جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

شایعترین ویروس ها در ماه ژانویه


شایعترین ویروس ها در ماه ژانویه
Panda Software، فهرست مهمترین ویروس ها و كدهای مخرب رایانه ای كشف شده ماه ژانویه، در جهان و نیز در كشور جمهوری اسلامی ایران را منتشر كرد.
بنا بر این فهرست، مهمترین ویروس رایانه ای كشف شده جهان در ماه ژانویه، كد نام آشنای Sdbot.ftp می باشد كه پیشتر، عنوان شایعترین ویروس سال ۲۰۰۶ میلادی را نیز كسب كرده بود. این كد مخرب با استفاده از نقاط آسیب پذیر خاص، در سیستم ها نفوذ كرده و گونه هایی از خانواده كرم های رایانه ای Sdbot را در آنها داونلود می نماید. مهمترین عملكرد این كد، ایجاد اختلال جدی در فعالیت شبكه ها و سیستم ها می باشد.
اما عنوان شایعترین و مهمترین ویروس ماه ژانویه در ایران به یك تروژان كاملاً جدید با نام VB.PA اختصاص یافت. این تروژان خطرناك با نفوذ در رایانه ها و شبكه ها، به سرقت اطلاعات حساس و محرمانه ذخیره و یا وارد شده توسط كاربران پرداخته و سبب ناپدید شدن بسیاری از فایل ها و اطلاعات موجود در سیستم می گردد.
● فهرست شایعترین ویروس های ماه ژانویه ۲۰۰۷ را در زیر مشاهده می كنید:
در سرتاسر جهان عنوان درصد شیوع در جهان
۱) كرم رایانه ای W۳۲/Sdbot.ftp ۱.۹۶
۲) تروژان Torpig.A ۱.۴۶
۳) كرم Puce.E ۱.۱۷
۴) تروژان Abwiz.A ۱.۱۶
۵) تروژان Bck/PcClient.DU /۰.۹۹
۶) كرم رایانه ای W۳۲/Brontok.H ۰.۹۴
۷) تروژان QQPass.JZ ۰.۹۴
۸) كرم W۳۲/Netsky.P ۰.۸۷
۹) كرم W۳۲/Nuwar.B ۰.۶۸
۱۰) كرم W۳۲/Bagle.HX ۰.۶۳
▪ در جمهوری اسلامی ایران: عنوان درصد شیوع در ایران
۱) تروژان VB.PA ۱۳.۹
۲) كرم رایانه ای W۳۲/Brontok.H ۱۱.۰۶
۳) كرم W۳۲/Jeefo.A ۴.۶۸
۴) كرم W۳۲/Wukill.A ۳.۸۳
۵) تروژان Perlovga.A ۳.۴۰
۶) كرم W۳۲/Rontok.B ۳.۴۰
۷) تروژان Dropper.UN ۲.۹۸
۸) تروژان Perlovga.B ۲.۹۸
۹) كرم W۳۲/Sdbot.ftp ۲.۹۸
۱۰) تروژان Bck/ShellStart.B ۲.۱۳
نكته قابل توجه از دیدگاه كارشناسان امنیتی این است كه علی رغم توجه بیشتر به ملاحظات امنیتی از طرف كاربران، طراحان كدهای مخرب و حملات اخیر آنها بسیار فعال و پویا هستند. از این گذشته با نگاهی به فهرست شایعترین كدها كه تروژان ها سهم عمده ای از آن را دارا هستند، میتوان نتیجه گرفت كه حمله های مخرب جدید بیشتر با هدف سرقت اطلاعات مالی و در نهایت سرقت پول، كاربران رایانه و اینترنت را تهدید می كنند.
كلیه كاربران رایانه می توانند برای اطمینان از عدم آلودگی سیستم های خود به كدهای مخرب فوق و سایر آلودگی های رایانه ای، از برنامه كاملاً رایگان و آنلاین Panda ActiveScanبه آدرس www.pandasoftware.com/activescan استفاده كنند.
برای دریافت اطلاعات كامل در خصوص بدافزارهای فوق و نحوه عملكرد تخریبی آنها به آدرس www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia مراجعه فرمایید
منبع : پایگاه اطلاع رسانی ITanalyze