یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چه کسی نقشه موساد و سیا را علیه ایران فاش کرد؟!


چه کسی نقشه موساد و سیا را علیه ایران فاش کرد؟!
علی میرعمادی ؛ کابینۀ بوش تاخت و تاز به خبرنگاران را همچنان ادامه می دهد.قربانی اخیر این ماجرا،"جیمز رایزن" گزارشگر نیویورک تایمز در امور امنیت ملی و اطلاعاتی است.نزدیک به سه ماه پیش دیوان عالی فدارل با صدور احضاریه ای از رایزن خواست تا مدارک و شواهد خود را به دادگاه تسلیم نماید.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری انتخاب به نقل از هاآرتص، برخی منابع آگاه مرتبط با سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا در گفتگوهای خود اعلام کرده اند؛ از رایزن خواسته شده تا در تحقیقات دربارۀ افشای هویت فردی که اطلاعات محرمانه از نقشه های سازمان مرکزی اطلاعات امریکا و موساد برای نابودی تاسیسات هسته ای ایران را در اختیار او قرار داد،همکاری کند.
رایزن در کتاب خود با عنوان "کشور جنگ"،که به فعالیتهای سری کابینۀ بوش و سازمان مرکزی اطلاعات امریکا"سیا" می پردازد،به این اطلاعات محرمانه اشاره کرده است.گفتنی است این کتاب در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت.
در این کتاب، رایزن به بررسی یک سری از طرح ها که به گفتۀ وی با نقشۀ مشترک موساد و سیا برای حمله به تاسیسات هسته ایران در ارتباط بوده،پرداخته است.
برپایۀ این گزارش یکی از راه های نابودی فعالیتهای هسته ایران بر اساس نقشۀ مشترک موساد و سیا،تولید ابزارهای الکترومغناطیس[ممکن است چیپ ها و آی سی های الکترونیکی، ابزار دقیق و کنترل] است که می توان انها را به طریقی در خطوط مدارهای نیروی برق در ایران که به نیروگاه های مرکزی هسته ای منتج می شود ،جاسازی کرد.
بر اساس این طرح،عملیات مذکور موجب واکنش های[راکسیون]زنجیره ای خواهد شد که به مدارهای بسته پرقدرت تاسیسات نیروگاهی برق صدمه زده[باز شدن مدارها به هر نحو] و در نهایت منجر به از کار افتادن سوپر رایانه های نیروگاه های هسته ای ایران و آسیب دیدگی شدید آن می شود.
در این کتاب امده است که طراحان موساد مسئولیت جاسازی ابزارهای الکترومغناطیس را در نیروگاه های ایران را برعهده گرفته و قرار بود که آن را از طریق جاسوسانی که در ایران دارد به انجام برسانند.اما یک سری مشکلات فنی مانع از به انجام رسیدن این طرح شد.
مورد دیگری که در این کتاب بدان اشاره شده و موجب به جوش آمدن خون اعضای کابینۀ بوش شده، افشای"عملیات مرلین"است.
"عملیات مرلین"نام سری بخش دیگری از نقشۀ سیا و موساد برای رسوخ در تاسیسات هسته ای ایران و فلج کردن آنها بود.
● عملیات مرلین؛
دپارتمان منع گسترش سلاح های غیر متعارف[هسته ای] سیا، یک مهندس روسی را که در سال ۱۹۹۰ با افشای برخی از فعالیتهای هسته ای اتحادیۀ جماهیر شوروی،به ایالات متحده آمریکا پناهنده شده بود را وارد این برنامه کاری کرد.وی متخصص امور تسلیحاتی، و ساخت مرحلۀ نهایی تولید بمب اتمی،بود .
مجموعه ای از دستورهای آماده سازی[بلوپرینتها] و طرح های سه بعدی برای تولید بمب اتمی در اختیار وی قرار داده شد. اما بدون اطلاع وی یک سری طرح های جعلی و خطا در رابطه با ساخت کلاهک هسته ای در آنها جاسازی شده بود که تصور می رفت در اتحاد جماهیر شوروی طراحی شده است.
لازم به ذکر است که مبتکر دستور آماده سازی و دستور ساخت[بلوپرینت] جعلی،کارشناسان سیا بوده و اگرچه این اسناد عاری از کوچکترین عیب و نقص بودند،اما به دلیل ایرادات فنی،عملاً فاقد هرگونه ارزش تکنیکی و مهندسی برای بهره برداری بودند.
هدف سیا از طراحی و اجرای این نقشه،دست انداختن[بازیچه ساختن] این کارشناس و واداشتن وی به تماس با مقامات ایرانی برای ارائۀ این دستور کارهای [بلوپرینت] خطا به آنها بود.
بر اساس این نقشه ،امریکایی ها در نظر داشتند که مهندسین ایرانی تحقیقات خود را بر اساس دستور ساخت[بلوپرینت] و اطلاعات نادرست آغاز کرده و شروع به ساخت جنگ افزارها با اطلاعات خطا و نادرست کنند.[به این ترتیب در طی مراحل ساخت مهندسین با مشکلی مواجه نبودند اما در پایان کلاهک ساخته شده فاقد هرگونه کاربری می بود.]
گرچه این نقشۀ سیا بدون عیب و نقص بود اما بدلیل محاسبات اشتباه سیا و عدم اطلاع کارشناس روسی با نقشه های سازمان اطلاعات-امنیت آمریکاو اهداف آن، با شکست مواجه شد.کارشناس روسی به راحتی به دستور ساخت[بلوپرینت] جعلی و اطلاعات فنی اشتباه که در دستور ساخت اصلی جا سازی شده بود پی برد.
وی بدون اطلاع و بر اساس نقشه سیا با مقامات ایرانی در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین تماس گرفته و طرح های سه بعدی را در اختیار آنها قرار داد.
اما بر خلاف انتظار سیا،این کارشناس روسی به انضمام طرح های سه بعدی، نامه ای افزوده بود که اشتباهات را خاطر نشان می کرد![همان اشتباهاتی که سیا و موساد برای جعل آنها و جاسازی در دستور ساخت اصلی مدت ها زحمت کشیده بودند.] اقدام وی البته از روی سوء نیت و عمدی نبود. وی امیدوار بوده که با اینکار بتواند اعتماد ایران را به سوی خود جلب کرده تا آنها را وادار به ادامۀ همکاری با وی و دیگر همکاران امریکایی اش کند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری انتخاب به نقل از هاآرتص؛اما این نقشه نیز با شکست مواجه شد و نه تنها نتوانست ایرانیان را از ادامۀ فعالیتهای هسته ای شان بازدارد، بلکه دست یابی آنها به مراحل تولید بمب اتمی را آسان تر کرد.
منبع : انتخاب


همچنین مشاهده کنید