جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دوربین‌ها در کفه ترازو


دوربین‌ها در کفه ترازو
● نقاط قوت دوربین دیجیتال خانگی
▪ اندازه و وزن: دوربین‌های خانگی به دلیل کم حجم و باریک بودن، دوربین‌های مناسبی برای حمل و نقل به شمار می‌روند به ‌طوری که می‌توان از آن‌ها در موقعیت‌های مختلف مانند مسافرت و مهمانی‌ها استفاده کرد. هرچند برخی از دوربین‌های خانگی (دوربین‌های سوپر زوم) نیز حجیم و بزرگ هستند و به راحتی نمی‌توان آن‌ها را در جیب قرار داد.
▪ عملکرد بی‌صدا: برخی از دوربین‌های خانگی به اندازه‌ای آرام و بی‌صدا کار می‌کنند که گاهی اوقات سوژه یا عکاس متوجه گرفته شدن عکس نمی‌شوند. بی صدا کارکردن این دوربین‌ها می‌تواند نقطه قوتی برای آن‌ها به شمار رود.
▪ مود اتوماتیک: کیفیت تصاویر گرفته شده با دوربین‌های خانگی و در میان محصولات شرکت‌های مختلف تفاوت چشمگیری وجود دارد، اما به ‌طور کلی در دوربین‌های خانگی عکس‌های گرفته شده در حالت اتوماتیک از کیفیت بالایی برخوردارند. به عقیده برخی صاحبنظران شرکت‌های سازنده دوربین با فرض بر اینکه بیشتر کاربران از دوربین‌های خانگی در حالت اتوماتیک استفاده می‌کنند، توجه اصلی خود را روی این بخش گذاشته و کیفیت آن را بالا برده‌اند.
▪ قیمت: در نگاه کلی، قیمت دوربین‌های خانگی در مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای مناسب و ارزان است. اگرچه ممکن است در بازار، دوربین‌هایی یافت ‌شوند که قیمت آن‌ها به اندازه قیمت دوربین‌های حرفه‌ای بالا باشد اما به هر حال می‌توان با قیمتی مناسب، دوربینی باکیفیت تهیه کرد.
▪ تنظیم LCD: بسیاری از کاربران دوربین‌های دیجیتال ترجیح می‌دهند از صفحه‌نمایش ‌LCD دوربین برای تنظیم کادر عکس هنگام عکاسی استفاده کنند. شرکت‌های سازنده دوربین از این مسئله آگاهی دارند و قابلیت چرخش صفحه‌نمایش را در جهت‌های مختلف فراهم ‌آورده‌‌اند. به این وسیله افراد به راحتی می‌توانند صفحه‌نمایش را در هر سمت و سویی بچرخانند و عکس‌های بهتری بگیرند.
● نقاط ضعف دوربین‌های خانگی
▪ کیفیت تصویر: به طور معمول، دوربین‌های خانگی از سنسورهای تصویر کوچکی ساخته شده‌اند که این امر موجب پایین آمدن کیفیت عکس‌های گرفته شده خواهد شد. این مسئله تا حدودی در دوربین‌های دیجیتال خانگی جدید بهبود یافته است اما در مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای هنوز راه زیادی باید پیموده شود. بر خلاف آنچه در خصوص کوچک بودن سنسور این نوع دوربین‌ها گفته شد، باید بگوییم عکس‌های دوربین خانگی برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند خاطرات خود را به ثبت برسانند از کیفیت خوبی برخوردار است. برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند عکس‌های خود را بیش از حد بزرگ یا در زمینه‌های حرفه‌ای از آن استفاده کنند به ‌طور حتم کیفیت عکس‌های گرفته شده پایین خواهد بود. از این رو پیشنهاد می‌شود که این‌گونه افراد از دوربین‌‌های حرفه‌ای استفاده کنند.
▪ محدوده ایزو کوچک‌تر: هرقدر دامنه یا محدوده ایزو یک دوربین خانگی بالا باشد باز هم در مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای کوچک است. محدود بودن دامنه ایزو در بسیاری از موارد موجب رنجش کاربر و عکاس خواهد شد. ایزو نقش مهمی در جلوگیری از تار شدن عکس خواهد داشت و هرچه میزان حساسیت ایزو بیشتر باشد، احتمال گرفتن عکس‌های با کیفیت بالاتر می‌رود.
▪ سرعت: دوربین‌های خانگی همواره به داشتن سرعت پایین، معروف بوده‌اند. پایین بودن سرعت، شامل وقفه شاتر یا وقفه عکاسی (Shutter lag) می‌شود. به مدت زمانی که دکمه شاتر زده می‌شود تا وقتی که عکس گرفته خواهد شد وقفه شاتر یا عکاسی گفته می‌شود. اگرچه این مورد نیز در تعدادی از دوربین‌ها اندکی بهبود یافته، اما باز هم در مقایسه با آنی بودن عملکرد دوربین‌های حرفه‌ای و نبود چنین وقفه‌ای در آن‌‌ها راه طولانی در پیش است. دوربین‌های حرفه‌ای در خصوص زمان شروع به کار و فوکوس کردن نیز بسیار سریع‌تر از دوربین‌‌های خانگی عمل می‌کنند.
▪ تکیه برLCD: همان‌طور که گفته شد تعداد زیادی از کاربران برای تنظیم کادر عکاسی به صفحه‌نمایش رجوع می‌کنند. در این میان عده‌ای نیز آن را به عنوان منظره‌یاب به کار می‌گیرند. تعداد زیادی از دوربین‌های خانگی دارای منظره‌یاب هستند اما کوچک بودن اندازه آن‌ها باعث می‌شود تا کارایی چندانی نداشته باشند.
▪ تنظیم‌کننده دستی محدود: بیشتر دوربین‌های دیجیتال خانگی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوان محیط‌ها و کنترل‌کننده‌های دوربین را به‌ طور دستی در اختیار داشت و آن‌ها را هدایت کرد. این دوربین‌‌ها بیشتر دارای مودهای "اولویت دهانه دیافراگم" و "اولویت شاتر" هستند. ضعفی که دوربین‌های دیجیتال خانگی در این خصوص دارند این است که کنترل‌کننده‌های دستی در سیستم‌های منو کار گذاشته شده‌اند قابل رویت نیستند.
▪ سازگارپذیری کمتر: با اینکه دوربین‌های دیجیتال از نظر حمل و نقل راحت و سبک هستند اما در مقایسه با دوربین‌‌های حرفه‌ای سازگاری کمتری دارند. دوربین‌های دیجیتال با هر نوع ویژگی و مشخصه،‌ پس از گذشت سال‌ها باز هم همان دوربین هستند و امکان اضافه شدن ویژگی جدید به آن‌ها مقدور نیست. اگرچه برخی شرکت‌ها، دوربین‌های دیجیتال خانگی را به گونه‌‌ای طراحی می‌کنند که قابلیت پذیرفتن لنزهای زاویه گسترده‌تر یا زوم طولانی‌تر را داشته باشند اما به طور معمول افراد به دنبال لوازم جانبی آن نمی‌روند.
منبع : هفته‌نامه بزرگراه فناوری