهیه : مقادیر مورد نظر از برگ سنا را که قبلا کوبیده شده باشد در یک فنجان آبجوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده صبح و شب هر بار یک فنجان یک ساعت بعد از غذا میل کنید .
▪ توجه : مدت ۶ تا ۸ ساعت بعد از مصرف دارو تخلیه روده شروع می شود .
● نسخه شماره ۴ دارو : اسفرزه ( Plantago psylium)
▪ مقدار مصرف : برای بزرگسالان مقدار ۱۰ گرم یا یک قاشق غذا وری پر با کمی آب ولرم یا شیر گرم روزی سه بار مصرف گردد .
▪ اطفال : مقدار یک رگم روزی سه بار با کمی آب گرم یا شیر گرم میل کنید .
● نسخه شماره ۵ دارو : پوست سیا توسه ( Rhamnus frangula )
▪ مقدار مصرف : ۱ تا ۳ گرم از پودر گیاه
▪ طرز تهیه و مصرف : بصورت کپسول تهیه و میل کنید .
▪ توجه : مقدار ۲ تا ۶ گرم این دارو را در یک لیوان آب بصورت جوشانده نیز می توان تهیه و مصرف نمود .
● نسخه شماره ۶ دارو : مغز میوه فلوس ( Cassia fistula)
‌▪ مقدار مصرف : بزرگسالان به مقدار ۴ تا ۸ گرم بعنوان ملین و به مقدار ۳۰ تا ۶۰ رگم بعنوان مسهل ، اطفال به مقدار ۳ گرم بر حسب هر یک از سنین عمر بعنوان مسهل .
▪ طرز تهیه و مصرف : مقادیر ذکر شده از پودر گیاه فوق را رد یک فنجان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده صبح و شب هر بار یک فنجان یک ساعت بعد از غذا میل کنید .
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید