سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

ضوابط بهداشتی کارخانجات جوجه‌کشی


۱- كارخانجات جوجه كشی می باید دارای پروانه بهره برداری بر اساس نظام دامداری باشند . واحد هایی كه در حال حاضر فاقد پروانه می باشند موظفند حداكثر ظرف مدت یك ماه نسبت به اخذ پروانه از سازمان دامپزشكی كشور اقدام كنند .
۲- واحد های جوجه كشی كه شرایط لازم را جهت اخذ پروانه بهره برداری ندارند تعطیل خواهند شد .
۳- هر واحد جوجه كشی موظف به معرفی یك نفر دكتر دامپزشك به عنوان مسئول –بهداشتی كارخانه می باشد كه حد اقل به مدت شش ماه مسئولیت بهداشتی كارخانه را دارا باشد .
۴- به منظور حفظ اصول بهداشت واحدهای جوجه كشی و نهایتا تولید جوجه هایی سالم ، ادارات دامپزشكی استان ها موظفند از واحدهای تحت پوشش بازدید و نسبت به رفع نواقص احتمالی اقدام كنند .
۵- كارخانجات جوجه كشی موظند كه از تاریخ ابلاغ ایرادات در مدت تعیین شده از سوی كارشناس دامپزشكی نسبت به اصلاح وضعیت بهداشتی خود اقدام در غیر اینصورت از فروش جوجه یكروزه تولید شده جلوگیری به عمل می آید و در صورت تكرار در برابر مقررات عمل خواهد شد .
۶- واحدهای جوجه كشی موظفند صرفا تخم مرغهای قابل جوجه كشی مزارع مرغ مادری را كه تحت كنترل و دارای گواهی بهداشتی می باشند تحویل و هچ كنند.
منظور از گواهی بهداشتی تاییدیه ای می باشد كه دكتر مسئول واحد مرغ مادر جهت تخم مرغهای نطفه دار صادر می كند .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران