دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

اگر آنفلوآنزای خوکی از شهر مسلمانان می آمد!


اگر آنفلوآنزای خوکی از شهر مسلمانان می آمد!
این روزها شیوع ویروس آنفلوآنزای خوکی، خبر نخست رسانه‌هاست. گزارش‌ها حاکی است که هر لحظه به شمار افراد مبتلا به این بیماری در کشورهایی که گوشت خوک مصرف می‌کنند، افزوده می‌شود. تاکنون ده‌ها تن در اثر آلودگی با آن از بین رفته‌اند و در برخی کشورها، حالت فوق‌العاده اعلام شده است.
این در حالی است که پزشکان، رابطه اساسی بین این ویروس مرگبار ـ که از خوک به انسان منتقل می‌شود ـ و ارتباط انسان با خوک می‌دانند؛ برای همین، این بیماری مستقیم به انسان مسلمان منتقل نخواهد شد، اما ارتباط او با انسان‌های دیگر که مصرف کننده گوشت خوک و حامل این ویروس مرگبارند، همه را آسیب‌پذیر ساخته است.
حال پرسش اساسی که در اینجا مطرح است، این که چرا رسانه‌های غربی، همان گونه که درباره پیامد‌های بهداشتی، اقتصادی و سیاسی آنفلوآنزای خوکی گزارش تهیه می‌کنند، درباره عامل اصلی آن که مشروعیت مصرف گوشت خوک است، مهر سکوت بر لبان خود زده و همچون خوک، سر‌ها را به پایین انداخته‌اند؟!
وای اگر خاستگاه آنفلوآنزای خوکی مسلمانان بود، غربی‌ها چه جنجالی به پا می‌کردند و از آن چماق‌ها ساخته و بر سر مسلمانان فرود می‌آوردند! از یاد نبرده‌ایم که چندی پیش، رسانه‌های غربی با ساختن فیلم فتنه و تحریف، آیات جهادی قرآن را که منطبق با سیره عقلا و حق طبیعی انسان در دفاع از خود است، به عنوان طعنه به رخ مسلمانان کشاندند و از آن افسانه هزار و یک شب ساختند و گفتند که خاستگاه و پشتوانه فکری تروریستان آیات قرآن است (؟) در حالی که خود، تروریست را پرورش و صادر کرده‌اند.
و یا این که غربی‌ها در این اواخر درباره قانون احوال شخصیه شیعیان افغانستان، چگونه ادا و اطوار «دایه‌های مهربانتر از مادر» را درآوردند و گفتند: این قوانین با مذاق ما خوش نمی‌آید!باید دانست این نخستین سکوت ناجوانمردانه در برابر احکام نورانی اسلام نبوده و نخواهد بود؛ بلکه مواردی بی شماری است که عمل کردن به آنها، سبب رشد سلامت، آرامش روحی و روانی بشریت می‌شود، اما به دلیل همسو نبودن با اغراض آن‌ها همه را نادیده می‌انگارند که به چند نمونه اشاره می‌شود:
۱) ویروس ایدز: ایدز که تاکنون در فهرست بیماری‌های لاعلاج باقی مانده است و به باور همه کارشناسان عامل عمده آن بی بند و باری جنسی، روسپی‌گری و هم جنس بازی است، در غرب به شدت از آن حمایت می‌شود. در حالی که دستور‌های نورانی اسلام در این باره، نسخه حیات بخش پیچیده است.
۲) ربا خواری: به باور کارشناسان بحران اقتصادی کنونی جهان ناشی از رباخواری با نام وام از سوی مؤسسات مالی جهان است. این بحران نخست از بانک‌ها آغاز شد. وام گیرندگان مسکن در آمریکا به دلیل بهره سنگین از پرداخت اقساط خود عاجز شدند. سپس بانکها با مصادره اموال، وام گیرندگان را به خاک نشانده و سپس سبب شکست خود و سرانجام بحران مالی جهان شدند؛ این روند ورشکستگی و دور و تسلسل باطل ادامه خواهد یافت. در اسلام رباخوری حرام و از گناهان کبیره است و به هیچ وجه نمی‌تواند قانونی باشد.
۳) مسکرات الکلی، انواع روان گردان‌ها و... در اسلام حرام است. هرچند در برخی کشور‌ها، مسکرات و مواد مخدر قانونمند شده است، باید دانست که احکام همیشه بر قوانین بشری سیطره داشته و تأثیر بیشتری بر هنجارسازی جوامع دارد. جامعه پایبند به احکام، فراتر از جامعه قانونمدار در سلامت و آرامش روحی بهتری است.
اینها همه در حالی است که بشریت تاکنون گوشه‌ای از فلسفه احکام الهی را به دست آورده است و نتیجه آن، ابطال داعیه دروغین قوانین بشری بوده است. در آینده نزدیک، حباب‌های بیشتر قوانین که ناشی از هواهای نفسانی بشری بوده است، خواهد ترکید، اما فعلا شاهد زخم‌ها و تاول‌های قوانین بشری به ویژه از نوع غربی آن هستیم که هر روز فزونتر می‌شود.
سید محمد کبیر محمدی
دانشجوی افغانی مقیم ایران
منبع : سایت تابناک


همچنین مشاهده کنید