پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

رفتارهای اینترنتی صحیح و مناسب


رفتارهای اینترنتی صحیح و مناسب
آداب و رسوم اینترنتی در واقع یك سری قوانین نانوشته بوده كه به صورت یك عرف در بین افراد مرسوم شده اند. به تدریج كه به تجربه شما در زمینه ارتباطات افزوده می شود متوجه خواهید شد كه بعضی از مسائل و شیوه های رفتاری باعث آزار شما خواهد شد.در واقع افراد مسئول پدید آمدن چنین حالاتی قوانین و آداب و رسوم اینترنتی را رعایت نكرده اند.در زیر با پاره ای از این قواعد و رفتارهای مناسب اینترنتی خصوصا در هنگام شركت در مباحث گروهی آشنا شده و می آموزید كه چگونه یك شهروند اینترنتی خوبی باشید.
▪ هیچگاه فریاد نزنید: بعضی عادت كرده اند كه تمام پیام خود را با حروف بزرگ تایپ نموده و عده ای نیز برای تاكید روی یك مطلب آن را با حروف بزرگ تایپ می كنند.در اینترنت استفاده از حروف بزرگ به این معنی است كه شما در حال فریاد زدن می باشید.
▪ خارج از موضوع صحبت نكنید: هیچ چیز بدتر از آن نیست كه در هنگام بحث درباره موضوعی خاص یك یا چند نفر به موضوعات دیگری اشاده نموده و بحث را از روند اصلی آن خارج نمایند . بنابراین همواره پیام خود را كنترل كرده تا از مربوط بودن آن مطمئن شوید.
▪ اطلاع و آگاهی نسبت به مطالب داشته باشید : گاهی افراد تازه وارد و افرادی كه به صورت اتفاقی وارد بحث شده اند مطالب و سوالاتی را مطرح می كنند كه قبلا چندین بار به آنها پاسخ داده شده است. اگر مدتی را به خواندن پیامها و مطالب بپردازید به راحت در جریان بحث قرارمی گیرید. بعضی از گروههای خبری و لیستهای پستی قسمتی به نام FAQ دارند كه با مطالعه آن می توانید برای سوالاتی كه به طور مكرر توسط اعضا عنوان شده اند پاسخهای لازم را بیابید.
▪ در پیامهای خود از زبان كنایه استفاده نكنید : اگر چه استفاده از كنایه ها در پیامهای نوشتاری زیاد مرسوم نیست ولی حتی اگر نسبت به مطلبی زیاده از حد غلو كنید شاید به حساب كنایه گذاشته شده و باعث ناراحتی و عصبانیت برخی افراد گردد. بنابراین توصیه می شود كه مطالب خود را به صورت ساده و روان و بدون هیچ گونه كنایه و غلو مطرح نمایید.
▪ بحث های خصوصی را خصوصی نگه دارید : قبل از ارسال هر پیام ازخود سوال كنید كه آیا مطالب عنوان شده در این پیام مربوط به همه افراد آن بحث بوده و یا در واقع پاسخی به یكی از آن اعضا می باشد؟ اگر پیام شما پاسخی برای یك فرد محسوب می شود می توانید به راحتی آن را به آدرس Email وی ارسال كنید
▪ از عنوان كردن مطالب تكراری خودداری كنید : در هنگام پاسخ به پیامها (Reply) مطالب مربوط به پیام اصلی را تا آنجا كه به اصل مسئله لطمه ای وارد نمی نماید حذف كرده و سپس پاسخ خود را به انتهای آن اضافه كنید.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان