دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

زندگی سیاسی ـ اجتماعی عنان


زندگی سیاسی ـ اجتماعی عنان
كوفی عنان ۸ آوریل ۱۹۳۸ در غنا به دنیا آمد. وی با یك وكیل سوئدی به نام «نانه ماری عنان» ازدواج كرد و صاحب سه فرزند است. دو نفر از فرزندان او مربوط به ازدواج نخست اش با یك نیجریه ای است كه اواخر دهه ۷۰ از وی جدا شد.
● تحصیلات: سال ۱۹۵۷ یعنی زمانی كه غنا به عنوان نخستین مستعمره انگلیس كه توانست استقلال خود را به دست بیاورد، از مدرسه امفانتسیپیم فارغ التحصیل شد و یك سال بعد در كالج به تحصیل در رشته اقتصاد پرداخت. او در سال ۱۹۶۱ با دریافت بورس تحصیلی مؤسسه فورد موفق شد در كالج مك آلستر در سنت پل مینه سوتا مشغول به تحصیل شود. او سپس به ژنو رفت و ادامه تحصیلات خود را در آنجا پی گرفت و در سال های ۱۹۷۱ و ۷۲ نیز در رشته مدیریت به ادامه تحصیل پرداخت و سرانجام در این رشته نایل به كسب درجه دكتری شد. او به زبان های انگلیسی و فرانسوی تسلط كامل دارد و زبان های آفریقایی را نیز با تسلط تكلم می كند.
● ورود به سیاست: كوفی عنان در سال ۱۹۶۲ به عنوان كارمند ارشد بودجه سازمان بهداشت جهانی مشغول به كار شد. بین سال های ۱۹۷۴ تا ۷۶ به عنوان مدیر كل توریسم غنا در كشور خود به فعالیت پرداخت و بعد از آن نیز دیگر بار به سازمان ملل بازگشت و این بار با عنوان دستیار دبیر كل ایفای نقش كرد. او از سال ۸۷ تا ۹۰ دستیار دبیر كل در مدیریت منابع انسانی، از ۹۰ تا ۹۲ دستیار دبیر كل در بخش بودجه و اداره ملی سازمان و سال های ۹۳ و ۹۴ دستیار دبیر كل این سازمان در بخش فعالیت صلح بانان بود. كوفی عنان سال ۱۹۹۴ و در پی ماجرای نسل كشی در رواندا كتاب «دست دادن با شیطان: سقوط انسانیت در رواندا» را نوشت و پس از آن در سال ۱۹۹۵ معاون دبیر كل سازمان ملل متحد شد.
۱۳ دسامبر ۱۹۹۶ عنان اطلاع یافت كه همكارانش وی را برای پست دبیر كلی سازمان ملل نامزد كرده اند. او در اول ژانویه ۱۹۹۷ در حالی بر كرسی دبیر كلی سازمان ملل نشست كه پطرس پطرس غالی دبیر كل مصری الاصل سابق سازمان ملل با این منصب خداحافظی كرد. كوفی عنان می توانست به عنوان نخستین آفریقایی سیاه پوست دبیر كل سازمان ملل متحد، نام خود را در فهرست افراد پرآوازه قاره سیاه قرار دهد.
عنان بار دیگر اول ژانویه ۲۰۰۲ برای دومین بار برای تصدی این پست انتخاب شد. در حالی كه پیش از این، چنین اتفاقی معمول نبود. زیرا طبق ضوابط سازمان ملل پست دبیر كلی به طور چرخشی هر دو دوره یك بار میان نمایندگان پنج قاره تغییر می كند اما پطرس غالی به عنوان نماینده قاره آفریقا به این منصب راه یافته بود و با انتخاب مجدد كوفی عنان، قاره آفریقا سه دوره متوالی پست دبیر كلی سازمان ملل متحد را در دست گرفت كه این خود اتفاقی بی سابقه بود.
كوفی عنان در دوران ریاست خود شیرین ترین روز را روز دریافت جایزه نوبل و تلخ ترین آن را حمله به مقر سازمان ملل در عراق و لبنان و كشته شدن صلح بانان این سازمان می خواند.
بنفشه غلامی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید