شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

اندیشیدن و آنالیز فکری در سوسمار


اندیشیدن و آنالیز فکری در سوسمار
نتایج تحقیقات جدید نشان داد که یک نوع مارمولک قادر به اندیشیدن و تحلیل مسائل میباشد. تحقیق حاضر در کشور ایران و در مرکز خصوصی FTEHCR انجام شده و در مجله علمی Sauria در کشور آلمان (برلین) به چاپ رسید.
در ابتدا نیاز است که در مورد مقاله توضیحاتی داده شود. تحقیق حاضر توسط مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده دوزیست شناسی (FTEHCT) در کشور ایران انجام شده است. نویسنده مقاله نویسنده متن حاضر میباشد. برای دسترسی به این مقاله بایستی مقاله مورد نظر را از ژورنال چاپ کننده خریداری نمود (به منبع رجوع نمایید). نشان دادن هر گونه تصویر و یا ذکر روش کار در این مورد از نظر اخلاق علمی ممنوع میباشد. به همین دلیل در اینجا از ذکر نمودن هر گونه متنی معذور میباشیم، و تنها به گزارش دادن آن اکتفا میشود.
آزمایشاتی مبنی بر شرطی شدن موجودات بسیار انجام شده و گزارش های فراوانی از شرطی شدن موجودات وجود دارد. تا کنون در هیچ جانور و یا گیاهی آنالیزی که نتیجه اندیشیدن باشد گزارش نشده، انسان تنها موجودی میباشد که میتواند آنالیز اندیشه داشته باشد. اما اینکه جانور بتواند آنالیزی در مورد مسائل فکری انجام بدهد گزارش نشده است. گزارش آنالیز فکری در موجودی همچون مارمولک بسیار جالب انگیز میباشد. چرا که این موضوع میتواند نشان دهنده آنالیز فکری در موجوداتی با تکامل بالاتر (یعنی پرندگان و پستانداران) باشد. نویسنده در پی اثبات آنالیز فکری در دیگر موجودات در رده های تکاملی بالاتر است. اگر در دیگر موجودات ذکر شده این موضوع به اثبات برسد، بسیاری از مسائل که پایه ای بر نبود تفکر در موجودات است (یا به بیانی دیگر، تفکر فقط مخصوص انسان است) به هم خواهد ریخت.
این موضوع در مرکز FTEHCR به طور شدیدی در حال پیگیری میباشد. امید است که مرکز خصوصی FTECHR بتواند به نتایج بالاتری برسد تا بتواند نتایج خود را در این زمینه در ژورنال های قویی همچون Nature و یا Science به چاپ برساند.
متاسفانه مرکز FTEHCR تا کنون توسط هیچ سازمان و یا اداره دولتی و یا غیر دولتی حمایت نشده است. این در حالی است که این مرکز نتایج تحقیقات چاپ شده خود را به عنوان اسناد برای وزارت علوم و سازمان محیط زیست فرستاده بود. اما متاسفانه جوابی نیکو را از هیچ کدام نگرفت. ذکر این موضوع بسیار ناراحت کننده است، چرا این اتفاق با این وضوح در کشور ایران می افتد؟ این در حالی است که این مرکز از بسیاری از دانشگاه ها و یا ادارات مرتبط از نظر علمی قوی تر میباشد. در واقع گروه زیست شناسی بسیاری از دانشگاه های ایران در برابر مرکز خصوص FTEHCR در حد صفر میباشند. نتایج چاپ شده در سطح جهانی این موضوع را تایید مینماید. در آخر بهتر است یک سوال پرسیده شود: چرا این مرکز توسط حکومت ایران حمایت مالی نمیگردد اما بسیاری از دانشگاه ها (که واقعا حالت نمادین دارند) از طرف حکومت ایران حمایت میشوند؟ چرا؟
این سوالی است که مسئولین محترم یا محترمه بایستی به آن جواب بدهند.
References
Torki. F. ۲۰۰۸. Morphologische und ökologische Aspekte von Tropiocolotes helenae (NIKOLSKY, ۱۹۰۷) (Reptilia: Gekkonidae). Sauria ۳۰ (۱): ۵-۱۲.
مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده دوزیست شناسی
(Farhang Torki Ecology and Herpetology Center for Research, FTEHCR)
لرستان- نورآباد- صندوق پستی: ۱۳۹-۶۸۳۱۵
فرهنگ ترکی