جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
بفرمایید باقلوا
باقلوای قزوین مهم ترین سوغات این استان است كه در سایه باقلوای یزد دیده نشده است.
به ادعای قزوینی ها باقلوایی كه در این شهر پخته می شود از باقلوای یزد و اصفهان و شیراز خوردنی تر است چرا كه تنوع مزه در این شیرینی كوچك بیشتر از همتایان همنامش در استان های دیگر است.
مواد اولیه باقلوای قزوین عبارت است از: قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد. این مواد اولیه است كه تبدیل می شود به باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف ترین باقلوای قزوینی یعنی باقلوا پرچمی.
همه تولیدكنندگان قزوینی باقلوا اعتقاد دارند نمی شود پختن باقلوا را شفاهی گفت و حتماً باید شما در كارگاه حضور پیدا كنید.
برای پختن باقلوا ابتدا آرد و آب را با هم مخلوط كنید تا خمیرتان آماده شود و بعد لایه ای از این خمیر را كف سینی بزرگ فلزی پهن كنید البته زمانی كه سینی را كاملاً با روغن چرب كرده باشید. بعد در لایه اول باید قند زعفران را روی خمیر بمالید، در لایه دوم قند بادام و در لایه سوم قند پسته. برای درست كردن قند بادام باید مغز سفید بادام را با قند چرخ كنید. برای درست كردن قند پسته و قند زعفران هم باید مغز پسته و زعفران را با قند چرخ كنید. روی همه این مخلوط باید یك لایه دیگر خمیر پهن كنید و سینی را در فر بگذارید تا خوب بپزد. در مرحله آخر روی آن شربت زعفران می ریزید و بعد به شكل لوزی های مساوی می برید. باقلوای پرچمی شما آماده است.
گرچه مدیر یك قنادی از مشكلاتی برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز باقلوا سخن می گوید و از تفاوت نرخ مصوب اتحادیه و نرخ قنادیها صحبت میكند اما مدیر قنادی دیگرتنها مشكل باقلوا را تلخ بودن گاه به گاه بادامهای آن می داند.
او می گوید:قیمتی كه اتحادیه برای باقلوا تصویب و ابلاغ می كند موجب می شود كیفیت باقلوای قزوین پایین بیاید با وجود این، باقلوای قزوین هنوز هم همان سوغات اول قزوین مانده است.
او ادامه می دهد: «قیمت اگر به روز نباشد برای ما صرف ندارد اما اتحادیه هم سعی می كند منافع تولیدكنندگان باقلوا را در نظر بگیرد.»
قناد اما از این گله دارد كه باقلوای قزوین را آن طور كه باید معرفی نكرده اند و باقلوای قزوین در سایه باقلوای یزد مانده است. این در شرایطی است كه به ادعای او كیفیت باقلوای قزوین خیلی بالاتر از باقلوای یزد است.
به هر حال از قدیم گفتهاند «شنیدن كی بود مانند دیدن»، البته اینجا جای «دیدن» را باید با «خوردن» عوض كنید؛ میماند كمی زحمت برای سفر به قزوین، به هر حال خوردن باقلوا به زحمتش میارزد، امتحان كنید.
مژگان محمدی
منبع : روزنامه ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه روسیه جنگ مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت سیزدهم روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
ایران هواشناسی تهران بارش باران آتش سوزی قوه قضاییه پلیس شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت خودرو سهام عدالت بازار خودرو قیمت طلا قیمت دلار قیمت سکه خودرو دلار حقوق بازنشستگان سایپا بانک مرکزی ایران خودرو
سریال کتاب نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی فضای مجازی تلویزیون سینمای ایران سینما دفاع مقدس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه چین ترکیه اوکراین انگلیس نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر گوگل اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
خواب فشار خون دیابت کبد چرب کاهش وزن بیمه