دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

بایرن، به اضافه فاکتور کلینزی!


بایرن، به اضافه فاکتور کلینزی!
همزمان با شروع نیم فصل دوم لیگ فوتبال آلمان همگان می پرسند آیا بایرن مونیخ می تواند با کنار زدن وردربرمن و یکی دو امیددار دیگر مثل هامبورگ، بایر لورکوزن و شالکه برای بیست و یکمین بار قهرمان این لیگ بشود یا خیر. تیم باواریایی از همان آغاز تا پایان نیم فصل اول درصدر جدول جای داشت اما برتری چشمگیر ۴ تا ۶ و ۷ امتیازی اش بر رقبا به سبب اکتفا به چند نتیجه متوسط و بد مثل تساوی های بدون گل در هفته های پایانی نیم فصل اول از میان رفت. به طوری که بایرن نیم فصل دوم را با امتیازی برابر با وردربرمن و فقط به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به این تیم درصدر جدول آغاز کرده است.
● پایان نفرت
معمولاً وقتی بسیار زودتر از موعد اعلام می شود که در پایان یک فصل مربی تیمی کنار می رود و دیگری می آید، بر تیم و نتایج آن اثر منفی می گذارد، زیرا بازیگران تیم می دانند که مربی کنونی ماندنی نیست و کارکردن با وی در ۴ ۵، ماه باقی مانده از فصل دشوارتر و کم ثمرتر می شود. با این وجود بایرنی ها امیدوارند شور و امید برخاسته از اعلام ورود یورگن کلینزمن به جمع آنان در پایان فصل (به جای اوتمار هیتسفلد سوئیسی که در پایان فصل از مربیگری بایرن کنار می رود) بایرن را متحول سازد و به شرایط بهتری برساند.
شخصیت جذاب و روحیه شاد و پرامید کلینزی به گونه ای است که به هر جا می رود امید و شور را نیز با خود به آن جا می برد و حتی مخالفان و دشمنان بایرن نیز معترف اند که بعد از بازگشت کلینزمن به باواریا، نفرت داشتن از بایرن به سان گذشته بسیار دشوار خواهد شد. کلینزی پس از رساندن تیم ملی جوان آلمان به رتبه سوم جام جهانی ۲۰۰۶ در همه جای این کشور با ادب و احترام و برخوردی مثبت مواجه می شود و بو و رنگ خوشبینی را با خود به هر مکانی منتقل می کند. با این حال عناصری شاخص در باواریا تازه یادشان افتاده که دو ماه پس از گزینش کلینزی به عنوان مردی که باید جای هیتسفلد را در پایان فصل بگیرد، از خود بپرسند آیا او توان حفظ و استمرار فتوحات باشگاه و تکرار کارنامه روشن هیتسفلد را دارد یا خیر. قیصر فرانس بکن باوئر رئیس افسانه ای بایرن از آنها است که پیشینه کلینزمن درمورد دوام نداشتن چشمگیر در یک محل و مکان و رفتنش در عین موفقیت وی را به فکر انداخته و در روزهای اخیر در این خصوص ابراز نگرانی کرده است.
از طرف دیگر او هرگز در یک باشگاه مربیگری نکرده و کل دوران مربیگری اش به همان ۲۳ ماهی منحصر می شودکه هدایتگر تیم ملی آلمان بود و هنوز نمی توان از خاطر بردکه طراح اصلی توفیق های آلمان در دوره حضور وی نیز یواخیم لو دستیار وی و ایدئولوگ تیم بودکه استراتژی و سیستم بازی تیم ملی را تعیین می کرد و کلینزمن می ماندو وظیفه خطیر (!) بالا و پائین پریدن سرشار از شادمانی در کنار زمین پس از جواب دادن هریک از تعویض ها و تدابیر «لو» و موفقیت های لو بعد از رفتن کلینزمن و سپرده شدن پست سرمربیگری به وی به گونه ای تأکید و تأییدی بر همین موضوع بوده است. رقبای بایرن درچنین شرایطی امید به این بسته اندکه بایرنی ها به خاطر تفکر بیش از حد درباره آمدن کلینزمن ارتباط کاری خود را با هیتسفلد و به واقع بنیادهای شغلی فعلی خود را سست کنند و آنها بتوانند با استفاده از این فرصت به صدر جدول برسند.
● پدال گاز
درهفته های پایانی نیم فصل اول و درحالی که بایرن برخلاف گذشته گلزنی را از یاد برده و از تلاش ستاره های بین المللی اش لوکا تونی ، فرانک ریبه ری و میروسلاو کلوزه چندان بهره ای نمی جست ، برمن حریفان را درو می کرد و پایش را از روی پدال گاز بر نمی داشت، به طوری که از حداکثر ۱۸ امتیاز ممکن در آن مقطع زمانی فقط ۳ تا از دست داد.
توماس شاف مربی وردر برمن که برخلاف کلینزمن (مربی ۵ ماه بعد بایرن) اهل لبخند زدن نیست و بیش از حد جدی نشان می دهد، می داند که طرف شدن مجدد با بایرنی ها پس از استراحت ۷ هفته ای و تجدید قوایی که داشته اند، آسان نخواهدبود. بازیکنان بایرن شنبه شب هفته گذشته در یک بازی تدارکاتی با همشهری خود «مونیخ ۱۸۶۰» فقط ۱-۱ مساوی کردند و سپس بدون فوت وقت سه شنبه شب در دور سوم جام حذفی آلمان روبه روی ووپرتال قرار گرفتند، اما بداقبالی رقبا و بویژه برمن در این بوده است که درست وقتی موتور بایرن در هفته های آخر نیم فصل اول به روغن سوزی افتاده بود و پیوسته امتیاز از دست می داد، مسابقات متوقف و وارد تعطیلات زمستانی شد و اگر چنین نمی شد و بازی ها قدری ادامه می یافت، برمن می توانست در همان هفته ها کلک بایرن را بکند و صدرنشینی را از چنگش به در آورد، اما حالا که تیم استراحت و باتری های خود را از نو شارژ کرده وفاکتور آمدن کلینزی و ازدیاد روحیه اش از این طریق را نیز دراختیار خویش می بیند، انجام این کار سخت تر خواهدشد.
در هرحال بایرن شروع کننده نیم فصل دوم بوندس لیگا از جمعه شب و با بازی در برابر هانزا روستوک بود. هانزا که چندی پیش برای گذراندن اردویی تدارکاتی به هوای معتدل امارات روی آورد و در همان زمان سفری به «تهران سرد» هم داشت و در یک بازی دوستانه تیم ملی ایران را ۰-۲ برد، فقط در رده ۱۵ جدول بوندس لیگا قرار داشته است و همین مسئله اشتیاق و انگیزه تیم را برای جبران مافات و ابقا در «بوندس لیگا یک» بیشتر می سازد. اما بایرن در دیدار دوستانه اخیرش ۷ گل به تیم امید چین زد و با نتیجه ۲-۷ برنده شد و حالا که حمله وران مشهورش دوباره سر حال آمده اند بعید است که به راحتی تسلیم حریفان خود شود.
وصال روحانی
منبع: Sunday Telegraph
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید