شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

جایی که AMD جان گرفت


جایی که AMD جان گرفت
از لحاظ تاریخی باید پذیرفت که معرفی پردازنده Athlon۶۴ شکل بازار پردازنده ها را دگرگون کرد. این پردازنده در حکم بلای خانمان سوزی بود که بر آسمان Intel باریدن گرفته بود و ول کن ماجرا هم نبود. شرکت Intel هنوز قامت خود را راست نکرده بود که پردازنده های دوهسته ای Athlon۶۴ X۲ وارد بازار شدند و پنبه کردند هر چه Intel رشته بود. این شرکت هم به سرعت پردازنده های دوهسته ای PentiumD را روانه بازار کرد. بیچاره Intel در همان چاهی افتاد که روزگاری برای AthlonXP کنده بود. بله پردازنده های PentiumD انرژی بالایی مصرف کرده و گرمای فراوانی تولید می کردند. جالب تر آنکه سیستم خنک سازی اصلی (فن) همراه با پردازنده های جدیدتر Pentium۴ نیز پاسخگوی گرمای ایجاد شده توسط این پردازنده ها نبود و خریدار بی نوا ناچار بود که هزینه دوباره ای را تحمل کرده و برای حفظ سلامت پردازنده محترم دست به دامان فن های قوی تر شود.
برخلاف Intel که تبلیغات فراوانی روی معماری ساخت ۴۵ نانومتری جدید خود می کند، AMD بر کارایی هسته های پردازشی خود تاکید دارد. از این رو در دسته بندی محصولات AMD موضوع معماری ساخت
۴۵ نانومتری اهمیت کمتری دارد.در واقع اینگونه می توان ادعا کرد که مهم ترین مزیت پردازنده های
۴۵ نانومتری برای روزگار کنونی، کاهش قابل توجه مصرف انرژی و کاهش دمای پردازنده در حین فعالیت است.
● یادآوری سه نکته
شاید اگر پنج، شش ماه پیش بدین بحث می رسیدیم، دسته بندی متفاوتی را مطرح می کردیم. این سه نکته را بدانید بد نیست؛
▪ اول اینکه سرعت افت قیمت محصولات AMD در بدترین حالت، دو برابر محصولات Intel است.
▪ دوم اینکه میزان افت قیمت محصولات AMD قابل توجه است و آدمی را دچار وسوسه می کند. شرکت Intel نیز از این ولخرجی ها می کند اما به ندرت و البته اگر مجبور شود.
▪ سوم اینکه هرچه قیمت ها کاهش می یابد، قوت محصولات AMD بیشتر به چشم می آید. به بیان ساده نسبت کارایی به قیمت محصولات AMD قابل رقابت نیست.
● پردازنده های فقرایی AMD
به طور کلی AMD شامل چهار خانواده پردازشی است. اول خانواده Sempron که تا دلتان بخواهد بر
شبه پردازنده Celeron برتری یافته است. پردازنده Sempron تا مدت ها مورد توجه وب سایت های معتبر قرار داشت و حتی دیده شده است که در برخی تست ها بر پردازنده های Pentium۴ نیز فائق آمده است البته این را گفتم تا دست کم نگیریدش. قیمت مدل های Sempron به طور معمول بین ۲۵ تا ۴۵ هزار تومان متغیر است. قرار بود که زودتر از اینها از بازار خداحافظی کند اما برای روکم کنی Celeron هم که شده فعلاً تولید می شود. روز آتی درباره دیگر پردازنده ها سخن می گویم.
منبع : روزنامه سرمایه