یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
توصیه های کاربردی برای سالم پیر شدن
- سالمندی پدیده ای است که با کاهش عملکرد و ذخایر بدن و افزایش آسیب پذیری نسبت به بیماریها همراه است .
- دوران سالمندی با ضعیف شدن عضلات و کاهش آب بدن همراه است .
- احتمال ابتلا افراد مسن به بیماریهای مزمن بیش از افراد جوان است .
- مصرف همزمان چند دارو ممکن است در وضعیت تغذیه فرد مسن تداخل ایجاد کند و سلامت او را بخطر اندازد .
- تغییرات گوارشی و کمی فعالیت بدنی در دوران سالمندی باعث کم اشتهایی می شود .
- در دوران سالمندی تحمل بدن نسبت به مواد قندی کاهش می یابد و احتمال ابتلا به دیابت بیشتر می شود.
- جذب ویتامین A در بدن کاهش می یابد.
- ساخت ویتامین D توسط بدن کاهش می یابد.
- مصرف بهینه ویتامین B۶ در بدن کاهش می یابد.
● ولی بخاطر داشته باشید :
تغذیه مناسب در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن مانند پوکی استخوان ، بیماریهای عروق قلب و افزایش فشار خون نقش مهمی دارد .حفظ توده عضلانی بدن یک راهکار موثر برای حفظ نشاط و سلامتی سالمند است.
● توصیه های تغذیهای:
مواد غذایی باید با توجه به تغییرات فیزیولوژیک بدن و تحلیل ارگانها و بروز بیماریهای مختلف شایع در این سنین تهیه شوند و برای افراد سالمند خوشایند باشند بدین منظور توجه به نکات زیر بسیار مهم است .
● پیشگیری از افزایش چربی خون
▪ برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون نکات زیر را رعایت کنید:
۱- چربی قابل رویت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن جدا کرده و از مصرف آب خودداری شود.
۲- مصرف گوشت قرمز در وعده های غذایی کم شود زیرا گوشت حاوی چربی غیر قابل رویت زیادی است.
۳- از حبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده و به علت داشتن فیبر به کنترل سطح چربی خون کمک می کنند استفاده شود.
۴- از مصرف کله پاچه ، مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی چربی است خودداری شود.
۵- مصرف سوسیس و کالباس و همبرگر به حداقل رسانده شود.
۶- قبل از طبخ مرغ پوست آن جدا شود.
۷ مصرف ماهی بعلت داشتن نوعی چربی مفید بنام امگا ۳ سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی میشود. توصیه میشود حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف شود برای بهبود طعم ماهی می توان سبزیها معطر و آبلیمو به آن افزود.
۸- بهتر است بیشتر از ۴ الی ۵ تخم مرغ در هفته چه به تنهایی و چه داخل کوکو مصرف نشود .در صورت بالا بودن چربی خون مصرف زرده تخم مرغ به حداکثر سه ساعت در هفته محدود شود.
۹- شیر کم چرب یا بدون چربی جایگزین شیر پرچرب شود.
۱۰ - از پنیر کم چرب استفاده شود.
۱۱- از مصرف شیرینی خامه دار ، چیپس ، وسس سفید سالاد اجتناب شود.
۱۲- روزانه بمقدار کافی از سبزیها و میوه ها میل شود زیرا این مواد حاوی مقدار زیادی فیبر ، مقدار کمی چربی ، فاقد کلسترول و دارای مقادیر زیادی ویتامینها ی آنتی اکسیدان هستند که از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری کرده و از بروز بیماریهای پیشگیری می کنند.
۱۳- برای سالاد به جای مصرف سسهای چرب ، روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزیهای معطر مصرف شود . همچنین ماست را جایگزین سس مایونز در سالاد کرد.
۱۴- مصرف غذاهای سرخ شده کاهش یابد و ترجیحا غذاها بصورت آب پز ، بخار پز ، کباب شده یا تنوری تهیه کرد در موارد سرخ کردن مواد غذایی ، از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجای روغن های مایع معمولی استفاده شود.
۱۵ - بجای روغنهای جامد ، کره ، مارگارین ، و چربی های حیوانی از روغنهای مایع مثل روغن زیتون ، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده شود.
منبع : پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی دولت حجاب مجلس دولت سیزدهم گشت ارشاد جمهوری اسلامی ایران رئیسی امام خمینی رئیس جمهور جنگ
هواشناسی سیل تهران پلیس قتل شهرداری تهران کنکور وزارت بهداشت فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی آتش سوزی
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا مسکن تورم ایران خودرو قیمت بازار مسکن
زنان سریال سریال حشاشین سینمای ایران تلویزیون سینما موسیقی سریال پایتخت قرآن کریم ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین آمریکا روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی جام حذفی فوتسال آلومینیوم اراک تراکتور تیم ملی فوتسال ایران باشگاه پرسپولیس سپاهان لیورپول
تبلیغات فناوری اپل هوش مصنوعی گوگل سامسونگ ناسا بنیاد ملی نخبگان آیفون
دندانپزشکی سازمان غذا و دارو کاهش وزن مالاریا