شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

آووکادو


آووکادو
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود ۶ متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد .
منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است
در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است.
مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می كرده اند .
● تركیبات شیمیایی:
آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .
دانه گیاه درای مقدر کمی ( در حدود ۲ درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .
روغن دانه آووکادو درای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acidو در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .
● در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :
▪ آب / ۸۰ گرم
▪ انرژی / ۱۵۰ کالری
▪ پروتئین / ۱/۸ گرم
▪ چربی / ۱۴ گرم
▪ مواد نشاسته ای / ۵ گرم
▪ کلسیم / ۸ میلی گرم
▪ فسفر / ۳۵ میلی گرم
▪ آهن / ۵/۰ میلی گرم
▪ پتاسیم / ۶۰۰ میلی گرم
▪ ویتامین آ / ۲۵۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ / ۰/۰۸ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ / ۰/۱۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب۳ / ۱/۴ میلی گرم
▪ ویتامین ث / ۱۲ میلی گرم
● خواص داروئی:
۱) جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .
۲) آووکادو تقویت کننده معده است .
۳) نفخ و گاز معده را از بین می برد .
۴) برای درمان یرقان مفید است .
۵) جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .
۶) آووکادو تقویت کننده بدن است .
۷) آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا درای مواد معدنی بسیاری است .
۸) آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آو وکادو استفاده کنند .
۹) آووکادو بدن را قلیایی كرده و تمیز می کند .
۱۰) چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی درد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .
۱۱) برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .
۱۲) خستگی را برطرف می کند .
۱۳) ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .
۱۴) بیخوابی را درمان می کند زیرا درای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .
۱۵) برای درست كردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنید .
● طرز استفاده:
روغن آووکادو درای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی درد .
۱- روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید .
۲- برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقدری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .
۳- شوره سر را از بین می برد .
۴-برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .
۵-روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ یم کند و به پوست شادابی می دهد .
و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطف كرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید . درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست كه می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دینا انرا می شناسند.
در كشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .
سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن كوچك و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین درد .
● تركیبات شیمیایی:
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست كه یك ضرب المثل انگلیسی می گوید كه خوردن یك سیب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بی نیاز می كند.
● موادی كه در یك سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :
▪ انرژی / ۲۵۸ كالری
▪ پروتئین / ۱/۲ گرم
▪ چربی / ۱/۶ گرم
▪ مواد نشاسته ای / ۵۹/۶ گرم
▪ كلسیم / ۲۴ میلی گرم
▪ فسفر / ۱۰ میلی گرم
▪ آهن / ۱/۲ میلی گرم
▪ ویتامین آ / ۳۶۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ / ۰/۱۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ / ۰/۰۸ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ / ۰/۱ میلی گرم
▪ ویتامین ث / ۱۸ میلی گرم
ناگفته نماند كه ویتامین های وجود در سیب بیشتر در پوست سیب وزیر پوست آن قرار درد بنابراین آنهایی كه می توانند پوست سیب را هضم كنند بهتر است كه آنرا با پوست میل كنید و اگر می خواهید پوست آنرا بكنید بهتر است كه سیب را خیلی نازك پوست كنید.
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید