پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

وانواتو؛ سرزمین خوشبختی


وانواتو؛ سرزمین خوشبختی
یکی از چیزهایی که بشر همواره به دنبال آن بوده و برای دست یافتن به آن تلاش می‌کند، خوشبختی است اما واقعا خوشبختی چه مفهومی دارد؟ دانشمندان معتقدند که نمی‌توان مفهوم دقیقی از خوشبختی ارائه کرد چرا که در نظر هر کس خوشبختی مفهوم خاصی دارد و هر کس آن را طبق انتظارات خود معنی می‌کند. گروهی آن را در ثروت، گروهی در علم زیاد و گروهی در رفاه و سلامتی می‌دانند اما در کل دانشمندان معتقدند هر چقدر رضایت از زندگی در فرد بیشتر باشد احساس خوشبختی بیشتری می‌کند.
موسسه تحقیقاتی انگلیسی (New Economics Fundation( NEF طی تحقیقات گسترده‌ای که بین ۱۷۸ کشور دنیا انجام داده و نظر‌سنجی‌هایی که بین ملت‌های مختلف و مردم با آداب و رسوم گوناگون به عمل آورده، سرزمین‌ها را از لحاظ رضایت مردم و توقعات آنان از زندگی در درجات مختلف خوشبختی قرار داده است. فکر می‌‌کنید خوشبخت‌ترین سرزمین این کره خاکی طی این بررسی‌ها کدام کشور باشد؟ و آن سرزمین رویایی در کجای کره زمین واقع است؟ شاید خیلی‌ها فکر کنند که یکی از کشورهای صنعتی، متمدن و با تکنولوژی پیشرفته در این رتبه قرار داشته باشد اما نتیجه تحقیقات چیز دیگری را نشان داد. کشورهای عضو G۸ و بزرگترین و پیشرفته‌ترین کشورهای صنعتی دنیا در این رتبه‌بندی در آخرین درجات قرار گرفتند و مردم این کشورها جزو ناراضی‌ترین مردم دنیا بوده‌اند. به عنوان مثال آمریکا در رتبه ۱۵۰ قبل از فقیر‌ترین کشورهای آفریقایی از جمله (زیمبابوه، بروندی و کنگو) و آلمان نیز در رتبه ۸۱ قرار دارد و آن سرزمین رویایی که مردمش خوشبخت‌ترین مردم روی زمین هستند یک مجمع‌الجزایر دور افتاده در جنوب اقیانوس آرام است با نام (وانواتو) که یک دولت مستقل را به وجود آورده است. این مجمع‌الجزایر ۱۳۰۰ کیلومتری روی اقیانوس آرام کشیده شده و ۲۰۹ هزار نفر جمعیت دارد. این سرزمین یک جزیره بسیار زیباست که خود از هشتاد جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است. مردم آن از طریق کشاورزی و ماهیگیری امرار معاش می‌‌کنند. در حقیقت اقتصاد این منطقه بر پایه کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است. این شبه جزیره از قدمت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و کشف اولین جزایر آن به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.پس از درج این خبر در رسانه‌ها، خبرنگاران و گردشگران زیادی راهی این منطقه شدند تا بفهمند واقعا راز خوشبختی مردم این جزیره چیست که کشورهای متمدن و قدرتمند دنیا نتوانسته‌اند به آن دست یابند.
▪ اسرار خوشبختی
محققان و مسئولان انستیتوNEF بعد از به دست آوردن این نتیجه، یعنی رضایت مردم این منطقه، انتظارات آنها از زندگی و نوع ارتباط آنها را با محیط زیست دقیقا بررسی کرده و به نتایج جالب توجهی دست یافتند. (مارک اوون) یکی از مسئولان این موسسه می‌‌گوید: یکی از اسرار خوشبختی مردم این منطقه و در اصل مهم‌ترین آنها این است که آنها با حداقل‌ها راضی می‌‌شوند. آنها زندگی شیرین و لذت‌بخش را با امکانات آن نمی‌‌سنجند. بلکه زندگی در این منطقه بر محور خانواده، روابط دوستانه، مشارکت و همکاری می‌‌چرخد. مردم اینجا مصرف‌گرا نیستند. آنها دغدغه و نگرانی خاصی ندارند. با همیاری و کمک گرفتن از طبیعت حداقل امکانات را برای خود فراهم کرده و از آن لذت می‌‌برند. آنها به هم آسیبی نمی‌‌رسانند. زیان و ضرر همنوعان خود را، ضرر خود می‌‌دانند. هیچ‌کس مشکلی برای دیگری ایجاد نمی‌‌کند. حرص و طمع کلماتی است که مردم این منطقه با آن بیگانه‌اند. تنها نگرانی و ترس مردم اینجا از بلایای طبیعی مانند زلزله‌ و طوفان‌های شدیدی است که هر از چند گاهی این جزیره را درمی‌‌نوردد و آرامش مردم این منطقه را به هم می‌‌زند. (وانواتو) یک دولت ثروتمند نیست. تقریبا هیچ منبع زیرزمینی قابل توجهی ندارد اما اکثر ساکنین آن ابراز می‌‌کنند که از زندگی خود کاملا راضی‌‌اند. مشارکت و همیاری تنهادر بین ساکنان این منطقه نیست. بلکه هر کس که به اینجا وارد می‌‌شود ‌آن را درک می‌‌کند. یکی از گردشگرانی که برای تفریح به این جزیره سفر کرده بود این‌طور توضیح می‌‌داد: من حتی در اولین ساعات ورود به این منطقه هیچ احساس غربت نمی‌‌کردم. آنها کاملا دوستانه و صمیمی با من رفتار می‌‌کردند و با وجود این‌که وضع زندگی خودشان خیلی خوب نبود از هیچ چیز نسبت به من و دیگر گردشگران دریغ نمی‌‌کردند.
منبع : tehroon۲۰