چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
خواص غذایی کنگر
Cynara scolymus نام علمی كنگر , این گیاه اولین بار در اتیوپی كشف شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا نمود. محل اصلی رویش این سبزی مدیترانه , جزایر قناری و آمریكای جنوبی است . زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه تابستان است كه به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا وابسته است . دم برگ داخلی سفید رنگ , راس ساقه و هاگدان قسمت های خوراكی این گیاه را تشكیل می دهد كه در سوپ , خورش و سالاد مورد استفاده قرار می گیرد.
در یونان و مصر باستان , این گیاه به دلیل نقش كمكی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن ۱۶ میلیاردی در اروپا یكی از سبزیجات معروفی بود كه توسط اشراف مصرف می شد.
در طب سنتی اروپا , برگ های كنگر به عنوان ماده افزایش دهنده ادرار (دیورتیك ) و محركه كلیه ها , محرك ترشح صفرا از كبد و انقباض كیسه صفرا مورد استفاده قرار می گرفت . این گیاه غنی از پتاسیم بوده , ولی از لحاظ انرژی محدود است .
● مواد مغذی اصلی موجود در ۱۰۰ گرم كنگر خام عبارتست از :
انرژی ۱۸ كیلوگالری , پتاسیم ۳۶۰ میلی گرم , آهن یك میلی گرم كلسیم ۴۱ میلی گرم , پتنو تنیك اسید ۳ میلی گرم , ویتامین ب ۱ یك میلی گرم , سدیم ۲۷ میلی گرم , بتاكاروتن ۳۹ میكروگرم , فیبر ۴ گرم
● خواص درمانی كنگر در سلامت بدن
سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود كه برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی كمك می كند. عصاره برگ و ریشه كنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان , سوهاضمه , احساس ناراحتی معده , نفخ , بی اشتهایی , تهوع , اسهال خفیف یا یبوست , نارسایی كبد , دفع مزمن آلبومین و كم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می كند.
در بعضی از كشورها به عنوان محرك تمایلات جنسی مصرف می شود. ماده سینارین كه در عصاره برگ كنگر وجود دارد , باعث كاهش كلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است كه یسنارین باعث كاهش سطح تری گلییرید خون نیز می شود.
سینارین و ماده دیگری كه به عنوان اسید كافئیك شناخته شده است , كبد را در برابر عفونت حفظ می كند و به كبد كمك می كند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد. از آنجایی كه كنگر محتوی كربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضم به نام اینولین است . خاصیت مسهلی دارد. از طرفی انیولین موجود در كنگر باعث افزایش باكتری های مفید و كاهش باكتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالا می تواند خطر سرطان روده باریك را كاهش دهد. آنتی اكسیدان موجود در كنگر , پوست را در برابر سرطان محافظت می كند.
● مقدار مصرف
بزرگسالان برای بهره گیری از اثرات درمانی كنگر می توانند , یك الی چهارگرم برگ خشك یاخام آن را سه بار در روز مصرف كنند.
● كسانی كه نباید كنگر مصرف كنند!
بهتر است زنان باردار , كودكان , بیماران مبتلا به بیماری شدید كبدی یا كلیوی از مصرف برگ كنگر پرهیزكنند.
از آنجایی كه برگ های كنگر محرك انقباض كسیه صفرا است . افرادی كه سنگ كیسه صفرا دارند , نباید آن را مصرف كنند , چرا كه افزایش انقباض كیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی كیسه صفرا می شود.
همچنین اشخاصی كه نسبت به كنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند , باید از مصرف این گیاه پرهیزكنند.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
آمریکا ایران غزه مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم سلامت سیل تهران قوه قضاییه هواشناسی شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی شورای شهر تهران دستگیری پلیس
قیمت دلار بانک مرکزی خودرو سایپا قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو دلار بازار خودرو مالیات تورم ارز
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما موسیقی دفاع مقدس رسانه ملی تئاتر فیلم کتاب
رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه نوار غزه حماس روسیه عربستان یمن ترکیه نتانیاهو افغانستان اوکراین
فوتبال رئال مادرید پرسپولیس استقلال بایرن مونیخ سپاهان تراکتور لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام اپل تبلیغات گوگل ناسا همراه اول آیفون ماه
کاهش وزن داروخانه مسمومیت سازمان غذا و دارو ویتامین قهوه خواب دیابت بارداری