پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

هفته دولت و طعم شیرین عدالت


هفته دولت و طعم شیرین عدالت
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولا ن دستگاه وزارت امور خارجه و سفیران ایران در کشورهای خارجی، از جمله موضوعاتی بودکه هفته گذشته مطبوعات به صورت گسترده آن را منتشر کردند.
اما گلا یه های حداد عادل به عنوان رئیس مجلس هفتم از رئیس جمهور نیز از دید رسانه ها غافل نماند. رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره عدم ارائه گزارش برنامه توسعه کشور توسط احمدی نژاد به مجلس، لب به انتقاد از رئیس جمهور گشود و از اینکه احمدی نژاد در برابر تذکرات شفاهی و کتبی او برای ارائه گزارش به مجلس بی اعتنایی کرده، اظهار گلا یه کرد. این موضوع نظر بسیاری از رسانه ها را به خود جلب کرد. چرا که حداد عادل تا به امروز در برابر این موضوع تنها سکوت اختیار می کرد و اینکه رئیس مجلس هفتم نیز صدایش درباره این موضوع درآمده خود خبری مهم بود.
واکنش به تشکیل فراکسیون حزب الله در مجلس آن هم از سوی انصار حزب الله از جمله اخباری بود که رسانه ها به آن پرداختند . گویا انصار حزب الله از اینکه فراکسیونی در مجلس به این نام شکل گرفته بسیار ناراضی اند. تصور می شود نارضایتی آنها بیشتر به این خاطر است که سردمداران این فراکسیون به هاشمی رفسنجانی نزدیک هستند.
مذاکرات ایران و آژانس در سطح معاونان در تهران نیز مورد توجه مطبوعات قرار گرفت.
اما موضوع گروگان گیری در محور چابهار، ایرانشهر نیز از جمله موضوعاتی بود که بسیار خبرساز بود. آزادی این گروگان ها در خاک پاکستان، موضوعی بود که مطبوعات آن را به صورت گسترده پوشش خبری دادند.
«وزارت نفت، مافیا ندارد»، این جمله ای است که از زبان غلا محسین الهام به عنوان سخنگوی دولت نهم بیرون آمد و تیتر بسیاری از مطبوعات شد. این اظهارنظر در حالی مطرح می شود که احمدی نژاد در روزهای تبلیغات انتخاباتی بارها از مافیای نفتی سخن به میان آورده بود. البته نشست های سخنگوی دولت که قرار بود هفتگی باشد و حال به دلیل مشغله های فراوان آقای الهام، هرازگاهی تشکیل می شود، خود خبرساز است و مطبوعات نیز برای اینکه بدانند دیدگاه دولت درباره مسائل جاری کشور چیست حرف های الهام را پوشش خبری می دهند.
اما آغاز هفته دولت نیز یکی از مهم ترین اخبار کشور طی یک هفته گذشته بود.
به طوری که اکثر مطبوعات با اختصاص صفحاتی به بررسی عملکرد دو ساله دولت نهم پرداختند. برخی رسانه های اصولگرا کوشیدند به هر نحو ممکن تصویری مثبت از عملکرد دولتمردان ارائه دهند و برخی رسانه ها نیز به نقد دولت نهم پرداختند. دولتی که قرار بود پس از چندماه، طعم شیرین عدالت را زیر زبان مردم بیاورد و حال باید پرسید در حالی که درآمدهای نفتی سبب شد تا دولت نهم پولدارترین دولت تاریخ ایران باشد، آیا مردم طعم شیرین عدالت را چشیده اند؟
● در غیاب مراکز مستقل تولید آمار
روزنامه کارگزاران در یادداشتی با عنوان «در غیاب مراکز مستقل تولید آمار» آورده است: دولت محمود احمدی نژاد بر خلا ف آنچه گفته می شود در ایجاد و گسترش موج تبلیغاتی به نفع خویش مهارت های خاصی دارد و از این نظر چند گام جلوتر از دو دولت قبل حرکت می کند. علا وه بر این، دولت محمود احمدی نژاد این اقبال بلند را دارد که رسانه های نیرومندش شبکه های تلویزیونی و رادیویی، روزنامه وابسته به دولت و چند روزنامه وابسته به نهادهای عمومی نیز هدف های تبلیغاتی دولت را پوشش گسترده داده و به هدف دولت کمک می کنند.
در قسمت دیگری از این یادداشت آمده است: دولت بیشترین تمرکز خویش در ایجاد موج های تبلیغاتی و اطلا ع رسانی را بر روی ایجاد احساس خوشبختی و اعتماد مردم گذاشته است و تمایل زیادی دارد که مردم احساس کنند دولت در برابر حمایت های آنها پاداش متناسب در نظر می گیرد.این اقدام و هدف دولت احمدی نژاد را نمی توان نکوهش کرد و حق آن است که ایجاد اعتماد و احساس خوشبختی در میان مردم را افزایش دهد. اقدام ها و تصمیم های دولت در این عرصه زمانی اثربخش است که بر پایه واقعیت ها استوار و با دیده ها و شنیده های مردم سازگار باشد.
● واکنش چپ و راست به اقدام آمریکا
موضوع اقدام آمریکا علیه سپاه پاسداران از منظرهای مختلف در مطبوعات مورد بررسی قرار گرفته است .
روزنامه رسالت هم در سرمقاله خود با عنوان سپاه پاسداران همزاد با انقلاب اسلامی آورده است: طرح مقامات آمریکایی جهت قرار دادن نام "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" در فهرست گروه های تروریستی، مصداقی دیگراز اختلاف بنیادی آن قدرت با جمهوری اسلامی است. اما این اقدام تنها مبین سیاست امروزین آمریکا نیست.
در مسائلی همچون احیای دیپلماسی میان ایران و آمریکا، تعاملات فنی و مهندسی جمهوری اسلامی با کشورهای غربی و حتی مواردی همچون پذیرش یا عدم پذیرش دیپلمات ها یا نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی و حضور سپاهیان در جمع تیمهای ورزشی اعزامی به رقابت ارتش های جهان، برخوردهای کینه توزانه سابقه داشته است. از آنجا که بسیاری از مدافعان شجاع مملکت در دوران جنگ و فعالان سازندگی، عضو سپاه پاسداران انقلاب هستند و نیروهای مقاومت وابسته به آن از فراگیری ملی برخوردار هستند، مواجهه با سپاه بهانه ای بوده است برای برخورد با فعالان عرصه های جنگ و سازندگی در ایران. اما اکنون با اعلام سیاست جدید در وارد کردن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی، دشمن با ملت ایران یک جنگ سرد حیثیتی را آغاز کرده است.
روزنامه آفتاب یزد نیز در سرمقاله ای با عنوان "نهاد مظلوم!" آورده است: در روزهای اخیر، تلاش آمریکا برای قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان های تروریستی بار دیگر اهمیت این نهاد قدرتمند و تاثیرگذار را در عرصه های داخلی و خارجی ایران به نمایش گذارد. این نهاد بزرگ که تشکیل آن از دستاوردهای تاسیس نظام جمهوری اسلامی می باشد در صحنه های مختلف انقلابی نقش آفرینی کرد که اوج آن در جنگ ۸ ساله و ظالمانه ای بود که آمریکا، شوروی و اقمار منطقه ای و جهانی آنها، تامین کننده لجستیک، حمایت کننده سیاسی آن بودند.
بدین ترتیب رسانه ها در برابر اقدام آمریکا واکنش نشان دادند.
خبرحکم بازداشت مسعود رجوی و همسرش مریم رجوی نیز مورد تحلیل رسانه ها در ایران قرار گرفت .
روزنامه قدس در یاد داشتی تحت عنوان "خروج منافقین از جغرافیای سیاسی غرب " آورده است: هفته گذشته پلیس بین الملل طی حکمی دستور بازداشت مسعود رجوی و همسر وی مریم رجوی، سرکردگان گروهک تروریستی منافقین، را صادر نمود. این حکم به تمامی دفاتر پلیس بین الملل در سرتاسر جهان ابلاغ شده است.
گروهک منافقین اینک پس از دربدری و آوارگی ناشی از ناکامی های پی درپی، نه تنها تحت تعقیب پلیس اینترپل می باشد، بلکه در دادگاه های کشور عراق نیز به جرم همکاری با نیروهای صدام در قتل عام مردم بی گناه این کشور در انتفاضه شعبانیه ۱۹۹۱، محاکمه می شوند.
سرنوشتی را که اکنون در انتظار این گروهک نفاق می باشد، باید حاصل عملکرد ضد انسانی سران سازمان منافقین قلمداد کرد که سالها در پوشش مبارزه با نظام، سرسپردگی برخی قدرتها را پذیرفته و حتی برای جنایت های خود مرز جغرافیایی قایل نبودند، بلکه رسیدن به هدف به هر قیمتی مدنظر سران منافق سازمان بود. دست داشتن گروهک مذکور در قتل عام ملت مظلوم عراق را نمونه ای از همکاری های فرا مرزی آنها برای تضمین حیات سازمانی، می توان ارزیابی نمود.
● خبرسازی شغل های الهام
اما هنوز چند شغله بودن الهام خبر ساز است.روزنامه اعتماد ملی در سرمقاله خود با عنوان "احترام به افکار عمومی "آورده است: معلوم نیست غلامحسین الهام در خود چه توانایی و قدردانی را سراغ دارد که بر دانش و خرد عقول وقعی نمی نهد؟ آنچه از رفتار ایشان برمی آید آن است که وی برای خود قدرتی مستوفی و تواضع و صداقتی افزون قائل است و گرنه دلیلی ندارد که وقتی بخش وسیعی از افکار عمومی در جامعه نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسانه ها و مطبوعات، تلقی شان از مشاغل نامبرده مبتنی بر چند شغله بودن ایشان است، به این حقیقت تمکین نکنند. اینگونه رفتارها ضمن آنکه شایسته مقام اجتماعی یک وزیر نیست، این شائبه را به وجود می آورد که برخی از دولتمردان بیش از آنکه شیفته خدمت باشند دلداده پست و قدرت هستند.داستان چند شغله بودن مردان رئیس جمهور در قبل هم مسئله ساز شده بود.
شایسته آن بود که جناب الهام وقتی با اصرار نمایندگان مردم رو به رو شده بود داوطلبانه از مشاغلی که شائبه چند شغله بودن از آن مستفاد می شود کناره گیری نمایند. تجربه ثابت کرده است که عموما وجدان جامعه بسیار کمتر اشتباه می کند. کافی است به برخی پیامک هایی که در ماه های اخیر در تلفن های همراه بین مردم رد و بدل می شود توجه گردد.
منبع : روزنامه مردم سالاری