شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
گلـوتامـین
● منابع غذایی
غذاهایی كه شامل میزان چشمگیری گلوتامین هستند شامل غذاهای پروتئینی حیوانی و گیاهی نظیر گوشت، شیر، پروتئین سویا، اسفناج خام، جعفری خام و كاهو. پختن مخصوصاً در سبزیجات، گلوتامین را از بین می برد.
● اشكال دیگر
گلوتامین به شكل كمپلكس های مولتی ویتامین مكمل های پروتئینی و مكمل های منفرد وجود دارد. شما می توانید آن را از بیشتر داروخانه ها خریداری كنید. همچنین می توانید از فرم پودر، قرص، كپسول یا مایع آن نیز استفاده كنید.
فرمهای آمادهٔ استاندارد آن به صورت قرص یا كپسول ۵۰۰ میلی گرمی قابل دسترس است.
● نحوهٔ مصرف
بهتر است كه گلوتامین را در بیماریهایی نظیر زخم پپتیك، ورم مفاصل، بیماری كرون و ناتوانی جنسی استفاده كرد. شما باید در بیماریهایی كه برای درمان آنها از گلوتامین استفاده می كنید قبل از مصرف آن با پزشك مشورت كنید.
پزشك می تواند شما را در مقدار مورد نیاز گلوتامین و اینكه چه مواد مغذی دیگری را در كنار گلوتامین می توانید استفاده كنید ، راهنمایی كند. میزان حد مجاز توصیه شده (RDA) هنوز برای گلوتامین وجود ندارد.
با پزشك در مورد میزان مورد نیاز مشورت كیند. معمولاً پزشك روزانه ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم گلوتامین با درنظر گرفتن نوع بیماری شما، داروهای دیگری كه در كنار گلوتامین استفاده
می كنید و عوامل خاص دخیل دیگر، تجویز
می كند. قبل از دادن مكمل های گلوتامین به بچه ها، با پزشك مشورت كنید.
● موارد احتیاط
افرادی كه مبتلا به سندرم "رای"، بیماری كلیوی، سیروز كبدی یا دیگر بیماریهایی هستند كه آمونیاك خونشان بالاست، نباید از گلوتامین استفاده كنند.
● تداخل های احتمالی
▪ گلوتامین در صورتی كه با معدهٔ خالی قبل از صبحانه یا بین غذاها مصرف شود بهترین اثر را دارد.
▪ در صورتی كه گلوتامین به همراه ویتامین "آ"، "سی" و "ای" و "روی"، بسته به بیماری شما، مصرف شود مؤثرتر است.
▪ گلوتامین را همراه با شیر یا دیگر غذاهای پروتئینی مثل گوشت، ماهی و لوبیا مصرف نكیند.
▪ استرس شدید یا بیماری طولانی می تواند باعث كمبود شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد گلوتامین با پزشك مشورت كنید.
● گلوتامین
گلوتامین یك اسید آمینه است كه جزیی از ساختمان پروتئین به حساب می آید. گلوتامین در منابع گیاهی و حیوانی یافت میشود. این اسید آمینه در تعادل pH بدن نقش دارد. همچنین برای ساختن و ترمیم سلولها مورد نیاز است. همانطور كه بافت عضلانی حاوی بیشترین مقدار اسید آمینه های آزاد است، گلوتامین نقش مهمی در همهٔ قسمتهای بدن دارد. این ماده به بهبودی و ترمیم كمك می كند، از تمایل شدید جلوگیری می كند، و وقف هوشی و ذهنی را افزایش می دهد.
● موارد استفاده
▪ گلوتامین در بهبود مشكلات زیر كمك كننده است.
▪ تمایل شدید به غذا
▪ الكلیسم
▪ مشكلات مربوط به فعالیت مغزی و عملكردهای ذهنی
▪ مشكلات گوارشی شامل زخم، بیماری كرون، سندرم رودهٔ تحریك پذیر و ....
▪ زخم ها، كه ناشی از جراحی است و زخم های پا (بهبودی زخم ها را تسریع
می كند)
▪ بیماری های خودایمیون
▪ بیماریهای بافت همبند
▪ ورم مفاصل
▪ فیبروز
▪ كاهش تودهٔ عضلانی ناشی از بیماریهایی نظیر ایدز و سرطان
▪ آسیب ناشی از اشعه درمانی
▪ ناتوانی های رشدی
▪ اسكیزوفرنی
▪ صرع
▪ خستگی
▪ ناتوانی جنسی
▪ استرس
منبع : پایگاه الکترونیکی خدمات پزشکی ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران اسرائیل دولت حجاب رئیس جمهور پاکستان گشت ارشاد رئیسی دولت سیزدهم کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سلامت کنکور عربستان سیل تهران هواشناسی سازمان سنجش فضای مجازی اصفهان شهرداری تهران پلیس زنان
تورم دلار خودرو قیمت خودرو قیمت دلار آفریقا قیمت طلا بازار خودرو سایپا بانک مرکزی ایران خودرو مسکن
خانواده تلویزیون مرگ ترانه علیدوستی فیلم سریال سینمای ایران موسیقی مهران مدیری
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
رژیم صهیونیستی غزه روسیه فلسطین جنگ غزه چین حماس طالبان ایالات متحده آمریکا اوکراین ترکیه طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی بارسلونا تراکتور باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ ناسا الماس فیلترینگ ماه نخبگان
سازمان غذا و دارو مالاریا کاهش وزن سلامت روان آلزایمر زوال عقل