جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

امتحان مثل تفریح می‌مونه!


امتحان مثل تفریح می‌مونه!
قبل از این‌که هر حرفی بزنم بهتره بگم آخرین روز دانش‌آموزتون مبارک!
پارسال ۱۳ آبان خیلی پکر بودم. فکر این‌که شاید دیگه هیچ‌وقت کسی روز دانش‌آموز رو بهم تبریک نگه، این‌که شاید دیگه دانش‌آموز نباشم آزاردهنده بود. شاید شما هم همین حس رو دارید، حس می‌کنید دل کندن از مدرسه، از هر جا که بهش عادت کردید، خیلی سخت و غیرقابل باور باشه. ولی می‌دونید چیه؟ این دل کندن لازمه. لازمه برای بزرگ شدن، برای پیش رفتن به‌سوی یه انسان بهتر شدن. یعنی اگر قرار باشه آدم‌ها همیشه تو یه حیاط باشند و یا یه تعداد آدم محدود رفت‌ و آمد کنند و کلاً فضاشون کوچیک باشه، دیگه فرصتی واسه کامل شدن یا حتی کامل‌تر شدن پیش نمی‌آد. وقتی فکر کنید دانشگاه دنیائی دیگه است با فرصت‌های بیشتری برای شکوفا شدن استعدادهاتون که شاید هیچ‌وقت از اون‌ها خبر نداشتید، راحت‌تر با این قضیه کنار می‌آئید که باید محیط‌تون رو عوض کنید. هر کدوم از آدم‌ها به خودی خود یک دنیا هستند، دنیاهائی که برای تغییر جهان و بهتر کردنش باید از تغییر او‌ن‌ها شروع کرد. نمی‌گم دانشگاه‌ها تنها راه تغییر و بهتر شدنه ولی یکی از اون راه‌هاست که به کمکش می‌تونیم دنیای بهتر و ایرانی بهتر داشته باشیم. پس واسه رسیدن به این ایران بهتر تلاش کنیم.
از قدیم قدیما، آدم‌های درست و حسابی که سرشون به تنشون می‌ارزیده گفتند: تا مرد، سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد! کنکور هم همینه! چیزی که اهمیت داره امتحانیه که شما می‌دید. منظورم اینه که از اون‌جائی که هیچ‌کس جز خداوند بر اعمال انسان‌ها علم تام نداره، هیچ‌کس نمی‌تونه از ظاهر شما متوجه شه که روزی ۱۰ ساعت درس می‌خونید یا ۱۱ ساعت و چیزی که این رو مشخص می‌کنه جواب‌های صحیح و غلط شما است به سئوالات. این‌که مطلبی رو ۲۰ دور خونده باشید و در نهایت در آزمون غلط بزنید اتفاق خوشایندی نیست. سعی کنید آزمون‌هاتون رو در نهایت آرامش بدید به چشم یک تفریح اما جدی به اون‌ها نگاه کنید. به آزمون‌ها به چشم آزمایشی نگاه کنید. یعنی سعی کنید در هر آزمون، مشکلاتی رو که در آزمون قبل داشتید، حل کنید تا زمانی‌که می‌خواهید کنکور بدید در وضعیت آرامش‌بخش و پایدار متناسب با روحیه‌تون قرار داشته باشید کنکور نه اون‌قدر سخته که نمی‌تونم نمی‌تونم رو ورد زبونمون کنه نه اون‌قدر آسون که جدی نگیریمش. شاید فقط یک اولویت‌بندی برای رشته‌ها و دانشگاه‌ها باشه. خب به هر حال، قضیه طاووس و هندوستان همه‌جا ـ اغلب جاها ـ صدق می‌کنه. سئوال‌ها رو یک‌بار ولی دقیق بخونید. یکی از ویژگی‌های نه‌چندان خوب که در دخترها هم بیشتر دیده می‌شه اینه که سئوال را تا نصفه می‌خونند و بعد دوباره چون حس می‌کنند نفهمیده‌اند برمی‌گردند و از اول می‌خونند. سعی کنید و تمرین کنید که سئوال‌ها رو یک‌بار ولی دقیق بخونید. به فعل‌های منفی دقت کنید. ببینید سئوال از شما چه خواسته و بعد به دنبال راه حل بگردید. سئوال‌ها رو بی‌هدف حل نکنید. مثلاً عددهای مسئله رو الکی ضرب و تقسیم نکنید. به هیچ‌وجه هم سعی نکنید از روش‌های NLP، مورچه، سکه و ... استفاده کنید. تصور کنید اگر بخواهید جواب‌هاتون رو دوباره چک کنید، چی پیش می‌آد!!
سعی کنید سر جلسه از شکلات، خرما، قند یا هر چیز شیرین دیگه‌ای که فکر می‌کنید بهتون می‌سازه، استفاده کنید. با از دست دادن ۲ دقیقه وقت چیزی رو از دست نمی‌دید ولی تعداد غلط‌های زیاد به علت خستگی براتون گرون تموم می‌شه.
نکته آخر هم این‌که زمان هر درسی رو به سئوالات همون درس اختصاص بدید. یعنی هیچ‌وقت از وقت فیزیک نزنید به زیست بدید (به بهانه ضریب بالاتر و اهمیت بیشتر) ولی اگه در کل آزمون، وقت اضافه آوردید، بهتره از درس‌ها با ضریب بالاتر شروع کنید.
سئوالات رو هم به ترتیب دفترچه پاسخ بدید. در واقع به‌طور نرمال این بهترین ترتیبی است که می‌تونید سئوال‌ها رو جواب بدید.
از درس خوندن لذت ببرید. خوب و خوش باشید، سلامت سلامت، موفق موفق!
منبع : مجله موفقیت