دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

سقوط در گام اول(۲)


توصیه هایی برای اولیا، مربیان و مسئولان
۱) افرادی كه عادت به مصرف سیگار دارند، باید توجه نمایند مبتلا به عادتی ناپسند هستند و در صورتی كه تاكنون قادر به ترك سیگار نشده اند، دست كم باید هرآنچه مربوط به سیگار است (مثل فندك و كبریت) را از چشم فرزندان مخفی كنند. معلمان در دفتر مدرسه نباید سیگار مصرف كنند، زیرا دود حاصل از آن به سالن مدرسه رفته، دانش آموزان متوجه سیگار كشیدن معلم ها و دبیران خود می شوند.
۲) از طریق اطلاع رسانی و آگاه سازی كودكان و نوجوانان، آنها را با جنبه های مختلف مصرف سیگار آشنا كرد. روال مصرف سیگار در آمریكا نشان می دهد كه اطلاع رسانی و آگاهی مردم از ضررهای سیگار، می تواند باعث كاهش مصرف آن شود؛ برای مثال در سال ۱۹۵۴ مقاله تحقیقی پیرامون آثار مصرف سیگار منتشر شد. در آن زمان كل مصرف سیگار در آمریكا به شدت پایین آمد؛ اما مجدداً به طور تدریجی در سال های بعد بالا رفت. در سال ۱۹۶۹ گزارشی درباره سیگار كشیدن و بهداشت انتشار یافت كه فروش سیگار را دوباره كاهش داد. همانطور كه در بحث «نگرش نسبت به سیگار» اشاره كردیم، وجود یك نگرش مثبت به سیگار عامل مهمی در روی آوری به سوی سیگار است. با تبلیغات و آگاه سازی در رسانه های عمومی و نیز گنجاندن مطالبی در كتاب های درسی، می توان نگرش افراد را از سن پایین نسبت به سیگار منفی كرد و آنها را برای مقابله با سیگار و مواد مخدر آماده ساخت. همچنین باید جوانان را نسبت به تأثیر فشار گروه های همسال برای مصرف سیگار و والدینی كه سیگاری هستند، آگاه كرد.
۳) هدایت و راهنمایی والدین: از طریق رسانه های گروهی و مدارس، آموزش ها و اطلاعات لازم در زمینه جلوگیری از اعتیاد جوانان در اختیار آنها قرار گیرد.
۴) سرگرم كردن و پركردن اوقات فراغت كودكان و نوجوانان با فعالیت سازنده و مفید.
۵) استفاده از تجارب علمی و عملی كشورها و سازمان هایی كه در زمینه مبارزه با دخانیات و اعتیاد فعالیت كرده اند.
توصیه هایی برای مصرف كنندگان سیگار
۱) ترك سیگار باعث ایجاد یك احساس موفقیت درونی در شما می شود و با این كار می توانید به خودتان ببالید كه بر این مشكل غلبه كرده، اراده لازم برای انجام كارهای مهم را دارید.
۲) به خودتان انگیزه و هدف بدهید. روی یك كاغذ تمام انگیزه های خود را برای ترك سیگار بنویسید. در این لیست كه در واقع اهداف شما هستند، موارد ذیل را در نظر داشته باشید. بهبود سلامت، بهبود اشتها و خواب، انرژی فكری و جسمانی بیشتر، پس انداز هزینه های سیگار و ضایعات مربوط به آن، تمیزی بیشتر لباس، لب ها و دندان ها، دهان و نفس خوشبو و بدون بوی سیگار. این نكته مهم است كه تصورتان در مورد این كه «بهتر است سیگار را ترك كنم» به این تصمیم كه «حتماً باید سیگار را ترك كنم» تبدیل شود.
۳) زمان مناسب برای ترك سیگار را در نظر داشته باشید. یكی از بهترین اوقات برای ترك، هنگام زكام یا سرماخوردگی است. در این شرایط معمولاً دخانیات طعم و احساس نامطبوعی در فرد ایجاد می كند. اگر یك سفر كوتاه یا مشغله جدیدی در زندگی برایتان پیش آمده است، از این فرصت هم برای ترك سیگار استفاده كنید.
۴) موقعی كه به صورت قطعی تصمیم به ترك سیگار گرفتید و «روز رهایی» را مشخص كردید، آن را به همه دوستان و اعضای فامیل اطلاع دهید. از مدتی قبل مرتب به خود تلقین كنید كه به بهترین وجهی، سیگار را در تاریخ مشخص شده كنار خواهید گذاشت.
۵) برای اكثریت قریب به اتفاق افراد، فقط اراده برای ترك دخانیات كفایت نمی كند و به دارو درمانی، روان درمانی و وسایل كمكی ساده ای نیاز است. دقت نمایید كه برای ترك اعتیاد فقط با پزشك و مشاورانی كه در این مورد تبحر لازم را دارند، مشورت نمایید.
منبع : خبرگزاری فارس


همچنین مشاهده کنید