یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

Nokia ۷۲۱۰


Nokia ۷۲۱۰
این گوشی ، از اولین گوشی هایی بود که نوکیا ، با صفحه رنگی به بازار عرضه نمود . تا آن موقع ، تنها شرکت های سامسونگ و سونی اریکسون توانسته بودند گوشی های رنگی به بازار عرضه کنند . با این وجود ۷۲۱۰ به خط تولید خود ادامه داد .
با اینکه سری ۷۰ ، خیلی دارای نوآوری نبود ، اما این مدل یکی از نوآوری های نوکیا در سری ۷۰ بود . البته باید قبول کرد که کارایی های موجود در این گوشی ، خیلی زیاد نیست .
گوشی در سه رنگ آبی ، پرتقالی و قهوه ای به بازار عرضه شد و شما می توانید رنگ آن را با قابلیت تغییر قاب گوشی تغییر دهید . (مشکی ، قرمز ، صورتی ، سبز ، خاکستری و ... ) .
برای بیرون آوردن قاب جلو ، ابتدا باید قاب عقب را از دستگاه جدا کنید . البته بیرون کشیدن و درآوردن قاب ، کمی دشوار است . ابعاد دستگاه ۱۰۶x۴۵x۱۷.۵میلی متر است ؛ که البته خیلی هم بزرگ نیست و به راحتی در جیب کت و یا شلوار شما جای خواهد گرفت . وزن گوشی برابر ۸۳ گرم بوده ، که وزن مناسبی می باشد . یکی از مسائلی که باعث کاهش وزن گوشی شده است ، استفاده از باتری های جدید BLD-۳ است که از جنس Lithium ion با گنجایش ۷۲۰ mAh می باشد . بنابر گفته سازنده ، این باتری می تواند ۲۲۰ ساعت در حالت استند بای کار کند و همچنین ۴ ساعت صحبت را تحمل می نماید .
در آزمون های انجام شده ، این گوشی ۴ روز با ۴۰ تا ۴۵ دقیقه صحبت کار نموده است . البته به میزان استفاده از کارآیی های گوشی ، این مقدار قابل افزایش و کاهش می باشد .
صفحه نمایش شما ، قابلیت نشان دادن ۴۰۹۶ رنگ را با رزولوشن ۱۲۸×۱۲۸ پیکسل را دارد . شما می توانید در صفحه نمایش ، ۵ خط نوشته و یک خط اطلاعات دیگر را ببینید .
نقطه ضعفی که شاید بتوان در مورد صفحه نمایش به آن اشاره کرد این است که اطلاعات روی صفحه ، درنورمستقیم خورشید ، خیلی شفاف به نظر نمی رسند .
یک صفحه کلید پلاستیکی زیر صفحه نمایش است . فرم جای گذاری دکمه ها ، خیلی عجیب به نظر می رسد . البته همیشه هم نوآوری و خوش قیافه بودن نشانه راحتی نیست ؛ دکمه های پائین دستگاه ، بسیار به یکدیگر نزدیک می باشند و دکمه های بالا از یکدیگر فاصله دارند . البته سلایق و نظرات نسبت به دستگاه متفاوت است . شاید خیلی از مصرف کنندگان به این نوع دستگاه ها علاقه نشان دهند .
نور پس زمینه دکمه ها یکسان نیست ؛ مثلا کلید های ۱ ، ۳ و ۴ از وضعیت نور مناسب تری برخوردارند ؛ دو کلید کنترل صوتی در سمت چپ گوشی تعبیه شده اند که فشار دادن آنها ، کمی سخت و مشکل است .
دکمه روشن و خاموش و پورت مادون قرمز (Infrared) در بالای گوشی قرار گرفته اند ، و محل اتصال پورت pop در پائین گوشی طراحی شده است .
یکی از مزایای مهم دستگاه ، شناسایی ابزار جانبی متصل به پورت pop به طور اتوماتیک می باشد ؛ شما می توانید از هدست های استریو نیز استفاده نمائید . نکته دیگر این که گوشی شما می تواند ، هر دستگاه جانبی متصل را سامان دهی کند و حتی از لحاظ برق نیز آن را پشتیبانی خواهد کرد .
سرعت انتقال اطلاعات از طریق پورت pop ، بسیار بالا می باشد . (تا حدود ۲۳۰ کیلو بایت در ثانیه) .
یکی از ابزار موجود برای دستگاه ، پورت USB است که این مطلب باعث افزایش مزایای گوشی می شود .
● منوها (Menu) :
منوی این گوشی ، نسبت به دیگر گوشی های همراه ، تغییرات چندانی نکرده است . به عنوان مثال آیکن های منو ها و تعداد آن ها به ۱۳ مورد رسیده و دچار تغییرات اندکی شده اند .
● دفترچه تلفن (Phone book) :
دفترچه تلفن شما ، همان امکاناتی را که در ۶۳۱۰ و ۸۹۱۰ بود ، در اختیار شما خواهد گذاشت . برای هر فرد ۳ شماره و یک متن؛ حافظه دینامیک دستگاه ، ۵ شماره و ۴ متن برای هر فرد را ذخیره خواهد نمود . البته در صورتی که کمتر از ۳۰۰ مورد در آن ذخیره کرده باشید . و همچنین شما می توانید تمامی اطلاعات موجود در سیم کارت و تلفن را ، با هم مشاهده نمائید .
● پیام ها (Messages) :
دستگاه شما امکان نوشتن تا ۴۵۹ کاراکتر ، و همچنین Nokia smart message را پشتیبانی می کند ، و حدود ۱۰ تصویر (سیاه و سفید) نیز در گوشی قرار داده شده است . گوشی اجازه فرستادن پیام های MMS را نیز به شما می دهد و شما می توانید تا ۱۵۰ پیغام نوشتاری کوتاه و ۵۰ پیام گرافیکی را در دستگاه خود ذخیره نمائید . حافظه دستگاه شما ۵۰۰ کیلو بایت می باشد.
● لیست تماس ها (Call list) :
در این قسمت ، سه لیست تماس های گرفته شده (Dialed calls) ، لیست تماس های وارد شده (Received calls) و لیست تماس های از دست رفته (Missed calls) را مشاهده خواهید نمود ، آن هم به همراه تاریخ و زمان .
هر لیست ظرفیت جای دادن تا ۱۵ شماره را در خود دارد . همچنین در این بخش می توانید به قیمت و زمان مکالمه ها هم دست پیدا نمائید .
● پروفایل (Profile) :
در این بخش ، مورد خاصی دیده نمی شود ؛ امکانات عادی برای شخصی نمودن گوشی ؛ که برای هر یک نیز می توانید زمان مشخصی را قرار دهید .
● تنظیمات (Settings) :
نکته جدیدی که در این قسمت وجود دارد ، تنظیمات اسکرین سیور بوده ، و همچنین برای پس زمینه تصاویر گرافیکی در نظر گرفته شده است . شما می توانید رنگ منو ها را نیز تغییر دهید . همچنین قفل صفحه کلید خودکار نیز در این گوشی موجود است و دیگر این که می توانید ، زنگ و ویبره را با هم برای گوشی قرار دهید .
● ساعت بیداری (Alarm Clock) :
این بخش بسیار ساده بوده و برای ساعات مشخص قابل تنظیم می باشد .
● رادیو (Radio) :
گوشی شما به یک رادیوی FM استریو مجهز است و هندزفری استریو نیز در بسته دستگاه موجود است که با اتصال آن به گوشی می توانید به رادیو گوش دهید .
● گالری (Gallery) :
فایل های گرافیکی و صوتی در این بخش موجود می باشد و تسهیلاتی برای اجرا کردن فایل های جدید و قابلیت ایجاد یک پوشه شخصی در این قسمت برای شما آماده شده است .
● تنظیم کننده (Organizer) :
این قسمت ، همانند دیگر گوشی های نوکیا می باشد . مثلا ۶۵۱۰ ، که ۱۰۰تا ۵۰۰ نوشته را می توانید به آن بیافزائید که البته به طول آن بستگی دارد . سیستم خودکار پاک کردن پیام های تاریخ گذشته نیز در دستگاه موجود است . همچنین ، شما می توانید برای هر رویداد تاریخ انقضاء قرار دهید .
● بازی ها (Games) :
بازی های این گوشی ، به بازی های ۹۲۱۰ شبیه هستند . دو بازی از پیش نصب شده ، که در این مجال به توضیح آن ها نمی پردازیم .
● کارایی ها :
کارایی ها به زبان جاوا (Java) در این قسمت نصب شده اند ، ۲ مورد از آنها لغت نامه و تبدیل کننده واحد هستند .
● اضافه ها (Extra) :
ماشین حساب ، تایمر و کر,نومتر را در این قسمت خواهید داشت .
● اتصال :
تنظیمات GPRS و مادون قرمز (Infrared) در این بخش تعبیه شده اند .
● سرویس :
شما می توانید از Wap browser و ویرایش ۱.۲.۱ در این قسمت استفاده کنید .
● در نهایت :
طریقه اتصال گوشی به شبکه و کیفیت مکالمات ، شبیه به دیگر تولیدات نوکیا بوده و بسیار عالی می باشد . گوشی صدایی زنده و رسا دارد . گاهی آنقدر زیاد که باید آن را کم کنید . گوشی می تواند ، در مد آیفون کار کند که در این حالت ، صدای بلندگو ، خیلی بلند نبوده و در مکان های شلوغ قابل استفاده نمی باشد .
گوشی ، دارای زنگ های پلی فونیک ۴ تن می باشد و تا ۴۳ زنگ را ذخیره می کند . ویبره دستگاه هم خیلی موثر نیست چرا که ضعیف است و اگر در جیب ژاکت شما باشد ، به سختی متوجه آن خواهید شد .
شما در این گوشی ، قابلیت فرمان صوتی نخواهید داشت و از Dictaphone (ضبط خبر نگاری) و بلوتوث هم خبری نیست .
گوشی ۷۲۱۰ به گفته منتقدان ، یک گوشی نو آور نبوده و بیشتر سعی نموده با مد جامعه حرکت نماید .
شاید ۶۶۱۰ هم ، یک گوشی در همین سیاست جدید نوکیا باشد . یکی از رقیبان ۷۲۱۰ ، گوشی T۶۸i سونی اریکسون می باشد که البته ۷۲۱۰ از صفحه و رنگ بهتری برخوردار است .
به هر حال این گوشی مدگرایانه از فروش مناسبی نیز برخوردار بوده است .
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید