دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

حکم تاریخی اما غریب !


حکم تاریخی اما غریب !
دیروز ۲۵ بهمن ماه بیستمین سالروز صدور حکم تاریخی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه مبنی بر ارتداد سلمان رشدی و محکومیت وی به اعدام بود . رهبر بزرگ انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با توجه به انتشار کتاب « آیات شیطانی » به قلم یک نویسنده هندی الاصل مقیم انگلیس به نام سلمان رشدی این حکم را صادر فرمودند :
« بسمه تعالی ـ انالله و اناالیه راجعون ـ باطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان می رسانم مولف کتاب « آیات شیطانی » که علیه اسلام و پیامبر و قرآن تنظیم و چاپ و منتشر شده است همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن محکوم به اعدام می باشند. از مسلمانان غیور می خواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند سریعا آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرات نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هرکس در این راه کشته شود شهید است ان شاالله . ضمنا اگر کسی دسترسی به مولف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته . روح الله الموسوی الخمینی » .
همانگونه که در متن حکم تصریح شده است هدف از صدور این حکم الهی این بود که توهین کردن به مقدسات مسلمین باب نشود و راهی که سلمان رشدی در این زمینه گشود مسدود گردد. امام خمینی در این حکم با صراحت اعلام فرمودند : « از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان (نویسنده کتاب آیات شیطانی و ناشران مطلع از محتوای آن ) را یافتند سریعا آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرات نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید » .
دو نکته مهم دیگر نیز در این حکم تاریخی به چشم میخورند که از یکطرف اهمیت و حساسیت موضوع را از نظر امام خمینی نشان می دهند و از طرف دیگر هوشیاری و همه جانبه نگری این مرد بزرگ را به نمایش می گذارند. اول آنکه ایشان بلافاصله بعد از اصل حکم تکلیف کسانی که به اجرای آن همت گمارند اعم از آنها که موفق به انجام آن گردند و آنها که در حین انجام وظیفه کشته شوند را نیز روشن نموده و مرقوم داشتند : « هرکس در این راه کشته شود شهید است ان شاالله » . دوم آنکه راه را برای کسانی که خود قدرت اقدام برای اجرای حکم را ندارند باز گذاشتند و تصریح نمودند « ضمنا اگر کسی دسترسی به مولف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد » .
جالب اینکه دفتر امام خمینی در تاریخ ۲۹ بهمن یعنی چهار روز بعد از صدور حکم در اطلاعیه ای که حاوی نکاتی درباره چگونگی برخورد با سلمان رشدی بود از قول امام یادآور شد : « اگر غیرمسلمانی از مکان او مطلع گردد و قدرت این را داشته باشد تا سریع تر از مسلمانان او را اعدام کند بر مسلمانان واجب است آنچه را که در قبال این عمل می خواهد به عنوان جایزه یا مزد عمل به او بپردازند » . این مطلب موجب پیدایش تحرکاتی در جهت اجرای حکم امام شد و بعد از مدت کوتاهی بعضی از ناشران کتاب « آیات شیطانی » و همدستان سلمان رشدی کشته شدند و یکی از افرادی که برای اجرای حکم اعدام سلمان رشدی مرتد درحال تلاش بود در انگلیس به شهادت رسید. عده ای نیز جوایزی برای کسانی که موفق شوند حکم امام درباره سلمان رشدی را اجرا کنند در نظر گرفتند و آنرا اعلام کردند.
این مجموعه اقدامات آثار و برکات زیادی برجای گذاشت که مهمترین آنها تامین هدف اصلی امام خمینی از صدور حکم ارتداد و اعدام سلمان رشدی یعنی اینکه « دیگر کسی جرات نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید » بود. خود سلمان رشدی نیز بلافاصله بعد از انتشار حکم امام تحت حفاظت شدید پلیس انگلیس قرار گرفت و بعد از چند سال به آمریکا منتقل شد و با فروپاشی خانواده و اعتراف به زندگی جهنمی اکنون تحت مراقبت پلیس آمریکا درحال تجربه کردن مرگ تدریجی است . صهیونیست ها و قدرت های شیطانی غرب بویژه آمریکا و انگلیس نیز از حکم امام خمینی دچار خسران زیادی شدند. صحنه گردان اصلی ماجرای کتاب موهن « آیات شیطانی » مثلث شوم آمریکا انگلیس و صهیونیسم بودند. آنها در نظر داشتند با انتشار این کتاب راه برای تهاجم سنگین به مقدسات اسلامی باز شود تا بتوانند ضربات کاری و خرد کننده ای به اسلام و مسلمانان وارد کنند و انتقام خود از نهضت بیدارگر اسلامی را که منافع نامشروع همه آنها را در سراسر جهان به خطر انداخت بگیرند. حکم امام سردمداران این مثلث شوم را ناکام نمود و توطئه سنگین آنها را خنثی کرد. خوشبختانه علمای سراسر جهان اسلام اعم از سنی و شیعه و دولت ها و مجامع بین المللی جهان اسلام نیز با حکم امام همراهی کردند و به لطف خدای متعال هدف مقدس و الهی این حکم تامین شد.
اما آنچه در بیستمین سالگرد صدور حکم تاریخی و بسیار مهم امام خمینی مایه تعجب و تاسف است غربت این حکم در میان پیروان شاگردان یاران و ریزه خواران خوان امام خمینی است . انتظار این بود که بعد از گذشت ۲۰ سال از صدور این حکم مهم و سرنوشت ساز اقدامات زیادی برای یادآوری کار بزرگی که امام خمینی انجام دادند صورت می گرفت . دستگاه های فرهنگی کشور ما با بودجه های سنگینی که در اختیار دارند و دنبال موضوع می گردند تا بهانه ای برای برگزار کردن همایش پیدا کنند چرا به مناسبت گذشت دو دهه از حکم تاریخی و تاثیرگذار امام خمینی درباره کتاب « آیات شیطانی » و آثار و برکات این حکم و تلاش های مذبوحانه اما سنگین و پرهزینه دشمنان اسلام برای مقابله با آن هیچ اقدامی نکرده اند از حوزه علمیه قم که آبرو و اعتبار خود را از امام خمینی دارد چرا حتی یک کلمه در این زمینه شنیده نشد موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی چرا ساکت ماند نهادها و بنیادهائی که موجودیت خود را از امام خمینی دارند چرا هیچ تحرکی در این زمینه از خود نشان ندادند صدا و سیما چرا برای زنده نگهداشتن حکم تاریخی امام برنامه ای قوی و همه جانبه را تدارک ندید دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر چرا به بحث و بررسی درباره جوانب مختلف این حکم تاریخی نپرداختند سخنگوی وزارت امورخارجه البته در پاسخ یک خبرنگار که از وی درباره حکم امام پرسید گفت : « فتوای امام درباره سلمان رشدی پابرجاست » ولی معلوم نیست اگر یادآوری این خبرنگار نبود وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آیا یادی از حکم امام می کرد یا نه !
همه ما باید بدانیم جایگاه و اعتبار و امکاناتی که در اختیار داریم را از نهضت امام خمینی و فداکاری های شهدائی که برای حفظ و اعتلای اسلام جان خود را فدا کرده اند داریم . به همین دلیل باید به این واقعیت نیز توجه داشته باشیم که استمرار این جایگاه و اعتبار و امکانات نیز به ادامه راه امام خمینی بستگی دارد و بدانیم که به فراموشی سپردن حکم تاریخی امام خمینی موجب فراموش شدن خود ما خواهد شد و چنین مباد.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی