دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
کمخونی
جدیدترین تحقیقات دانشمندان علوم پزشكی مشخص میكند كه بسیاری از مبتلایان به بیماری كمخونی به طور تصادفی از بیماری خود مطلع میشوند و در واقع كمخونی را نیز باید جزو بیماریهای خاموش محسوب كرد. در گزارشی كه اخیراً از سوی مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) منتشر شد، مشخص گردید از هر ۱۰ زن بالغ در ایالات متحده یك نفر به بیماری كم خوبی و یا فقر آهن مبتلاست. در نیمی از این موارد فقر و آهن به حدی است كه مانع از تولید گلبولهای قرمز خون به میزان لازم میشود. امری كه در نهایت منجر به كمخونی شدید خواهد شد. كمبود آهن بیشتر در زنان بالغ دیده میشود كه دلیل آن نیز از دست دادن خون به صورت ماهانه است كه طی سیكل قاعدگی اتفاق میافتد. زنانی كه به مقدار كافی، آهن و در رژیم غذایی خود استفاده نمیكنند. به كمبود آهن و در نهایت كمخونی مبتلا میشوند. آهن اعمال حیاتی مهمی را در بدن تنظیم میكند؛ اما شناخته شدهترین كار آهن در بدن كمك به حمل اكسیژن در خون است. آهن یك جزء مهم و اساسی در تركیب هموگلوبین است، مادهای كه اكسیژن را از ریهها به بدن حمل میكند. بدون وجود مقادیر كافی آهن، تولید هموگلوبین و حمل اكسیژن در بدن مختل میشود. بسیاری از افرادی كه به كمخونی مبتلا میشوند، علائم خاصی نداشته و فقط در بعضی از موارد احساس كسالت مختصری خواهند داشت. مركز كنترل بیماریهای ایالات متحده پیشنهاد میكند كه زنان بالغ هر ۵ تا ۱۰ سال یك بار آزمایشهای تشخیصی را برای بررسی ابتلای احتمالی خود به كمخونی انجام دهند. از آنجایی كه نیاز بدن به آهن در دوران بارداری افزایش چشمگیری مییابد، بنابر این احتمال وقوع كمخونی در این دوران بیشتر است. ابتلای زنان آبستن به كمخونی احتمال وقوع زایمان پیش از موعد را به میزان ۲ برابر و احتمال به دنیا آمدن نوزاد با كمبود وزن را تا ۳ برابر افزایش میدهد.
در صورت تشخیص فقر آهن، بهترین معالجه شامل جایگزین كردن آهن از دست رفته است.
مقدار آهنی كه از مواد غذایی جذب میشود به نوع غذای مصرف شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال آهن موجود در گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی ۲ تا ۳ برابر بیش از آهن موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی جذب بدن میشود. در عین حال با توجه به این نكته ضروری است كه مصرف آهن بیش از مقدار روزانه عوارض منفی مانند تهوع و یبوست را به همراه دارد.
منبع: لسآنجلس تایمز ۳ مارس ۲۰۰۳
در صورت تشخیص فقر آهن، بهترین معالجه شامل جایگزین كردن آهن از دست رفته است.
مقدار آهنی كه از مواد غذایی جذب میشود به نوع غذای مصرف شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال آهن موجود در گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی ۲ تا ۳ برابر بیش از آهن موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی جذب بدن میشود. در عین حال با توجه به این نكته ضروری است كه مصرف آهن بیش از مقدار روزانه عوارض منفی مانند تهوع و یبوست را به همراه دارد.
منبع: لسآنجلس تایمز ۳ مارس ۲۰۰۳
منبع : بنياد انديشه اسلامي
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران غزه آمریکا شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان حجاب جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی
فضای مجازی هواشناسی قتل شهرداری تهران تهران شورای شهر تهران سیلاب سامانه بارشی سلامت سازمان هواشناسی آموزش و پرورش باران
خودرو بانک مرکزی بنزین قیمت دلار بازار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو دلار یارانه مسکن ایران خودرو حقوق بازنشستگان
مهاجرت تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران صدا و سیما دفاع مقدس مسعود اسکویی موسیقی سریال مهران غفوریان
معماری
اسرائیل رژیم صهیونیستی حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین امیرعبداللهیان طوفان الاقصی ایالات متحده آمریکا نوار غزه جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس لیگ برتر انگلیس لیگ برتر جواد نکونام رئال مادرید سپاهان بارسلونا بازی باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس مهدی طارمی
باتری اپل گوگل اینستاگرام آیفون مایکروسافت ناسا عکاسی سامسونگ
ویتامین چای کاهش وزن توت فرنگی سیگار فشار خون کبد چرب