دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

مروری بر NOKIA ۶۲۱۰ Navigator


مروری بر NOKIA ۶۲۱۰ Navigator
مدتی است که به­کارگیری GPS داخلی در گوشیها از مهمترین ویژگیهای یک گوشی به حساب می­آید و مطمئناً نسل جدید گوشیها دارای این ویژگی کلیدی یعنی رهیابی و نیز قابلیتهای ارتباطی بی­سیم و پرسرعت هستند.۶۲۱۰ ازجمله گوشیهای نوکیاست که محوریت اصلی آن امکان رهیابی با استفاده از GPS داخلی و نیز A-GPS و نقشه Nokia Maps ۲.۰ و نیز یک قطب نما میباشد. علاوه بر این ۶۲۱۰ دارای ویژگیهای فوق­العاده ای که در گوشیهای اسمارت فون نوکیا وجود دارد نیز هست .
● ویژگیهای کلیدی
- GPS داخلی به همراه A-GPS، قطب نما، گواهینامه ۶ماهه رهیابی و استفاده از نقشه Nokia Maps ۲.۰
- استفاده از ۴ باند EDGE/GPRS/GSM
- استفاده از ۲ باند HSDPA،باسرعت ۳.۶ مگابیت در ثانیه
- صفحه نمایش با سایز ۲.۴ اینچ و رزولوشن QVGA و قابلیت نمایش ۱۶میلیون رنگ
- سیستم­عامل سیمبین نسخه ۹.۳ به همراه اینترفیس نسخه سوم سری ۶۰ به همراه FP۲
- دوربین ۳.۲مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و فلاش
- بلوتوث نسخه ۲.۰ با A۲DP و USB ۲.۰
- شتاب سنج داخلی جهت قابلیت چرخش اتوماتیک صفحه و Silentکردن تماس
- رادیو FMبا RDS
- اسلات کارت Micso SD به همراه یک کارت ۱گیگابایتی و قابلیت ارتقای آن تا ۸گیگابایت
- حافظه داخلی ۱۲۰مگابایت و ۶۴مگابایت RAM و پردازنده ARM II با سرعت ۳۶۹مگاهرتز
- اینترفیس پرسرعت
● معایب اصلی
- سایز متوسط صفحه نمایش
- عدم وجود امکان Wi-Fi
- نبودن درپوش روی لنز دوربین
- نامناسب بودن درپوش باتری
- فشرده بودن ردیف اول دکمه های صفحه کلید
۶۲۱۰Navigator درواقع ادامه دهنده ۶۱۱۰Navigator نوکیاست که به نظرمیرسد از برخی جهات نسبت به آن ارتقا یافته است. در ۶۱۱۰ از اینترفیس نقشه Route۶۶ استفاده شده در حالیکه ۶۲۱۰ دارای نقشه Nokia Maps ۲.۰ است. همچنین امکان شتاب­سنج و چرخش اتوماتیک صفحه و نیز بکارگیری اینترفیس نسخه سوم سری ۶۰ و FP۲ ازجمله تفاوتهای ۶۲۱۰نسبت به ۶۱۱۰ است.
● محتویات بسته ۶۲۱۰
لوازم جانبی استاندارد گوشیها مثل هندزفری،کابل USB،CDنرم­افزار مخصوص گوشی، شارژرDC،دفترچه راهنمای کاربر و کارت حافظه ۱گیگابایتی از جمله محتویات بسته خریداری شده این گوشی هستند. در حالیکه در بسته بندی ۶۱۱۰ یک کارت حافظه ۵۱۲ مگابایتی عرضه می شد.
● طراحی و ساختار ظاهری
ابعاد این گوشی ۱۶.۹×۴۹×۱۰۳ میلیمتر با وزن ۱۱۷ گرم است که نسبت به ۶۱۱۰ تفاوت زیادی نکرده است. قرارگیری گوشی در دست و یا در جیب بسیار راحت است و مکانیسم کشویی آن نیز به خوبی عمل می کند.
این گوشی ۳Gدارای یک دوربین دوم مربوط به مکالمات ویدیویی در بالای صفحه و درکنار سنسور نوری میباشد. صفحه نمایش ۲.۴ اینچی در وسط و در زیر آن دکمه های چند منظوره بزرگی قراردارند که در دوطرف کلید ۴ جهته قرارگرفته اند.
از دکمه END جهت خاموش/روشن کردن گوشی نیز می توان استفاده کرد. همچنین دکمه مربوط به منوی اصلی سیمبین و دکمه Cن و نیز دکمه مخصوص جهت­یابی Navigator نیز در روی کشویی گوشی قرارگرفته اند.
در زیر کشویی گوشی نیز صفحه کلید عددی با دکمه های بزرگ و مناسب قرارگرفته که به ندرت ایجاد اشتباه تایپی می کند و تنها نکته آن هم به هم فشرده بودن کلیدهای ردیف اول است. این صفحه کلید شبیه به صفحه کلید ۶۲۲۰ نوکیاست.
در کناره بالایی گوشی محل اتصال شارژر و جک ۲.۵ میلیمتری هدفون قراردارد. در کناره سمت راست دکمه تنظیم ولوم صدا و دکمه مخصوص دوربین با سایز مناسب و در کناره سمت چپ پورت microUSB و اسلات کارت حافظه microUSB دیده می شوند.
پشت گوشی با پلاستیک مات پوشیده شده است که اثر انگشت روی آن نمی ماند. در بالای لنز دوربین یک فلاش و در سمت چپ آن بلندگوی گوشی قراردارد. درب باتری بسیار محکم است و برای بازکردن آن باید کمی به آن کلنجار رفت. در زیر درب باتری BL-۵F با ظرفیت ۹۵۰mAh و نیز سیم کارت قراردارد. عمر باتری کاملاً مشابه ۶۱۱۰ است . باتری ۶۲۱۰ میتواند تا ۴ساعت بطور مداوم در حالت GPS و اتصال به ماهواره دوام بیاورد.
● صفحه نمایش
صفحه نمایش Navigator ۶۲۱۰ دارای رزولوشن QVGA با سایز ۲.۴ اینچ بوده و میتواند ۱۶ میلیون رنگ را نمایش دهد و در زیر نور مستقیم خورشید نیز خوانایی خودرا حفظ میکند. متاسفانه فونت نوشته های گوشی خیلی ریز است و گاهی اوقات خوانایی را با مشکل مواجه می کند.
● قابلیتهای تلفنی
می توانید از قابلیتهای تلفنی و ارسال و دریافت سیگنال این گوشی مطمئن باشید. همچنین دریافت و ارسال صدا هنگام مکالمه به شفافیت شیشه است و هیچگونه نویز یا اختلالی درصدا وجود ندارد. با استفاده از شتاب سنج داخلی گوشی می توان با یک تکان صدای زنگ گوشی را Silent کرد.
● سیستم عامل سیمبین
۶۲۱۰Navigator دارای سیستم عامل سیمبین ۹.۳ با اینترفیس نسخه سوم سری ۶۰ و FP۲ است که از لحاظ گرافیکی در سطح بالایی قراردارد. اولین نکته در این اینترفیس ایجاد یک حالت استندبای جدید است که دسترسی به بسیاری از آیکنهای پرکاربرد در آن ممکن است. همچنین Task Manager در این گوشی بصورت گرافیکی بوده و در شکل یک پنجره pop-up نمایان میشود. ویژگی انیمیشنی برای آیکنهای منوی اصلی وجود دارد. وجود ۶۴ مگابایت RAM و پردازنده مناسب هیچگونه مشکلی را در اجرای برنامه های مختلف بطور همزمان ایجاد نمی کند.
وجود ۱۲۰مگابایت حافظه داخلی و ۱گیگابایت کارت حافظه فضای لازم برای ذخیره اطلاعات و برنامه ها را فراهم میسازد. ۴حالت مختلف برای چیدمان منوی اصلی وجود دارد که از جمله آنها بصورت Vشکل سه بعدی، بصورت نعل مانند چرخشی و نیز بصورت شبکه های ۴×۳ هستند. ۴ تم گرافیکی نیز بصورت پیش­فرض روی گوشی نصب شده­اند.
● دفترچه تلفن
مثل دیگر گوشیهای سیمبین ۶۲۱۰ نیز دارای یک دفترچه تلفن نامحدود با امکان ذخیره فیلدهای اطلاعاتی مختلف برای شماره­های مختلف است. امکان مرتب کردن شماره ها، گروه بندی آنها و نیز تخصیص زنگ یا عکس یا فایل ویدئویی خاص به هرکدام به راحتی امکان پذیر است. برنامه Call log تا ۲۰ تماس اخیر را از هر نوع تماس نگهداری میکند که از طریق دکمه CALL قابل دسترسی است. اما نرم­افزار Call log که از منوی اصلی میتوان به آن دست یافت کلیه اطلاعات مربوط به تماسها، پیامها و ارتباطات را با جزئیات کامل در ۳۰روز اخیر نگهداری می کند.
● پیامها
خوشبختانه صفحه کلید مناسب و دکمه های پررنگ و راحت آن امکان تایپ را به راحتی و بدون غلط فراهم میکند. انواع پیامهای SMS،MMS و ایمیل توسط گوشی پشتیبانی میشود. اینترفیس این بخش مثل بسیاری از سیمبینهاست و قابلیتهایی مثل دریافت Delivery Report و ذخیر آنها در یک فولدر جداگانه نیز وجود دارد. با افزودن یک فایل مولتی مدیا می توان SMS را به MMS تبدیل کرد.
● موزیک
فرمتهای مختلفی مثل MP۳،AAC،eAAC+ و WMA توسط این گوشی پشتیبانی میشوند. لیست موزیکهای M۳U را میتوان به راحتی ایجاد کرده و با یکبار Refresh کردن آن این موزیکهای جدید به playlist اضافه میشوند. امکان جستجوی یک موزیک با تایپ تدریجی نام آن صورت می گیرد. انتقال تراکهای موسیقی از طریق USB و یا بلوتوث صورت می گیرد.
● پخش ویدیویی
۶۲۱۰ دارای یک Real Player جهت پخش فیلم بصورت عمودی یا افقی تمام صفحه است که البته با استفاده از قابلیت چرخش اتوماتیک صفحه نمایش این قابلیت امکانپذیر می شود. درحالت تمام صفحه کلیدهای کنترلی از روی صفحه محو می شوند.
● رادیو FM
۶۲۱۰دارای رادیو FM با پشتیبانی RDS است که اینترفیس بسیار مناسب و خوبی دارد و امکان جستجو و ذخیره ایستگاههای رادیویی بصورت اتوماتیک در آن فراهم است.
● دوربین
۶۲۱۰ دارای دوربین ۳.۲مگاپیکسلی با ماکزیمم رزولوشن ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل است که دارای فوکوس اتوماتیک و فلاش LED نیز میباشد اما لنز دوربین آن درپوش محافظی ندارد. اینترفیس این دوربین جالب بوده و کلیه امکانات و تنظیمات لازم جهت عکسبرداری خوب را دارد. ۵مد مختلف auto focus،flash،self-timer،night mode،panorama،multi-shot در این گوشی وجود دارند. همچنین افکتهای نوری و رنگی و تنظیم سفیدی امکانپذیر بوده و کیفیت عکسها بسیار مناسب است.
ضبط فیلم توسط این دوربین با رزولوشن vga با سرعت ۱۵ فریم در ثانیه و با فرمت MPEG۴ انجام می شود.
● گالری
گالری تصاویر این گوشی مثل بسیاری دیگر از سیمبین­های نوکیاست و مرور عکسها توسط کلید ۴ جهته انجام میشود. تصاویر را میتوان بصورت افقی یا عمودی و یا تمام صفحه مشاهده کرده و روی آنها زوم کرد. کلیه کارهای مدیریتی روی فایلها مثل کپی، تغییر مکان، ایجاد فولدر و یا تغییر نام توسط File Manager صورت می پذیرد. برنامه Application Manager جهت مدیریت روی برنامه ها و نرم­افزارهای نصب شده روی گوشی است.
● امکانات ارتباطی
کلیه امکانات ارتباطی استاندارد مثل USB ۲.۰، بلوتوث ۲.۰ با A۲DP و نیز HSDPAجهت انتقال پرسرعت اطلاعات وجود دارند. تنها نقص این گوشی در این بخش عدم وجود Wi-Fi می باشد.
● مرورگر وب
مرور صفحات وب یک ویژگی جالب اسمارت­فونهای نوکیاست که قابلیت آپلودکردن انواع صفحات وب بدون توجه به حجم آنها را دارد. یک نقشه کوچک نشاندهنده محل قرارگیری کاربر در صفحات وب بزرگ است.امکان زوم روی صفحات وب وجود دارد.یک مزیت این گوشی چرخش اتوماتیک صفحه است. متاسفانه مرورگر وب این گوشی قابلیت نمایش تمام صفحه را ندارد.
● Organizer
۶۲۱۰دارای برنامه های کاربردی مناسب جهت صرفه جویی در اتلاف وقت می­باشد که از جمله تقویم با قابلیت نمایش بصورت روزانه، هفتگی و ماهیانه است که میتوان برای روزهای مختلف آن رویداد خاصی را تنظیم کرد. همچنین برنامه­های دیگری مثل تبدیل واحدها، ضبط صوت، ماشین حساب و ساعت بیداری در این گوشی وجود دارند. برنامه Mobile Office امکان بازکردن فایلهای آفیس مثل Word،Excel و PDF را فراهم می­آورد.
همچنین سه بازی Marble،Jelly chase و Brain champion بصورت پیش­فرض روی گوشی نصب شده­اند.
● GPS
مطمئناً مهم­ترین مشخصه و ویژگی ۶۲۱۰Navigator بهره­گیری از GPS و امکان جهت­یابی و رهیابی است. ازلحاظ نرم­افزاری، Nokia Maps۲.۰ آخرین ورژن نرم­افزاری است که نقشه­های الکترونیکی را برای کاربر فراهم می­آورد.
ازلحاظ سخت­افزاری نیز ۶۲۱۰ دارای یک دکمه مخصوص GPS است که با یکبار زدن آن وارد نقشه­های GPS میشوید. همچنین یک قطب­نمای داخلی نیز جهت رهیابی عابرپیاده استفاده میشود. با استفاده از Nokia Maps ۲.۰ میتوان آخرین و به­روزترین نقشه­هارا دانلود کرد. همچنین راهنمای صوتی را نیز میتوان بصورت ماهیانه و با پرداخت هزینه­ای دریافت کرد. همچنین با استفاده از A-GPS و نیز اتصال دیتا میتوان راحت­تر و سریعتر به ماهواره متصل شد و اتصال ماندگارتری داشت . گیرنده GPS این گوشی دقت خوبی برای نمایش مکان گوشی دارد.
بکارگیری این Navigator در ماشین امکان راهنمای صوتی و تصویری را نیز دراختیار شما می گذارد.
۴ مد مختلف برای نمایش نقشه وجود دارد که عبارتند از MAP،MAP۳D،Satellite و Hybrid که بهترین آنها MAP۳D است. با انتخاب هرکدام از این مدها نمای نقشه و آیکنهای اطلاعاتی روی آن متفاوت است. البته گزینه­های زیادی برای تنظیم نمای صفحه وجود دارد. نرم­افزار GPS که روی گوشیهای سیمبین قراردارد GPS Data نام دارد. دیتای اولیه ماهواره­ای را دراختیار گذاشته و می توان مسیرهای ساده را با آن راه­اندازی کرد.
از جمله ضعفهای گوشی در این بخش، کوچک بودن صفحه نمایش و نیزعدم وجود چرخش اتوماتیک صفحه در حالت Navigation است. با قراردادن گوشی درحالت ثابت اتصال به ماهواره و قفل ماهواره­ای صفحه نمایش بطور مداوم روشن بوده و تا ۴ساعت میتوان از گوشی استفاده کرد بدون اینکه نیاز به شارژ داشته باشد. نتیجه گوشیهای مختلف در حالت GPS به شرح زیر هستند:
ـ Asus p۷۵۰= ۶ساعت
ـ HTC Tuch Cruise = ۳.۵ساعت
- HTC Tuch Diamond = ۲.۵ساعت
- THC TYTN II =۴ساعت
- Nokia E۷۱ = ۱۴ساعت
- Samsung i۹۰۰ omania = ۴:۲۰ ساعت
● کلام آخر
۶۱۲۰ Navigator یک سال پس­از ورود ۶۱۱۰ که یک گوشی مبتنی بر جهت­یابی بود عرضه شد که هردو از لحاظ ظاهری ساختار کشویی دارند و البته در برخی زمینه­ها مثل ضخامت گوشی، اندازه صفحه نمایش، جنس بدنه و ... تفاوتهای بسیار کمی دارند. وجود قطب­نما، شتاب­سنج و نیز دوربین بسیارخوب ۳.۲مگاپیکسلی از نقاط قوت ۶۱۲۰ است اما متاسفانه هنوز درمورد Wi-Fi ضعف دارد. به هرحال این گوشی رقبای زیادی از لحاظ بکارگیری GPS دارد.
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید