سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


آرزوی نهایی هر انسان


آرزوی نهایی هر انسان
جهان امروز و همه جوامعی كه در كشورهای گوناگون شكل گرفته‌اند، با چالش‌ها وتنش‌های زیادی روبه‌رو هستند. البته مقدار این تنش، نوع و شدت آن‌ها در محیط‌های مختلف، با هم تفاوت دارند. كشوری كه در حال جنگ است با كشوری كه در صلح به سرمی‌برد و از ملل ثروتمند جهانست، تنش‌های مختلفی را تجربه می‌كند. امنیت جانی ومالی و پیروزی در جنگ یا بیرون راندن دشمن یا حفظ منابع مالی و جلوگیری از سقوط اقتصاد، از جمله دردسرهایی هستند كه مردم و دولت‌های در حال جنگ با آن‌ها درگیرند. تلاش برای پیروزی در بازار رقابتی دشوار تجارت و از میدان به در كردن رقیبان، از دردسرهای ملت‌های جهان متمدن و پیشرفته است.
تنش، درگیری، اضطراب و چالش، از هر نوع كه باشد و به هر دلیلی كه به وجود آمده باشد، مضر و خطرناك است و روح و جسم انسان را هدف می‌گیرد. این وضعیت باعث شده كه یكی از مهمترین دغدغه‌های انسان امروز، به دست آوردن "آرامش" باشد. نیل به آرامش روان و ذهن، آرزوی همه مردم است.جدا از روش‌های تخصصی روانپزشكی و تكنیك‌های حرفه‌ای روانشناسان، راههای ساده‌ای نیز هستند كه در عین سادگی می‌توانند بسیار سودمند واقع شوند. شما می‌توانید درهر حالی آن‌ها را به كار گیرید و از همه مهمتر، استفاده از آن‌ها رایگان بوده لازم نیست پولی بپردازید!
● حالا خوب توجه كنید و هر روش را كاملا درك كرده به خاطر بسپارید:
۱) به نفس كشیدنتان دقت نمایید.
زمانی كه حس می‌كنید مضطرب یا عصبانی یا بی‌‌قرار شده‌اید، سعی كنید بر نفس كشیدنتان تمركز كنید. دم و بازدم‌هایتان را به درستی حس نموده در هر دم كلمه آرامش را بگویید و در هر بازدم، با گفتن كلمه‌های اضطراب و استرس، این انرژیهای منفی را ازوجودتان خارج سازید. این روش، ساده‌ترین روش تبدیل بی‌قراری و اضطراب به آرامش خاطر است.
۲) در "حال" زندگی كنید.
یك بار كسی از بودا- پیشوای مذهب بودایی- سوال كرد: وقتی كه شما و مریدانتان با هم جمع می‌شوید، چه كار می‌كنید؟ بودا پاسخ داد: می‌نشینیم، راه می‌رویم و غذا می‌خوریم. ولی منظور از این سخنان چیست؟ بودا می‌خواست بگوید كه وقتی راه می‌رود، می‌داند كه دارد راه می‌رود، وقتی می‌نشیند می‌داند كه نشسته‌اند و هنگام گرسنگی هم میداند كه بدنش به غذا احتیاج دارد و غذا می‌خورد.
بسیاری از مردم، یا در اندوه گذشته و اشتباهاتشان و فرصت‌های از دست رفته زندگی می‌كنند یا برای آینده‌ای كه "می‌آید" ولی هنوز نیامده نگران هستند. آن چه كه در این كشمكش از دست می‌رود، زمان حال و "اكنون" است. همان چیزی كه در دسترسمان است و الان داریم و باید از آن استفاده كنیم. گذشته، گذشته است و هرگز هم برنمی‌گردد. پس غیرقابل تغییر است. آینده هم كه در دسترسمان نیست و تنها تصوری از آن داریم.ممكن است بعضی پیش‌بینی‌های خوب و بدمان به حقیقت بپیوندند و ممكن هم است اصلا روی ندهند. آن‌چه كه می‌تواند اشتباهات گذشته‌مان را جبران كند و آینده‌ای بهتر را شكل دهد، زندگی در اكنون و برنامه‌ریزی برای آینده است. به این نكته خوب دقت كنید.
۳) تصویری آرامش بخش را در ذهن مجسم كنید.
وقتی كه با موضوع تنش‌زا یا مشكلی پیچیده روبه‌رو می‌شوید، صحنه‌ای كه به شما آرامش می‌دهد را پیش چشمانتان مجسم نموده به كارتان هم مشغول شوید. این كار از فشارهای عصبی درونی شما می‌كاهد. بعضی تصویر یك دریای آبی آرام را دوست دارند، عده‌ای جنگلی در دل كوهستان و گروهی هم دشتی پر از گل‌های وحشی را مایه آرامش خود می‌دانند. تصویر مهم نیست. مهم آرامش بخشی آنست.
۴) به دیگران توجه كنید و برای كمك به آن‌ها و حل مشكلاتشان بكوشید.
این كار سبب می‌شودكه شما هم مورد توجه واقع شوید و بتوانید برای حل مشكلاتشان كمك بخواهید. زمانی كه شخصی به كمك شما و تلاش‌هایتان موفق شده اضطراب و ترس‌هایش كاهش می‌یابد، شما حس می‌‌كنید كه توان رویارویی با مشكلات خودتان را هم دارید.قدرشناسی و یا حتی فقط لبخند رضایتمندانه‌اش، امید و نیرویی دو چندان به شما خواهد داد. در ضمن دوست و همراه خوبی هم پیدا كرده‌اید.
درباره اشخاص خودخواهی كه به دیگران اعتنایی ندارند و همواره در پی حل مسائل و كسب موفقیت شخصی‌اند، مثال جالبی می‌‌گویند: وضعیت این آدم‌ها مثل گروهی از افرادیست كه در اتاقی جمع شده‌اند. بشقاب‌هایی پر از غذاهایی داغ و اشتهابرانگیز هم پیش رویشان است ولی همگی آن‌ها ضعیف و رنجورند. چرا؟ به خاطر این كه قاشق‌هایشان به قدری بزرگ است كه در دستانشان جای نمی‌گیرد. بشقاب‌ها هم طوری قرار داده شده‌اند كه دست آن‌ها به بشقاب‌ها نمِی‌رسد!
در مقابل افرادی هم هستند كه خود را مسئول می‌دانند و علاوه بر تلاش برای بهبود زندگی خودشان به مشكلات دیگران هم می‌پردازند. اینان را این گونه تصویر می‌كنند:
مردمان دسته دوم غذای كمتری داشتند اما می‌توانستند غذا بخورند. آن‌ها با همكاری هم از قاشق‌های بزرگ استفاده می‌كردند و هر یك مراقب دیگری بود كه به قدر كافی غذا داشته باشد. به همین خاطر هیچ انسان بیمار و ضعیفی بین آن‌ها وجود نداشت.
۵) خواب را فراموش نكنید.
خیلی از افراد كار و مشغله زیادشان را بر خواب و استراحت مناسب و كافی مقدم می‌دارند. خواب ناكافی،‌ فرد را مضطرب و بیش از حد برانگیخته و تحریك‌پذیر می‌‌كند. سردردهای مزمن تنشی و خستگی مزمن را هم به آن‌ها اضافه می‌شود. به تدریج قوای جسمی و روانی فرد تحلیل رفته خستگی و كم خوابی از چهره‌اش نیز مشخص خواهد شد. و همه این عوامل كارایی او را پایین می‌آورد و بازتابی منفی در زندگی شخصی و شغلی‌اش به جا خواهد گذاشت.
مبارزه با تنش‌ها و مشكلات نیازمند جسم و روانی سالم، قوی و انعطاف‌پذیر است. با محروم كردن خودتان از خواب، به جسمتان آسیب‌ نزنید و با اندوه و افسوس خوردن و نگرانی نسبت به گذشته و آینده، روان عزیزتان را فرسوده نكنید. زندگی در لحظه، تجسم آینده‌ای آرام‌بخش و همكاری و همیاری با دیگران، به شما نیرویی دو چندان می‌بخشد تا با حفظ ثبات فكری و تعادل روحی و روانی، با جسمی آماده در زندگی پرتنش و چالش امروز، باقی مانده موفقیت‌های دلخواهتان را به دست آورید.
by:Nisha Sharma
مترجم: آذین صحابی
منبع : روزنامه تفاهم


همچنین مشاهده کنید