دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

چرا دانشگاه پیام نور کاملا مجازی می‌شود؟


چرا دانشگاه پیام نور کاملا مجازی می‌شود؟
محمد مهدی زاهدی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در حال حاضر ۸۰۰ هزار دانشجو دارد و آموزش از راه دور و مجازی و نیمه حضوری را دنبال می کند، افزود: تا سه سال آتی تمام پوشش تحصیلی این دانشگاه کاملا به‌صورت آموزش مجازی می‌شود و هدف آن پوشش مشتاقان زیاد آموزش عالی و تربیت نیرو به صورت متخصص در سطح لیسانس است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: با توسعه ارتباطات اینترنتی در تمام نقاط کشور سعی می‌شود تا فرزندان ایران حتی از روستاها نیز بتوانند دسترسی به آموزش عالی را از طریق دانشگاه پیام نور پیدا کنند.
این اظهارات وزیر علوم در حالی است که از زمان روی کار آمدن دولت نهم، همواره به «دانشگاه تمدن‌ساز» تاکید شده است. البته مشخص نیست که آیا منظور از تمدن‌سازی در دانشگاه‌ها همان دفن شهدا و ایجاد محدودیت برای دانشجویان است که هم‌اکنون شاهد آن هستیم یا اقدام دیگری قرار است، صورت بگیرد؛ اما آنچه که مشخص است، از زمان روی کار آمدن دولت نهم و فعالیت زاهدی به‌عنوان وزیر علوم، اقدام خاصی که بتوان آن را در جهت تمدن‌سازی تعریف کرد شاهد نبوده‌ایم. اما در این حال خبر از مجازی شدن دانشگاه پیام نور در شرایطی داده می‌شود که دکتر اسلامی، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، می‌گوید: دانشجو باید در دانشگاه هم علم بیاموزد و هم فرهیخته شود.
اما دانشجویی که هرگز به سر کلاس حاضر نمی‌شود و به‌صورت اینترنتی در س می‌خواند چگونه می‌تواند آنگونه که مسئولان وزارت علوم می‌گویند تربیت شود؟ از این رو بین رفتار و عمل مسئولان این وزارتخانه تفاوت عجیبی وجود دارد. از سوی دیگر از صحبتهای وزیر محترم علوم برمی‌آید که دانشگاه پیام نور تنها به‌منظور دادن مدرک لیسانس تاسیس شده است!
نکته مهم در این میان این است که دانشجویان حضوری و تمام‌وقت که در مباحث کلاس شرکت می‌کنند و فعالیت دانشجویی دارند، چندان برای وزارت علوم خوشایند نیستند و این وزارتخانه ترجیح می‌دهد که دانشجوها حتی بدون حضور در کلاس، مدرکی بگیرند تا دردسرهای کمتری هم داشته باشند.
دانشگاه در طول تاریخ همواره مرکز و منشاء تحول‌های سیاسی بوده است اما دانشگاهی که دانشجویی در آن حضور فیزیکی ندارد چگونه می‌تواند در این تاثیرگذاری نقش داشته باشد؟ در نهایت وزارت علوم تصمیم دارد که با لغو همین کلاس‌های محدود دانشگاه پیام نورکه در آخر هفته برگزار می‌شود، علاوه بر منزوی کردن بیشتر دانشجو، ظرفیت این دانشگاه را نیز افزایش دهد تا بتواند در سالهای آینده دانشجوهای بیشتری با شرایط یاد‌شده جذب کند که در واقع امکان هیچگونه فعالیت دانشجویی نداشته باشند و به‌طور منزوی در گوشه خانه یا در محل کار، تحصیل کنند.
منبع : تریبون


همچنین مشاهده کنید