یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

علایم آسم در افراد مسن


علایم آسم در افراد مسن همانهایی هستند كه در افراد جوانتر دیده میشود، بجز آنكه در افراد مسن، تنگی نفس (بخصوص در هنگام كار و فعالیت) بیشتر از جوانان دیده میشود. از آنجائیكه افراد بالای ۶۰ سال، اغلب تا آن هنگام در دوره‌ای از زندگی‌شان سیگار كشیده‌اند و این كار آنها باعث شده است كه تغییرات غیرقابل برگشتی در تنگ شدن برونش‌هایشان ایجاد شود، در هنگام فعالیت، خیلی سریع دچار تنگی نفس می‌گردند. مشكل وقتی رخ می‌دهد كه یك فرد مسن از احساس فشار قفسه سینه در هنگام فعالیت شاكی می‌شود. از آنجایی كه بیماریهای قلبی در این گروه سنی شایع می‌باشد و آنژین قلبی می‌تواند همین علایم را ایجاد كند، تشخیص بین آنژین قلبی و آسم دراین افراد مشكل می‌گردد.
شرح حال: آسم در سنین پیری
تام، پیرمرد ۸۲ ساله‌ای است كه با سابقه ۶ ماه تنگی نفس به پزشك مراجعه كرده است. او به پزشك گفت كه تنگی نفس او گاهی در حال استراحت به سراغ او می‌آید و گاهی در هنگام فعالیت دچار تنگی نفس می‌گردد. او احساس خس خس سینه نمی‌كرد اما قبول كرد كه گاهی اوقات احساس تنگ شدن و فشار در سینه می‌كند. اولین چیزی كه پزشك در مواجهه با افرادی در این سن
به فكرش می‌رسد، بیماری قلبی می‌باشد. به همین دلیل پزشك اقدام به تجویز داروهای قلبی نمود اما بعد از مدتی مشاهده شد كه این داروها هیچ اثری در درمان این پیرمرد ۸۲ ساله نداشته‌اند. این بار، پزشك برای اینكه احتمال تشخیص آسم را در این فرد ارزیابی نماید، او را برای مشاوره به بیمارستان فرستاد تا آزمایشهای ریوی در مورد آسم برای او انجام شود، هر چند او معتقد بود كه احتمال شروع آسم در این سنین بسیار كم می‌باشد. در بیمارستان آزمایش تعیین حداكثر هوای بازدمی از این بیمار به عمل آمد و بطور تعجب انگیزی مشاهده شد كه او دچار آسم می‌باشد.
واكنش این پیرمرد وقتی فهمید كه پزشكان برای او تشخیص آسم را مطرح كرده‌اند بسیار جالب بود. او با عصبانیت به پزشك می‌گفت: چرا من؟ من كه هیچوقت تا بحال سیگار نكشیده‌ام و همیشه هم مراقبت سلامت خود بوده‌ام. هیچ یك از افراد خانواده من تا بحال دچار آسم نبوده‌اند. پس چرا من باید در این سن مبتلا به آسم شده باشم؟
پزشكان با توضیح فراوان او را راضی كردند كه روزی دوبار و هر بار دو پاف از اسپری استروئیدی استفاده كند. با انجام این كار حال او بهبود یافت و امروزه می‌تواند بدون تنگی نفس به كار باغبانی‌اش برسد و فقط گاهی اوقات نیاز به استفاده از اسپری تسكین دهنده (سالبوتامول) پیدا می‌كند.
منبع : پایگاه الکترونیکی خدمات پزشکی ایران


همچنین مشاهده کنید