سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

۱۹ آبان ـ ۱۰ نوامبر ـ زادروز دو مخترع معروف روس: توپولف و کالاشنیکوف


«اندری تولولفAndrei Tupolev» طراح و مخترع بیش از یكصد نوع هواپیما دهم نوامبر سال ۱۸۸۸ در روسیه به دنیا آمد، در مهندسی مكانیك و تكنولوژی دكترا گرفت و دست به كار ساخت هواپیما زد و یكی از موسسان انستیتوی علوم هوایی ـ فضایی وطنش بود. معروفترین هواپیماهایی كه توپولف طراحی كرد توپولف های ۱۳۴ و ۱۵۴ (TU) هستند. وی با ساختن بمب افكن دور پرواز توپولف ـ ۹۵ كه قادر بود كره زمین را دور بزند شهرت جهانی یافت. بسیاری از كشورها ازجمله انگلستان و آمریكا، صرف نظر از كمونیست بودن توپولف، او را عنوان عضویت افتخاری آكادمی های علوم خود دادند. توپولوف كه خدمت شایان به وطن خود كرده بود در سال ۱۹۷۲ درگذشت. پسر او كه در علوم تكنولوژی دكترا دارد از طراحان معروف هواپیما در جهان بشمار می رود. وی كه جای پدر را در صنایع هواپیماسازی روسیه گرفته است طراح جت مافوق سرعت صوت توپولف ۱۴۴ است.
طراح بزرگ دیگر روسیه كه او هم در دهم نوامبر به دنیا آمده است مهندس میخائیل كالاشنیكوفMikhail kalashnikov است. وی كه در سال ۱۹۱۹ به دنیا آمده است اینك ۸۶ سال دارد و هنوز سرگرم كار و تكمیل جنگ افزار است. كالاشنیكوف نیز مهندس میكانیك بود كه جنگ جهانی دوم آغاز شد و به عنوان فرمانده تانك به جبهه رفت و در آنجا در سال ۱۹۴۱ شدیدا مجروح شد. همین جبهه رفتن، او را سازنده اسلحه كرد. هنوز در بیمارستان بود كه یك اختراع خود را اعلام داشت و آن دستگاه خودكار شمارش فشنگهایی بود كه یك تانك شلیك می كرد.
كالاشنیكوف سپس به ساختن یك تفنگ خودكار همه كاره پرداخت و در سال ۱۹۴۷ آن را به اتمام رسانید كه به تفنگ AK - ۴۷ (آفتومات كالاشنیكوف ساخت ۱۹۴۷) معروف است و معروفترین تفنگ جهان بشمار می رود و بیش از هر تفنگ دیگر ساخته شده و در زرادخانه ها است. كالاشنیكوف سپس به تكمیل تفنگ خود ادامه داد و مسلسل «آر.پی.ك.» را ساخت. او كه به كار تفنگ سازی ادامه می دهد دو بار از دولت شوروی مدال قهرمان سوسیالیستی گرفته است. كالاشنیكوف نیز یك كمونیست است. پس از فروپاشی شوروی، اصحاب صنایع اسلحه سازی آمریكا از او به كشور خود دعوت كردند و پذیرایی مفصل بعمل آوردند تا به اتفاق در آمریكا تفنگ كالاشنیكوف را بسازند كه وی نپذیرفت و گفت كه اگر یك كشور كوچكتر چنین پیشنهادی بدهد ممكن است با نظر مثبت آن را بررسی كند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید