پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
تاملی در باب فستفود
بوی همبرگر و سیب زمینی سرخ كرده تا چه حد شما را برای خوردن یك وعده از غذاهایی كه اینروزها در هر كوچه و خیابانی میتوان آنها را خرید،به خود جذب میكند؟
غذاهای سریع پرطرفدارند اما مردم كمتر به مضرات آنچه میخوردند، فكر میكنند. رمز موفقیت رستورانهایی كه این غذاها را تهیه میكنند، در سرعت پذیرایی، قیمت نسبتا پایین و از همه مهمتر طعم خوب غذای آنها عنوان شده است.
بر اساس تحقیقات كارشناسان، غذاهایی كه در رستورانهای غذای سریع (فست فود) توزیع میشود، سالم نیستند و باعث امراض مختلف در انسان میشوند اما با این وجوداین رستوران ها این روزها در همه جا مثل قارچ در حال رشد هستند. مثلا روزانه حدود یك چهارم جمعیت آمریكا به رستورانهای غذاهای سریع از جمله مك دونالدز میروند.
همزمان با گسترش رستورانهای غذاهای سریع در آمریكا، پدیده چاقی نیز رواج یافته است. چاقی كه خودمی تواند باعث امراضی از قبیل بیماریهای قلبی، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و سكته بشود. محققان معتقدند كه حجم زیاد وعدههای غذاهای سریع و كالری بسیار زیاد آنها باعث اینگونه چاقی شدید میشود.
دكتر جوزف مركلا، نویسنده كتاب <برنامه كامل سلامت> میگوید آن دسته از افرادی كه در هفته، دو وعده یا بیشتر غذای سریع میخورند، حدود/۴۵ كیلوگرم بیشتر از كسانی كه یك بار در هفته فست فود صرف میكنند، وزن اضافه می یابند.
مشكل چاقی تنها مختص آمریكا نیست و در اروپا و نقاط دیگر دنیا نیز در حال گسترش است. دكتر جیمز هیل، متخصص تغذیه میگوید: <چاقی در اروپا به صورت قابل توجهی گسترش یافته بهطوری كه در برخی از كشورهای اروپایی نرخ چاقی حتی از آمریكا هم بالاتر است.
> او میگوید: <من معتقدم كه این روزها رژیم غذایی اروپاییها دارد به رژیم غذایی آمریكاییها نزدیكتر میشود.> دكترجیمز هیل در عین حال خاطرنشان میكند كه گذشته از مصرف غذاهای سریع، عدم فعالیتهای بدنی نیز یكی از دلایل مهم رواج چاقی است.
اگرچه محققان معتقدند كه نحوه زندگی و غذا خوردن در آمریكا مهمترین دلایل چاقی و بیماریهای ناشی از آن است، مشكل نحوه زندگی و غذا خوردن تنها مختص به یك مكان نیست.
مدتهاست بعضی از رستورانهای فست فود مانند مكدونالدز، سالاد را هم به فهرست غذاییشان افزودهاند. اما حتی سالادی كه در این رستورانها سرو میشود غذای سالمی نیست. گفته میشود سالاد مرغ مك دونالدز حتی بیشتر ازیك همبرگربزرگ كالری دارد و سس آن۵۱گرم چربی وارد بدن میكند.
لیسا یانگ استاد دانشگاه و متخصص تغذیه به این نكته اشاره میكند كه كمپانیهای فست فود، در ابتدای تاسیس تنها یك سایز سیب زمینی سرخ كرده سرو میكردند. این مقدار سیب زمینی سرخكرده كه ۲۰۰ انرژی دارد، امروز سایز كوچك محسوب میشود. اكنون سیب زمینی سرخ شده آمریكا چهار سایز كوچك، متوسط و بزرگ و بسیار بزرگ سرو میشود و سایز بسیار بزرگ آن بیش از۶۰۰ كالری انرژی دارد.
در اینكه راههای گوناگونی برای تغییر اینگونه رژیم غذایی وجود دارد هیچ تردیدی نیست، اما سوال این است كه آیا مردم میخواهند از خوردن فستفود كه ارزان و سریع است، خودداری كنند و در خانههایشان غذای سالم تهیه كنند؟ هیل میگوید: <مردم میتوانند غذای سالم در خانه درست كنند و پول كمتری خرج كنند.
ولی هیچ كس نمیخواهد این كار را بكند.> او میافزاید: <در واقع قیمت غذای سالم بیشتر از فست فود است وبه این خاطر تشویق و راضی كردن افراد برای مصرف غذای سالم امری دشوار است.
در نتیجه تا افراد خودشان از خوردن فست فود خودداری نكنند، رستورانهای فست فود همچنان با موفقیت به كار خود ادامه خواهند داد.>
منبع: رویترز
منبع : پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم حجاب شهید مطهری شورای نگهبان
تهران زلزله هواشناسی معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت دلار دلار ایران خودرو قیمت طلا سایپا کارگران بازار خودرو تورم قیمت
مسعود اسکویی فضای مجازی تلویزیون رضا عطاران سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس موسیقی تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین آمریکا جنگ غزه چین روسیه نوار غزه حماس عربستان ترکیه
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
اینستاگرام همراه اول دبی واکسن اپل ناسا وزیر ارتباطات تبلیغات گوگل پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری