شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بیداری اسلامی تا دولت عدل جهانی


بیداری اسلامی تا دولت عدل جهانی
آنچه امروز پس از پایان نبرد ۲۲روزه رزمندگان مقاومت در برابر متجاوزان رژیم صهیونیستی به وضوح قابل درک و رویت است؛ بهم ریختگی معادلات سیاسی، نظامی و امنیتی صهیونیست ها در سطح منطقه ای و بین المللی است.
تلاش برای تطهیر رژیم نامشروع صهیونیستی و عادی سازی روابط این رژیم با اعراب که چند ماه قبل مقدمات اجرایی آن در کنفرانس ادیان در نیویورک کلید خورده بود، ناکام مانده است.
این طرح، پیش از آن، با برپایی کنفرانس آناپولیس در ایالت مریلند آمریکا- پاییز سال ۲۰۰۷- برای تقویت و اشاعه «خط سازش» طراحی و مهندسی شده و دیگر نشست ها و اجلاس هایی از این دست در همین راستا صورت پذیرفته بود.
طرح صلح عربی هم که قریب به ۷سال پیش با پیشنهاد عربستان به منظور به رسمیت شناختن رژیم جعلی صهیونیستی مطرح شده بود؛ امروز اجرا و عملیاتی شدن آن ناممکن به نظر می رسد. هرچند که صهیونیست ها در شرایط نابسامان فعلی و تغییر کلی روندهای سیاسی در منطقه نسبت به اجرایی شدن این طرح ابراز رضایت بیشتری می کنند و از همه مهم تر آنکه با این اوضاع و احوال طرح خاورمیانه بزرگ که آمریکا با جدیت آن را با شاخصه های استعماری در راستای منافع خود و فرزندخوانده اش- رژیم صهیونیستی- دنبال می کرد نتیجه ای معکوس یافته و خاورمیانه جدیدی برخلاف خواسته ها و پیش بینی های آمریکا و هم پیمانانش در حال شکل گیری است که اسلام انقلابی محور آن است.
از همین روی؛ جنگ ۲۲روزه از سویی از لایه های پنهان بسیاری از تلاش ها، نشست ها و طرح ها پرده برداشت و از سویی دیگر هدف اصلی این جنگ که از جانب رژیم صهیونیستی «ترور خط مقاومت» و برچیده شدن جنبش مقاومت اسلامی «حماس»، محاسبه و ارزیابی شده بود- هرچند جرئت اعلام رسمی این هدف را نداشتند- نه تنها به ثمر ننشست بلکه جریان مقاومت و حقانیت آن رسمیتی جهانی یافت.
درباره خاستگاه این تغییر و تحولات و همچنین منشأ نبرد پیروزمندانه رزمندگان مقاومت و تبعات و اثرات آن و چشم انداز آینده ذکر نکاتی ضروری به نظر می رسد؛
۱) این یک باور همگانی است که خاستگاه اصلی نهضت های استقلال طلبانه و آزادی خواهانه در سطح خاورمیانه که امروزه ناکامی آمریکا، رژیم صهیونیستی و قدرت های غربی در رسیدن به اهداف تعریف شده قبلی را در پی داشته است، «جنبش بیداری اسلامی» است. این جنبش اگرچه در دهه های گذشته نیز ردپایی داشته ولی با پیروزی انقلاب اسلامی نضج و رشد یافته و در مسیر اصلی قرار گرفته است.
بیداری اسلامی چهره سران سازشکار برخی از دولت های عربی را به خوبی برای افکار عمومی ترسیم کرده و «خط سازش» را به چالش کشیده است.
در همین ایام جنگ ۲۲روزه اظهارات شخصیت ها و مقامات سیاسی کشورهای مسلمان و خروش و جوشش ملت های اسلامی مهر تاییدی است بر اینکه «بیداری اسلامی» در سراسر کشورهای منطقه فراگیر شده است.
ادبیات آگاهی بخش بیداری اسلامی در میان مسئولین ارشد کشورهای مسلمان آنچنان موج می زند که در گذشته این گونه ادبیات کمتر مسبوق به سابقه بوده است. رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در پی حوادث اخیر غزه و جنایت های وحشیانه رژیم صهیونیستی، غزه را کربلایی دیگر توصیف می کند و در همین حال «نعمان کورتولموش» رهبر حزب سعادت ترکیه نیز با وصف شهادت امام حسین(ع) به دست ظالمان عصر خود، اسرائیل را یزید قرن ۲۱معرفی و بر ضرورت قیام علیه ظلم در شرایط فعلی تاکید می کند. یا «ولید الطباطبایی» نماینده پارلمان کویت در نشست ویژه پارلمان این کشور برای تهاجم اسرائیل به غزه در هشداری کنایه آمیز و تلنگری تحقیرآمیز به سران سست عنصرعرب خواستار انتقال مقر اتحادیه عرب از مصر به ونزوئلا- کشوری که به همراه بولیوی روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را کاملا قطع کرد- می شود تا سیمای منفور و سازشکارانه حسنی مبارک و امثال او بیش از گذشته مورد نفرت و طرد عمومی قرار بگیرد.
بدیهی است که در این فضا، نه جنگ و درگیری نظامی، «بیداری اسلامی» را به خواب تسلیم و سازش خواهد برد و نه تصویب قطعنامه های شورای امنیت درباره روند سازش در خاورمیانه راه به جایی می برد.
۲) اثر این بیداری اسلامی که با توجه به عنصر «الهام بخشی» انقلاب اسلامی مرزها را درنوردیده و در سطح منطقه گسترش یافته به بستری مناسب برای شکل گیری «مقاومت اسلامی» مبدل گشته است. همچنانکه در جنگ ۳۳روزه، حزب الله لبنان جلوه ای از مقاومت اسلامی را به نمایش گذاشت و نتیجه آن شد که رژیم پرمدعای صهیونیستی که عنوان چهارمین ارتش برتر دنیا را یدک می کشید شکستی مفتضحانه را در کارنامه خود ثبت کرد و به تبع آن حجم انبوهی از مشکلات و بحران ها در کابینه ایهود اولمرت رقم خورد که استعفای وی فقط یکی از دهها چالشی است که رژیم صهیونیستی با آن روبرو بوده است.
امروز نیز شیمون پرز پس از وقایع دلخراش غزه و جنایات ددمنشانه رژیم صهیونیستی درباره این فجایع بشری می گوید: «هنگامی که مردم از من درباره تصاویر جنگی غزه می پرسند، می گویم باید اول زنده بمانیم، بعد وجهه خود را بهبود بخشیم» و این حکایت از آن دارد که چالش ها و بحران های عمیق اسرائیل به حدی است که فقط به فکر بقاء و یا به تعبیری به تاخیرانداختن مرگ آن هستند.
۳) اما اتفاق مبارک و پربرکتی که در نبرد ۲۲روزه افتاده است «تثبیت مقاومت اسلامی» و آغاز دوران پیروزی جریان مقاومت است.
دومین شکست سهمگین صهیونیست ها طی دو سال و نیم اخیر به وضوح نشان می دهد که موج پیروزی های مقاومت اسلامی شروع شده و این رویه ادامه خواهد داشت. جریان سازش چه تشکیلات خودگردان به رهبری ابومازن و چه همراهان و همدستان خائن رژیم صهیونیستی نظیر سران کشورهای عربی مصر، عربستان و اردن همزمان با تثبیت «خط مقاومت» به حاشیه طرد شده و در شیب افول قرار گرفته اند.
۴) و اثر این تثبیت مقاومت اسلامی، «بیداری جهانی» است که دیگر محدود به جهان اسلام یا منطقه خاورمیانه نیست و طی جنگ ۲۲روزه تظاهرات خودجوش و خیزش ملت های مسلمان و غیرمسلمان و فریادهای اعتراض آمیز مردم اقصی نقاط دنیا علیه اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی، جبهه گسترده و واحد بیداری جهانی را متولد و متبلور نمود تا خطر این غده سرطانی در سطح بین المللی برای افکار عمومی جهان و تک تک آحاد بشریت نمایان و عیان گردد.
۵) این «بیداری جهانی» می تواند و این قابلیت و پتانسیل را داراست -که همچون «بیداری اسلامی» که به «مقاومت اسلامی» منجر شد- به یک «مقاومت جهانی» تبدیل شود. نقطه شروع این مقاومت جهانی تشکیل و برپایی یک دادگاه صالح برای رسیدگی و محاکمه جنایتکاران رژیم صهیونیستی در حوادث خونین غزه است تا مانع و سدی مستحکم برای جلوگیری از تکرار فجایع ضدبشری این چنینی باشد. در خبرها هم آمده بود ۳۰۰نهاد و موسسه حقوق بشری و بیش از ۳۰۰وکیل در دنیا خواستار شکوائیه ای علیه جنایتکاران صهیونیستی در دادگاه بین المللی هستند که جا دارد سازمان کنفرانس اسلامی نیز در این زمینه اقداماتی جدی تر انجام دهد و با پیگیری قضایی مسیر این حرکت را هموار سازد.
۶) استمرار روند «مقاومت جهانی» اردوگاه استکبار جهانی را بیش از پیش به چالش خواهد کشاند و مقابله با زورگویی ها، زیاده خواهی ها و گسترش ظلم در مقیاس جهانی قطعا نتیجه بخش است و پیروزی مقاومت جهانی در برابر یکه تازی ها و جولان دادن جریان باطل چپاولگران و کودک کشان حرفه ای، چشم انداز روشن و شفاف «بیداری اسلامی» است و مقدمه ای برای تشکیل دولت عدل جهانی خواهد بود.
حسام الدین برومند
منبع : روزنامه کیهان