یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

خواص درمانی پیاز


خواص درمانی پیاز
● در مورد خواص درمانی پیاز:
پیاز گیاه معجزه گری است كه در رژیمهای غذا درمانی از مهمترین عناصر برای مقابله و درمان بیماریها است. دانشمندی به نا دكتر ویكتور گرویچ ، استاد پزشكی در دانشگاه Turts نسخه معروفی برای بیماران قلبی خود دارد « پیاز بخورید » تحقیقات علمی و تجربیات دكتر گرویچ او را قانع كرده است كه پیاز در بالا بردن جزء مفید HDL در كلسترول خون نقش موثری دارد . طبق نظر این دانشمندمقدر خوراك موثر پیاز مصرف روزانه نصف یك پیاز متوسط خام یا معادل آن عصاره پیاز است و اثر ان پس از دو ماه محسوس است .
دكتر گرویچ در بررسی هایی كه در آزمایشگاه با تجزیه پیاز برای یافتن مواد مختلف ان نموده تابه حال حدود ۱۵۰ نوع مواد مختلف شیمیایی در پیاز یافته است ، ولی هنوز ماده موثری كه در پیاز موجب بالا رفتن جزء مفید HDL كلسترول خون می شود پیدا نكرده است. ولی تجربیات او نشان می دهد كه پیاز خام به هر حال اثرش بیشتر است و حرارت معمولا خاصیت HDL افزایی پیاز را كاهش می دهد . مع هذا معتقد است پیاز پخته نیز بكلی بدون خاصیت نیست و برای عروق قلبی از طرق دیگری آثار مفید دارد .
یافته دیگر در مورد پیاز این است كه در بدن به عنوان یك ماده ضد انعقاد خون عمل می كند و سیستم حمایتی بدن در مورد ضد لخته شدن خون را تقویت و تحریك می كند .
دانشمنان ومحققان هند نیز در مورد پیازبه نتایج مشابهی رسیده اند و هردو گروه معتقدند كه پیاز از راههای مختلفی در كاهش خطر بیماری های قلبی موثر است . از سال ۱۹۶۰ كه نظریه اثر چربی های اشباع شده در كثیفكردن خونو ایجاد بیماری های عروقی قلب مطرح گردید تركیبات مختلف دارویی و خوراكی و استروژنها و سالیسیلات ها و اناع داروهای شیمیایی ضد بیماری های قلبی مورد ازمایش قرار گرفت وی اغلب آنها قدرت كافی برای مقابله با خطر بیماری های قلبی از خود نشان ندادند و بتدریج از صحنه كنار گذارده شدند .
تا سرانجام روزی دكتر گوپتا استاد پزشكی دانشكده پزشكی لوكنا و هندوستان ، اعلام كرد « چرا بین خوراكی ها پیاز را از این نقطه نظر آزمایش نكنیم » و او یك سلسله تحقیقاتعلمی را در این زمینه اغاز كرد و نتیجه گرفت كه خوردن روزانه حدود ۶۰ گرم پیاز كامل خام مقدار كلسترول خون را محسوسا كاهش میدهد . و آزمایشهای دیگراو نشان داد كه این خاصیت در پیاز پخته یا خشك نیز كم و بیش وجود دارد . آزمایش های دیگری نشان می دهدكه پیاز به علت داشتن ماده ای به نام پروستاگلاندین در كاهش فشار خون نیز موثر است .
در طب سنتی كهن از پیاز در بیماریهای قند استفاده می شده است. در ۱۹۲۳ تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه در پیاز ماده ای است كه قندخون را كاهش می دهد و در ۱۹۶۰ دانشمندان در تحقیقات خود به ماده ای در پیاز برخورد كرده اند كه از نظر خواص معادل ۷۷% مقدار مصرف استاندارد تولبوتامید یا اوریناز است و با خوردن پیاز ساخت وترشح انسوین در بدن را تحریك می نماید بدون اینكه عوارض جانبی ان را دشاته باشد.
تحقیقات دیگری نشان می دهدكه پیاز یك انتی بیوتیك قوی است . اولین بار اواسط سال ۱۸۰۰ لویی پاستور پیاز را از این نظر مورد ازمایش قرار دادواعلام نمود كه پیاز نوعی ضد باكتری قوی است . تحقیقات بعدی نشان داد كه پیازو اسانس پیاز برای كشتن و انهدام باكتریهای بیماریزا موثر است . از جمله ضد سالمونلا و اشریچیاكولی كه از باسیلهای كولون است ؤ می باشد . در ازمایشی اثر پیاز بر ضد عامل سل مشاهده شده است . دانشمندان روسی بین ۱۵۰ گیاه كه از نظر ضد باكتری بودن آزمایش نموده اند سیر و پیاز قوی ترین بوده است . اگر ۸ – ۳ دقیقه مقداری پیاز خام جویده شود مخاط دهان به كلی استریل می شود .
دكتر اروین زیمنت كه از صاحب نظران و كارشناسان معروف بیماری های ریه است پیاز را داروی موثری برای سرماخوردگی میداند ، زیرا پیاز بسیار خلط اور است با تحریك مخاط اخلاط را از ریه ها به گلو آورده و باسرفه موجب اخراج آن را فراهم می سازد . پیاز به علت تركیبات گوگردی كه دارد از مواد ضد سرطان نیز می باشد. محققان در مركز تحقیقات بیمارستان اندرسنو موسسه تومور مادهای به نام پروپییل سولفید در پیاز یافته اند كه از فعال شدن مواد سرطان زا جلوگیری می كند.
دانشمندان دندان پزشكی هاروارد و همچنین موسسه ملی سرطان نیز در تحقیقات به آثارمشابهی در مورد خواص ضد سرطانی پیاز رسده اد .
دو گوه دیگر از جنس Alluum به عنوان سبزی خوردنی و یا نوعی ادویه تازه مصرف می شود كه در زیر به طور مخنتصر شرح داده می شود.
پیازچه : به فارنسوی Civette و Ciboulette و به انگلیسی Chive گویند گیاهی است چند ساله از خانواده Liliaceae نام علمی ان Allium schoenoprasum L. و نوع دیگری از ان Allium Fistulosum L. است كه به فرانسوی Ciboule نامیده می شود.
● خواص پیازچه شبیه پیاز است
موسیر : به فارسی« سیر كوهی » نیز می گویند در كتب طر سنتی « ثوم جبلی » امده است طعم ان كمی تلخ است به همین جهت ان را « تلخ پیاز » هم می گویند ]مخزن [ در برخی مدارك طب سنتی « اسقوردیون » هم اوردهشده است . به فرانسوی Echalo te و به انگلیسی Shallot و ascalonian garlic و scallion گفته می شود . گیاهی است از خانواده Liliaceae نام علمی ان Allium ascalonicum L. است .
خواص ان شبیه به پیاز و سیر است . جوشانده ۱۵۰ گرم پیاز یا موسیر در یك لیتر آب عسل به عنوان جوشانده مدر مصرف می شود . در مواردی كه دفع ادرار با مشكل مواجهاست بسیار اثر مفید دارد . در هندوستان موسیر را به عنوان افزایش دهنده نیروی جنسی تجویز می كنند و قطره آن را برای تسكین درد گوش مصرف می كنند.
● مختصری از سوابق تاریخی شناخت و مصرف سیرو پیاز
سیر و پیاز از قدیمی ترین گیاهانی است كه بشر شناخته و مصرف می كرده است و در مصر وچین شاید قرنها قل از ثبت تاریخ نیز كاشته می شده است. تعداد زیادی نمونه های سیر در قبرتوتان خامن در مصر یافت شده است كه از اثار تاریخی ۱۳۵۸ قبل از میلاد مسیح می باشد .
قوم اسرائیل در زمانیكه از مصر به ارض موعود كوچ می كردند از دوری و در اختیار نداشتن تعدادی از میوه ها و سبزی ها از جمله سیرشكوه داشتند و در تورات آمده است كه مابه یاد می آوریم ماهی ها را كه در مصر می خوردیم همچنین خیارها ، خربزه ها ، تره ، پیاز و سیر را .
سیرغذای عمومی كارگران رومی بوده و برای اینكه سربازان قویتر شده وشجاعت بیشتری از خود نشان دهند نیز به انها سیر داده می شده است . سقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد به خواص طبی سیر اشاره كرده و ۵۰۰ سال بعد { دیوسكوریدس } از دانشمندان یونان ، نیز به تاثیر آن برای معالجه بواسیر و به عنوان مدر پی برده است.
سیرو پیاز توسط رومی ها به مصر اورده شده است و در زمان شكسپیر ادیب و شاعر معروف انگلیسی نیز شناخته بوده است. در نمایشنامه رویای نمه شب تابستان امده است كه اغلب هنرمندان نمایشنامه برای اینكه بوی خوبی از دهان انها خارج شود، ناچار بودنداز خوردن سیروپیاز خودداری نمایند.
در روزگاران كهن خواص شفابخش متعددی به سیر نسبت داده می شده است و سیر به عنوان تقویت معده ، ضد عفونی كننده ، معالجه اسم و سرفه و برنشیت و معالجه صرع ، روماتیسم و جذام و سرماخوردگی تجویز می شده است . ضمنا از دواهای ضد كرم و نرم كننده سینه نیز به شمار میرفته است. در قرن اخی ردر ۱۹۱۶ در جریان جنگهای اول جهانی ارتش انگلیس از سیر به عنوان ضد عفونی كننده در التیام زخمهای سربازان استفاده وسیع می كرده است.
در مورد ورود پیاز به امریكای شمالی انننننچه كه تاریخ نشان می دهد این است كه پیاز یكی از گیاهانی بوده كه colombus به دنیای جدید وارد كرد و او در مسافرت دوم خود در ژانویه سا ۱۴۹۴ پیاز را درشهر Isabela در جمهوری دومینیكن كاشته است . پس از آن بسرعت پیاز از انجا به مكزیكو و امریكای مركزی و جنوبی و شمالی انتشار یافته است . در قرن شانزدهم میلادی Ambroise pare جراح معروف فرانسوی مدعی شد كه پیاز برای معالجه بیماری Powder burns مفید است .
استاد میر حیدر
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید