یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
مشکلات حاصل از پخت و پز غذاها در ظروف مختلف
۱) ظروف آلومینیومی:
اغلب ظروف مصرفی منازل برای پخت و پز که اصطلاحا به روحی معروف میباشند، از فلز آلومینیوم ساخته شده است. این فلز تدریجا به هنگام پخت غذا و به دفعات وارد موادغذایی و بالطبع همراه آن خورده میشود و علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا سبب بیماریهایی مانند آلزایمر (فراموشی)، نرمی استخوان، انسداد روده و همچنین بروز بیماریهای مزمن عصبی میشود، از این رو میبایست تا حد امکان از این ظروف برای تهیه غذا اجتناب کرد.
۲) ظروف تفلونی:
در این ظروف که اغلب برای از بین بردن مواد زیانبار آلومینیومی از پوششی به نام تفلون (نوعی مواد پلیمری که تحمل حرارت تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد را دارا میباشد) استفاده میکنند که پوشش مزبور در اغلب موارد به علت عدم تنظیم مناسب شعله اجاق و بالا رفتن بیش از حد حرارت به تدریج وارد غذا شده و دود حاصل از سوختن آن با غذا ترکیب میشود که هر دوی این عوامل باعث ایجاد سرطان میشود.
طبق مطالعات اخیر دانشمندان، در دمای بیش از حد تحمل تفلون (بالای ۲۶۰ درجه) ۶ گاز سمی متصاعد میشود که دو نوع آن به شدت سرطانزا میباشند و مابقی ضایعات شدید تنفسی و چشمی، حساسیت و تحریکپذیری بینی و حلق، گلودرد و سرفههای خشک، ضعف عمومی و سردردهای مزمن را موجب میشوند که مشکلات فوق با استفاده از زیرقابلمهای آبرون برطرف خواهد شد و عمر ظروف تفلون را نیز تا حد زیادی بالا میبرد.
۳) اکثر ظروف لعابی، استیل، پیرکس و چینی که از بهداشتیترین و بیخطرترین ظروف در آلودگی غذایی میباشند، در منازل یافت میشود که به نحوی بلااستفاده است، چرا که نمیتوان به راحتی از آنها در پخت و پز استفاده کرد، به طوری که ظروف لعابی و استیل در شعله کنترلنشده مستقیم اجاق، موجب تهگرفتگی یا سوختن غذا و در نتیجه، عدم رضایت از کارکرد آن است که این مشکل توسط زیرقابلمهای آبرون برطرف میشود و ظروف پیرکس و چینی به لحاظ شکنندگی در شعله مستقیم برای پختوپز به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمیگیرند که این مشکل نیز ب? راحتی با استفاده از زیرقابلمهای آبرون و دمای تنظیم شده شعله اجاق حل میشود که در نتیجه پخت و پز در ظروف فوق به همراه زیرقابلمهای آبرون طعم واقعی غذاها را به شما نمایان می سازد.
از دیگر مضرات عدم استفاده از زیرقابلمهای آبرون در هر نوع ظرفی به هنگام سرخ کردن غذا با کوچکترین بیتوجهی، درجه حرارت نقاطی از ظرف بالا رفته، به طوری که از درجه تحمل روغنها فراتر رفته و سبب سود کردن و اکسیداسیون شدید آنها میشود که این فرآیند نیز بسیار مضر و سرطانزا میباشد و علاوه بر این، درب ظروف تفلون سبب دود کردن و از بین رفتن تدریجی خاصیت نچسبی تفلونها میشود.
گفتنی است در کاربرد زیرقابلمهای آبرون درجه حرارت هیچ نقطه از ظرفتان به صورت موضعی بالا نرفته و با تنظیم مناسب شعله به هیچ وجه از حد تحمل روغن خارج نمیشود. لذا روغن و غذا در آنها نیز به صورت موضعی نمیسوزد.
منبع : خانواده سبز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس مجلس شورای اسلامی ایران حجاب شورای نگهبان دولت دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد رئیسی رئیس جمهور جنگ
تهران هواشناسی شهرداری تهران پلیس دستگیری وزارت بهداشت سیل قتل سلامت کنکور آتش سوزی سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات قیمت خودرو خودرو دلار بانک مرکزی بازار خودرو قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو
زنان سریال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلویزیون یمن تئاتر سینمای ایران قرآن کریم سریال پایتخت فیلم موسیقی سینما
سازمان سنجش کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل فلسطین رژیم صهیونیستی غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی باشگاه پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران تراکتور سپاهان رئال مادرید
فناوری همراه اول گوگل تبلیغات اپل سامسونگ ناسا آیفون بنیاد ملی نخبگان دانش بنیان
سازمان غذا و دارو خواب بارداری دندانپزشکی مالاریا