دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

برگی همه را ناک‌اوت کرد!


برگی همه را ناک‌اوت کرد!
سوپر فایت اصلی، نمایشی میان ارنستو هوست و باب ساپ بود. پرطرفدارترین مبارزه جهان. این مبارزه مایه مباهات تماشاگران k-۱ در هلند بود.
هوست خونسرد و تکنیکی که لقب آقای کامل را به‌دست آورده است با حملات مشت و لگد ماهرانه خود رکورد بی‌همتای کسب چهار عنوان قهرمانی جایزه بزرگ جهانی k-۱ را از آن خود کرده است. هوست قصد انتقام‌جوئی از ساپ داشت. مبارز آمریکائی که از سبک NFL به k-۱ روی آورده است و در دو سوپر فایت گذشته خود برابر هوست به پیروزی رسیده بود. هوست به مناسبت آخرین مبارزه‌ای که در هلند برگزار می‌کرد، تمایل زیادی برای کسب پیروزی و گرفتن انتقام داشت.
وی در پی یک‌سری حوادث باورنکردنی، درست لحظاتی پیش از برگزاری مبارزه برنامه‌ریزی شده، ساپ تماشاگران حاضر در سانس آمستردام را ناامید کرد. فقط خود ساپ می‌تواند و داستان واقعی ماجرا را بازگو کند که چرا گوینده سالن، رولند ووستنبرگ اعلام کرد: ”متأسفانه باید اعلام کنیم که باب ساپ سالن را ترک کرده است. مدیر برنامه، سیحون رتیز تمام سعی خود را برای نگاه داشتن او انجام داد اما او از مبارزه فرار کرد.“ به‌نظر می‌رسید تماشاگران هلندی به لغو شدن مبارزات در لحظات آخر عادت داشتند، چون سروصدای کمی به پا کردند. اما وقتی اعلام شد که برگزارکنندگان با تدبیر و فعال برنامه، پیتر آرتز را راضی کرده‌اند که به‌عنوان جانشین پای به رینگ بگذارد، به شدت به تشویق پرداختند.
آرتز که لباس گشادی که از سمی شیلت قرض گرفته بود را به تن داشت (شاید هم به خاطر شکست دادن شیلت، اوایل امسال در اوکلند از او به غنیمت گرفته بود!) همانند کسی که به‌صورت ناگهانی جلوی دوربین مصاحبه قرار می‌گیرد، کاملاً غافلگیر شده به‌نظر می‌رسید. به این ترتیب به‌جای مبارزه دیدنی هوست و ساپ، مبارزه‌ای دوستانه که بیشتر شبیه یک تمرین بود میان هوست و آرتز برگزار شد. هر دو مبارز با قدرت کار می‌کردند و هر چند که کمبود روحیه جنگندگی در هر دو مشهود بود و قابل توجیه هم بود، اما حملات با نشاط و دفاع‌های تکنیکی را به نمایش درآوردند. این نمایش سه راند ادامه یافت و در پایان داوران از اجراء هوست بیشتر خوششان آمد. اما هر دو مبارز با تشویق گرم تماشاگران همراه شدند.
آرتز گفت: ”تازه غذایم را تمام کرده بودم که به من گفتند باب رفته و از من خواستند تا به‌جای او مبارزه کنم. ریسک بزرگی بود. ممکن بود ارنستو من را ناک‌اوت کند، اما سراسر زندگی ریسک است. به این ترتیب تصمیم گرفت که به سالن k-۱ بیایم. البته همسرم از این‌کار من خیلی خوشحال نبود!“
هوست پس از مبارزه گفت: ”احساس غریبی داشتم. از اینکه ساپ به‌داخل رینگ نیامد خیلی ناراحت هستم. اما خوشحالم که پیتر به‌جای او آمد. از آنجا که او فرصتی برای تمرین مناسب نداشته، به او پیشنهاد کردم که همین امسال یک‌بار دیگر با هم مبارزه داشته باشیم. البته اگر او بار دیگر در فینال توکیو دام مبارزه نکند.“
در سوپر فایت دوم، قهرمان سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ جایزه بزرگ جهانی k-۱، رمی بونجاسکی از هلند در برابر جروم لوبنر، مبارز بزرگ فرانسوی که به‌عنوان بهترین مبارز k-۱ که تاکنون قهرمان جایزه بزرگ جهان نشده است، شناخته می‌شود، قرار گرفت.
مبارزه با سرعت بالائی شروع شد. بونجاسکی به هوا پرید تا یک ضربه زانو بزند. لوبنر با سرعت و خشونت تمام او را کنار زد. در راند اول هر دو مبارز با لگدهای کوتاه خود کار می‌کردند. بونجاسکی تلاش کرد تا چند ضربه نمایشی هم بزند، اما لوبنر به او اجازه نداد. در راند دوم مجدداً مبارز فرانسوی لگدهای بلند بونجاسکی را به‌خوبی دفاع کرد و با مشتهایش به مقابله پرداخت، اما نتوانست فشار مستمری بر حریف وارد آورد. راند سوم بهترین راند این مبارزه بود. دو مبارز بارها و با خشونت تمام به تبادل ضربات پرداختند. لوبنر از ضربات ترکیبی مشت خود استفاده می‌کرد و بونجاسکی بیشتر با پاهایش کار می‌کرد. در پایان بونجاسکی با اختلاف ناچیزی پیروز میدان اعلام شد. پس از آن او به وسط رینگ آمد و از تماشاگران درخواست کرد تا از اقداماتی که برای نجات زادگاهش، سورینام، جائی‌که ۲۲۰۰۰ نفر خانه‌هایشان را به علت سیل اخیر از دست داده‌اند انجام می‌گیرد، حمایت کنند. بونجاسکی یک آسیب‌دیدگی هم پیدا کرده بود و بلافاصله پس از آن برای معاینه مچ پای چپیش به بیمارستان رفت.
مدافع عنوان قهرمانی جایزه بزرگ جهانی k-۱، سمی شیلت از هلند، مبارزی بزرگ جثه (۲۱۲ سانتیمتر قد و ۱۲۹ کیلو وزن)، نیرومند، تکنیکی و سریع است. تنها شکست او در ۱۶ مبارزه k-۱ که برگزار کرده است، به اوایل امسال و در برابر پیتزا آرتز باز می‌گردد. او در سوپر فایتی در این شب به مصاف هموطنش لیود ون‌دامز رفت.
ون‌دامز خیلی سریع دست به حمله زد و با مشت‌های اورهند خود جلو آمد. اما شیلت با لگدهای خوب خود او را عقب نگاه‌داشت و وقتی هم که فاصله کم می‌شد با ضربات زانو و مشت‌هایش به‌خوبی کار می‌کرد. در راند دوم ون‌دامز چند لگد کوتاه زد و شیلت هم چند لگد بلند زد که برخورد نسبی با هدف داشتند، اما ون‌دامز استقامت خوبی از خود نشان داد. در راند سوم شیلت با مشت‌های مستقیم خود کار کرد و امتیازات کافی برای کسب پیروزی با رأی اکثریت را کسب نمود.
مسابقات جایزه بزرگ اروپا با حضور هشت مبارز از هفت کشور برگزار شد. در اولین مبارزه یک‌چهارم نهائی، آلکسی ایگناشوف، عقرب، از بیلو روسی به مصاف پیتر واندرا چک از جمهوری چک رفت.
قهرمان جایزه بزرگ سال ۲۰۰۳ اروپا، ایگناشوف، سال گذشته در پاریس نمایش ناامیدکننده‌ای از خود به اجراء درآورد و در مرحله یک‌چهارم نهائی در برابر مبارز ژاپنی نوبودو اوچیدا تن به شکست داد. واندراچک یک کیک بوکسینگ کار محکم و تکنیکی است که در سال ۲۰۰۲، عنوان قهرمانی مسابقات k-۱ ایتالیا را کسب کرده است.
با به صدا درآمدن زنگ آغاز مبارزه، ایگناشوف که سر و وضع نامرتبی هم داشت: خیلی چابک و زیرک نشان داد و با نرمی و خونسردی خاصی حرکت کرد. او در اواسط راند با یک هوک راست حریف را به زمین انداخت. واندراچک خیلی خوش شانس بود که توانست راند را به پایان برساند. در راند دوم، واندرچک کار را خوب آغاز کرد و چند ضربه به ایگناشوف زد، اما عقرب از لگدهای روبه‌جلو خود برای کنترل فاصله استفاده کرد و سپس با یک ضربه راست به حریف حمله کرد و او را روی طناب‌ها انداخت. سپس با یک مشت مستقیم این حریف اهل چک را به زمین انداخت. یک پیروزی خیره‌کننده با نتیجه ناک‌اوت برای ایگناشوف و کسب مجوز راهیابی به نیمه نهائی.
در اولین مبارزه یک‌چهارم نهائی شاهد مبارزه ملیون مانهوف در برابر تاتسوفومی تومی‌هیرا از ژاپن بودیم. تومی‌هیرا یک کاراته کار ۳۰ ساله است. از آن‌طرف مانهوف به‌عنوان تنها مبارز هلندی حاضر در این مسابقات از حمایت تماشاگران برخوردار بود.
تومی‌هیرا اولین حمله را اجراء کرد، دو لگد کوتاه. اما این ضربات با دفاع حریف مواجه شدند. پس از آن مانهوف ورق را برگرداند. او خیلی سریع کار می‌کرد و محتاط بود. یک ضربه ترکیبی و در ادامه آن یک هوک محکم، تومی‌هیرا را به زمین انداخت. بلافاصله پس از آغاز مجدد مبارزه، یک هوک دیگر باز همین بلا را بر سر او آورد.
تومی‌هیرا از راه دوری آمده بود، اما مبارزه‌اش بسیار کوتاه بود. به این ترتیب مانهوف به مرحله بعد صعود کرد.
اولین حریف جورن برگی، فردی کمایو فرانسوی بود که اولین مبارزه k-۱ خود را سال گذشته و در مسابقات جایزه بزرگ اروپا در پاریس انجام داده بود. او در آن مسابقات در مرحله نیمه‌نهائی در برابر قهرمان مسابقات، شیلت شکست خورده بود.
در راند اول، مبارزه بی‌نظمی را شاهد بودیم. برگی، کمایو را به گوشه رینگ کشاند و چند ضربه زانو زد، سپس کمایو با چند لگد بلند پاسخ داد. حملات و دفاع‌های هر دو مبارز بسیار محکم بودند، اما آسیبی به حریف نمی‌رساندند. در راند دوم هیچ‌کدام از مبارزان خلاقیت یا روحیه جنگندگی از خود نشان ندادند. اما کمایو چند ضربه تکنیکی سریع و خوب اجراء کرد. در راند سوم موتور برگی روشن شد. این مبارز سوئیسی با بارانی از ضربات زانو و مشت به حمله حریف پاسخ داد و سپس با یک ضربه راست بیرحمانه کمایو را که تعادلش را هم از دست داده بود، ناک‌اوت کرد و به نیمه نهائی صعود کرد.
در آخرین مبارزه یک‌چهارم نهائی، شاهد به میدان رفتن نائوفال بنازوز، پاآهنی، بودیم. کسی که سال گذشته برای راهیابی به فینال جایزه بزرگ اروپا دل و جرأت فراوانی از خود نشان داد. پاآهنی در باشگاه معتبر گلودن گلوری، جائی‌که شیلت و قهرمان اخیر جایزه بزرگ k-۱ آمریکا، چالید آراب مقلب به مشت، نیز در آن پرورش یافته‌اند، آموزش دیده است. حریف پاآهنی در این میدان، آتیلا کاراکس بود، یک مبارز سبک کمپو که فوریه امسال با کسب سه ناک‌اوت پیاپی مقام قهرمانی مسابقات حذفی k-۱ در زادگاهش مجارستان را کسب کرد.
مبارزه سریعی بود. تعجبی نداشت که پاآهنی با پاهایش کار می‌کرد. کمایو در اوایل کار با مشت‌های مستقیم جلو آمد. هر دو مبارز فرصت‌های خوبی داشتند، اما پاآهنی از فرصت‌هایش بهتر استفاده کرد و با یک لگد بلند راست که بر کنار سر کمایو فرود آمد، او را ناک‌اوت نمود.
پس از پایان مرحله یک‌چهارم نهائی اعلام شد که دست ملوین مانهوف دچار آسیب‌دیدگی شده است و او نمی‌تواند به مسابقات ادامه دهد. طبق قوانین جایگزینی k-۱، مبارز هلندی، گوفان ساکی که در اولین مبارزه جایگزینی مسابقات، رانی برباچی از فرانسه را شکست داده بود، جای مانهوف را گرفت و در اولین مبارزه نیمه‌نهائی در برابر ایگناشوف قرار گرفت.
ساکی استراتژی حمله سریع ـ عقب‌نشینی را در پیش گرفت و چند لگد کوتاه خوب زد. ایگناشوف زمانش را تقسیم کرد و خیلی مطمئن نشان داد. او در اواخر راند اول با یک مشت مستقیم چپ به کسب امتیاز پرداخت. مجدداً در راند دوم ایگناشوف منتظر ماند تا ساکی با لگدهای کوتاه به حمله بپردازد و درست پس از آنکه یکی از ضربات حریف به هدف نخورد، با دو لگد بلند پاسخ داد. در راند سوم بار دیگر ایگی عقب ماند و ساکی به فعالیت پرداخت. هنگامی‌که زمان به پایان رسید، داوران واقعاً چاره‌ای نداشتند جزء اینکه به روحیه تهاجمی ساکی ارج گذارند و او را پیروز میدان اعلام نمایند. پیروزی خارق‌العاده‌ای بود و ساکی به فینال راه پیدا کرد.
در دومین مبارزه نیمه‌نهائی شاهد بودیم که پاآهنی، گارد خودش را بالا گرفته بود و مکرراً با ضربات ترکیبی سریع خود به برگی حمله می‌کرد و با دو ضربه مشت و یک لگد بلند در اواخر راند اول حریف را به زمین انداخت. اما در راند دوم اوضاع کاملاً برعکس شد. در حالی‌که پاآهنی به حریف فشار می‌آورد، برگی یک ضربه زانو زد که به وسط جناغ سینه مبارز فرانسوی فرود آمد و او را به روی تشک انداخت تا از درد به‌خود بپیچد. بلافاصله پس از آغاز مجدد مبارزه برگی کار خودش را تکمیل کرد و یک‌بار دیگر با یک ضربه زانو حریف را به زمین انداخت و با نتیجه ناک‌اوت به پیروزی دست پیدا کرد. کمتر کسی احتمال می‌داد که ساکی و برگی برگزارکننده مسابقه فینال باشند، اما این‌دو مبارزه خوبی را به نمایش گذاشتند، هر چند که خیلی کوتاه بود. با شروع مبارزه، ساکی خیلی سریع نشان داد. او با مبارزی بزرگ‌تر از خود روبه‌رو بود. دو مبارز بیشتر به تبادل لگدهای کوتاه و گاهی لگدهای بلند پرداختند که اغلب آنها هم به هدف نمی‌خورد. برگی خیلی زود به لاک دفاعی فرو رفت تا حریف را جلو بکشد و با یک حمله ناگهانی کارش را تمام کند. همین امر اتفاق افتاد و برگی در یک ضد حمله، یک مشت چپ به فک ساکی کوبید و این مبارز هلندی را ناک‌اوت نمود تا به این ترتیب عنوان قهرمانی مسابقات را نصیب خود کند. برگی پس از پایان دور پیروزی گفت: ”از کسب سه پیروزی با نتیجه ناک‌اوت بسیار خوشحالم. من رژیم غذائی و تمریناتم را تغییر دادم و برای این مسابقات نه کیلو وزن کم کردم و دستاورد بزرگی هم داشتم.“ این پیروزی برگی را روانه مسابقات حذفی فینال جایزه بزرگ جهانی که در ماه سپتامبر برگزار می‌شود کرد. جائی‌که برای کسب جایگاهی در مسابقات فینال توکیو دام به مبارزه خواهد پرداخت. روز خوبی بود. در مجموع ۱۶ مبارزه برگزار شد. در دومین مبارزه جایگزینی مسابقات، رودنی فاوروس، جان دلگادو هلندی را شکست داد. در مبارزات دسته ۷۰ کیلو، ری استارینگ از هلند، با رأی داوران مبارز آمریکائی گاگو دراگو را شکست داد و موراد دلسکی از بلژیک با نتیجه ناک‌اوت برابر فیکری دوابیت از هلند به پیروزی رسید. در دسته ۷۵ کیلو، جوریه مس از هلند با رأی داوران برابر هموطنش رامون دکرز به پیروزی رسید. تمامی مبارزات تحت قوانین k-۱ (سه راند سه‌دقیقه‌ای و یک راند اضافه) برگزار شد. اما مبارزه افتتاحیه که در دسته وزنی ۹۳ کیلوگرم برگزار شد، مبارزه‌ای بود تحت قوانین هنرهای رزمی ترکیبی که در آن هاکیم گوران از بلژیک با یک قفل بازو، دیو دالگلیش از هلند را شکست داد.
در سالن آمستردام، جایگاه تماشاگران در یک گوشه از سالن به‌صورت نیم‌دایره‌ای طراحی شده بود. این مجموعه ورزشی عظیم و مدرن که خانه باشگاه فوتبال آژاکس می‌باشد، به سرعت در حال توسعه است. مدیر برنامه‌ها، سیمون روتز اعلام کرد که: ”سال آینده خواهیم توانست برای ۴۰۰۰۰ نفر بلیط صادر کنیم“.
نویسنده: مونی دی‌پیترو
مترجم: مهدی تسلی‌بخش
منبع : مجله‌رزم‌آور


همچنین مشاهده کنید