سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

مفاهمه بین نسلی


مفاهمه بین نسلی
مطالعه روان‌شناختی و جامعه‌شناختی تفاوت بینش‌ها و منش‌های بین دو نسل، موضوعی است که به طور نسبی اغراق شده و به شکاف نسل‌ها معروف شده است. موضوع شکاف بین نسل‌ها مسأله جدیدی نیست، بلکه در طی زندگی بشر یکی از ابعاد تحول فرهنگی، علمی، فنی، اجتماعی و سبک و روش زندگی است که به صورت شکاف نسل‌ها، خودنمایی کرده است.
به طور طبیعی هیچ نسلی آینه تمام‌نمای آرمان‌های نسل قبل و به ویژه انعکاس‌دهنده خصلت‌ها و منش‌های آنها نیست. تحول اقتضا دارد که نسل جدید در منش، خصلت و بینش، تابلوی نسل قبل نباشد. ولی آنچه در سده اخیر و به ویژه دهه اخیر، بیشتر از همه اعصار زندگی بشر، خود را می‌نمایاند، این است که سرعت تحولات در تمامی عرصه‌های زندگی بشری شتاب ‌فزاینده و روبه تزایدی پیدا کرده است و لذا تفاوت‌ نسل‌ها و به بیان عرفی، شکاف نسل‌ها، بیشتر از گذشته، احساس می‌شود. هر نسلی شرایط و خصوصیات روانی اجتماعی خاص خودش را دارد که قطعا جنبه‌های مثبت و منفی را در برمی‌گیرد. هیچ نسلی، مجاز نیست نسل قبل از خود و یا بعد از خود را با خود مرکزگرایی مورد ارزیابی قرار دهد.
موضوع فرضی شکاف نسل ها، به تازگی در باب تفاوت‌های نسل سومی (نسل برخاسته از تربیت دوران انقلاب و کمتر از ۲۸ ساله‌) با نسل دومی‌ها و نسل اولی‌های انقلاب سنجیده می‌شود. برای ورود به مسأله، جا دارد ویژگی‌های نسل سوم را شناسایی و دسته‌بندی کنیم.

http://managersclub.persianblog.ir/۱۳۸۷/۸/
منبع : مطالب ارسال شده