شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه روشهای ارزیابی کیفیت کروماتین از لحاظ تراکم و پایداری در رابطه با میزان موفقیت در لقاح آزمایشگاهی IVF و ارایه یک روش مناسب برای پیشگویی قدرت باروری


مقایسه روشهای ارزیابی کیفیت کروماتین از لحاظ تراکم و پایداری در رابطه با میزان موفقیت در لقاح آزمایشگاهی IVF و ارایه یک روش مناسب برای پیشگویی قدرت باروری
● هدف:
مقایسه روشهای ارزیابی کیفیت کروماتین از لحاظ تراکم و پایداری در رابطه با میزان موفقیت در لقاح آزمایشگاهی In Vitro Fertilization) IVF )و ارایه یک روش مناسب برای پیشگویی قدرت باروری.
● مواد و روشها:
۱۰۱ زوج نابارور کاندید، IVF به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از جمع آوری مایع منی همزمان با انجام لقاح آزمایشگاهی بخشی از مایع منی برای تستهای کرومومایسین A۳، اکریدین اورانژ، اکریدین اورانژ همراه با شوک حرارتی، آنیلین بلو و روش SDS استفاده شد. در هر نمونه ۲۰۰ عدد اسپرم بررسی و درصد رنگ پذیری یا اندازه سر اسپرم بر اساس نوع آزمایش انجام شده، محاسبه شد و ارتباط نتایج به دست آمده با درصد لقاح بررسی شد.
● یافته ها:
نتایج حاصله نشانگر آن است که روش (Chromomycin A۳) CMA۳ و آنیلین بلر به ترتیب با میزان لقاح رابطه معنی دار نشان می دهد (P<۰.۰۱). با استفاده از مدل Logistic Regression مشخص شد که فقط ارزیابی کیفیت کروماتین به روش کرومومایسین A۳ به طور مستقل با لقاح ارتباط دارد. با مقایسه میانگین پارامترهای مختلف در دو گروه لقاح دار و بدون لقاح به روش t-test مشخص شد که اختلاف میانگین رنگ پذیری توسط کرومومایسین A۳ در دو گروه معنی دار است. علاوه بر آن منحنی (Receiver Operating Curve) ROC تستهای ارزیابی کروماتین نشان می دهد که روش کرومومایسین A۳ نسبت به سایر روشها از حساسیت بالاتری برخوردار بوده و اختصاصی تر است.
● نتیجه گیری:
نتایج این تحقیق بیانگر آن است که رنگ آمیزی کرومومایسین A۳ می تواند به عنوان یک تست مکمل همراه با آنالیز منی در ارزیابی قدرت باروری فرد IVF استفاده شود.
شهناز رضوی
محمدحسین نصراصفهانی
محمد مردانی
سیدمهدی احمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید