یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

غربت یاس


غربت یاس
السلام علیکِ یا فاطمهٔ الزهرا(س)
قال رسول الله(ص): « الا اِنَ فاطِمَهٔش بابُها بابی وَ بَیتُها بَیتی، فَمَن هَتَکَه فَقَد هَتَکَ حِجاب الله»
« همانا درب خانه فاطمه ، درب خانه من است و خانه ی او ، خانه من است، هر کس حرمت آن را پاس ندارد، حجاب خدا را دریده است.»[ طُرَف :۱۹-بحارالنوار:ج۲۲، ص۴۷۷]
پرواز آسمانی او را ملَک نداشت
ماهی که در اطاعت خورشید شک نداشت
سنگش زدند و دست ز افشای شب نشُست
آن نور ناب واهمه ای از محک نداشت
مهتاب زیر سیلی شب بود و آفتاب
حتی دو دست باز برای کمک نداشت
این بود دستمزد رسالت؟ زمینیان!
ای خلق خیره! دست محمد نمک نداشت؟
می پرسد از شما که چه کردید؟ مردمان
گلدان یاس باغچه ی من تَرَک نداشت
خورشید و ماه را به زمینی فروختند
ای کاش خاک تیره ی یثرب فدک نداشت
« السلام علیک ایتها الصدیقهٔ الشهیدهٔ »
سلام بر تو و بر اشک های همیشه جاریت
سلام بر تو و بر قلب خسته و محزونت
سلام بر تو و بر پهلوی شکسته و مجروحت
سلام بر تو و بر شوهر غریب و مظلومت...
این روزها ، روزهای فاطمه (س)
و این شبها ، شبهای علی(ع) است
ای آفتاب برج عصمت!
ای شمع بزم آفرینش!
تو منتهای تفسیر آفتابی،تو زلال نوری، زمزم سروری و کوثر شور و شعوری.
مهربانی، بارانی است که از دیدگان تو می بارد و آفتاب ، تنها شعاعی از وجود توست.
ای یاس نیلوفری! ای بهشت پیامبر! ای مادر پدر! سلام بر تو که خلوتگاه راز پدر بودی و دمساز تنهایی علی(ع).
آری! تو را نمی توان با واژه ها ستود که فراتر از واژه ای، تو را نمی توان در بند تصور در آورد که فراتر از معنایی و تو را نمی توان شناخت که فراتر از معرفتی. بهشت آرایه ای بر جمال روحانی توست و دوزخ تصویری از خشم هدفمندت.
تشعشع اندیشه هایت، روشنی بخش عرصه ی اندیشه در سراسر هستی است و گوهر وجود پر برکتت،درخششی جاودانه بر تارک جهان بخشیده است. هستی ات تفسیرگر آفرینش و حوادث زندگی ات معجزه ی تاریخ و وجود مبارکت عصاره ی غمهای عالم است و دریای بی ساحل صبوریت شرمنده ی رنجهایی است که بر تو تحمیل نموده اند و صلابت کلامت بر پا کننده ی موجی از بیم و هراس در دلهای تیره از غبار کفر و خودپرستی و دون صفتی است.
ای ناب ترین واژه ی آسمانی! روزهای سنگین و طاقت فرسای اندوهت را با عمق جان پاس می نهیم و در سال گشت آن روزها ــ ای یاس غریب ــ به سوگ و عزا می نشینیم. به راستی در کدامین مصیبت تو اشک بریزیم ای تمام مظلومیت جهان! ای تمام دلشکستگی تاریخ! و ای تمام رنجهای انسان!
ناله های مظلومیت و حق خواهی ات در دالان پر پیچ تاریخ همچنان به گوش می رسد و وجدانهای آگاه را متوجه خود می سازد.درود بر تو ای زیبنده ی زیبایی ها! ای نبض آرزوها! ای یاس غریب! ای زهرا(س)!
نامت در دل هامان جاودانه است.
● اقیانوس فضایل
اقیانوس بیکران فضایل و مناقب بانوی بزرگوار اسلام، سرور زنان دو عالم حضرت صدیقه ی طاهره ، عمیق تر از آن است که فکر کوتاه بشریت هرگز به ژرفای آن و به درک عجایبش نایل نخواهد شد.
همچنانکه مولایمان امام صادق(ع) فرمودند:
« فمن عرف فاطمهٔ حق معرفتها فقد أدرک لیلهٔ القدر، و انما سمیت فاطمهٔ لأن الخلق فُطموا عن معرفتها؛
پس هر کس فاطمه را در حدی که هست بشناسد، بی شک شب قدر را درک نموده است، و فاطمه را فاطمه نامیدند از این رو که آدمیان از معرفت و شناخت او عاجزند.»
شایسته است فضایل و مناقب آن بانوی عظیم الشأن را ذکر کنیم تا نه تنها علو مقام و منزلت ایشان ، بلکه اوج مظلومیت و غربت آن حضرت و نهایت بی شرمی و قساوت غاصبان خلافت بر همگان آشکار گردد:
۱) رسول خدا(ص) می فرمایند: « اگر همه خوبی ها و فضیلت ها در شخصی جمع گردد آن شخص فاطمه است؛ بلکه دخترم برتر است همانا فاطمه در وجود و بزرگواری و کرامت ، بهترین فرد بر روی زمین است.»
۲) رسول خدا(ص):« اول شخصی که وارد بهشت می شود، حضرت فاطمه زهرا(س) است»
۳) چنین نقل شده است که هر گاه پیامبر گرامی اسلام قصد مسافرت داشتند با آخرین کسیکه وداع می کردند ، فاطمه بود و هنگامیکه از سفر باز می گشتند با اول کسیکه ملاقات می نمودند، فاطمه بود.
۴) رسولخدا(ص) : « انگاه که مشتاق بوی بهشت می گردم ، بوی فاطمه را استشمام می کنم.»
۵) عایشه می گوید: « هنگامیکه فاطمه نزد رسولخدا(ص) می آمد، پیامبر او را خوش آمد می گفت و به احترام او از جا بر می خاست و دست فاطمه را می گرفت و می بوسید و در جایگاه خود می نشاند.»
۶) امام عسکری(ع): « ما حجتهای خدا بر خلقیم و جده ی ما فاطمه(س) حجت خدا بر ماست.»
۷) رسول خدا(ص): « به درستی که خداوند ، دخترم فاطمه و فرزندان او و هر کس که ایشان را دوست می دارد از آتش جهنم حفظ کرده است ، به همین خاطر فاطمه نامیده شده است.»
۸) ابن ابی الحدید معتزلی: پیامبر خدا ، فاطمه را بیش از آنچه که مردم گمان داشتند و بیشتر از آنچه که پدران به دخترانشان احترام می گذاشتند، گرامی می داشت تا آنجاکه از مرز محبت پدر نسبت به فرزند گذشت و نه یکبار بلکه بارها و بارها در مکانها و موقعیت های مختلف می فرمودند: « فاطمه پاره تن من است ، هر کس اورا اذیت کند ، به تحقیق مرا آزار نموده است.»
۹) رسول خدا(ص) خطاب به سلمان چنین فرمودند: « ای سلمان! کسیکه دخترم فاطمه را دوست بدارد، در بهشت با من است و کسیکه فاطمه را دشمن بدارد، جایگاه او جهنم است. ای سلمان! محبت به فاطمه در صد مکان نفع می دهد که کم ترین آنها عبارتند از: مرگ ، قبر ، میزان ، اعمال ، صراط و محاسبه اعمال.پس کسیکه دخترم فاطمه از او راضی باشد، من از او راضی هستم و کسیکه من از او راضی باشم ، خدا از او راضی است و کسیکه دخترم بر او غضبناک باشد، من بر او غضبناکم و کسیکه من بر او غضبناک باشم ، خدا بر او غضبناک است. ای سلمان! وای بر کسیکه به فاطمه و همسرش علی و فرزندان و شیعیان او ظلم کند.»
۱۰) از امام صادق سئوال شد که به چه مناسبت حضرت فاطمه را « زهرا» نامیدند؟ فرمودند: « بدان جهت که خداوند آن حضزت را از نور عظمت خود آفرید، هنگامیکه درخشید، آسمانها و زمین به نورش روشن شد و دیدگان ملائک را به خود خیره کرد و همگی در مقابل عظمت خدا به سجده افتاده و گفتند: پروردگارا! ای نور کیست؟
خداوند فرمود: این نوری از نور من است و آن را در آسمان خود جای دادم ، او را از عظمت خود آفریدم و از صلب یکی از پیامبرانم بیرون می آورم و بر تمام پیامبران برتری می دهم و از آن نور ، امامانی را بیرون می آورم که امر مرا برپا می دارند و به راه من هدایت می کنند و آنان را پس از پایان یافتن وحی خود، جانشینان خویش در روی زمین قرار می دهم.» ای خدای فاطمه! تو را به اشکهای فاطمه، با ظهور مهدی فاطمه ، اندوه و غم های فاطمه را التیام بخش!
منبع : به سوی ظهور


همچنین مشاهده کنید