سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

هفت دلیل برای اثبات لزوم گریستن


هفت دلیل برای اثبات لزوم گریستن
آیا شما از آن دسته آدم هایی هستید که راحت گریه می کنند؟ بیشتر آدم ها گریه را نشانه ضعف می دانند و حتی اگر طاقت و تحمل شان سربیاید و مجبور به گریه بشوند هیچ وقت جلوی دیگران این کار را نمی کنند و حتماً در خفا گریه می کنند اما در واقع گریه یکی از عکس العمل های کاملاً طبیعی بدن است که باعث رهایی از وضعیت های ناخوشایند درونی یا بیرونی می شود.
راهی است که درد تغییرات ناخواسته را تقلیل می دهد و به عبارت دقیق تر پادزهر طبیعت در برابر درد و رنج است. پس می توان گفت گریه عملی ضروری است. به دلایل زیر دقت کنید:
۱) اول و مهم تر از همه اینکه گریه باعث کنار آمدن با مشکل می شود. اگر در محیطی بزرگ شده اید که گریه را کاری ناشایست می دانند، باید این جمله را بارها و بارها برای خود تکرار کنید. به خودتان اجازه بدهید که گریه کنید.
۲) اشک ریختن خوب است چون روشی بی نظیر برای مقابله با رنج فقدان عزیزان است. مواجه شدن با درد و غم و نه فرار از آن چیزی است که در نهایت باعث پذیرش سرنوشت محتوم می شود. حذر کردن از رنج باعث می شود دوره اندوه طولانی تر بشود و درد و غصه ناشی از آن نگرانی و اضطراب بیشتری ایجاد می کند.
۳) دانشمندانی که درباره اشک و عملکرد آن پژوهش کرده اند، دریافته اند که اشک ریختن بر اثر هیجاناتی مانند غم، خشم یا ترس در واقع سموم را از بدن دفع می کند در حالی که اشک شوق یا شادی حاوی مقدار بسیار کمتری ماده سمی است. البته منظور این نیست که گریه کردن تمام سموم را از بدن پاک می کند اما اگر در هر موقعیتی گریه تان گرفت، مانع آن نشوید.
۴) وقتی در شرایطی نیاز به گریه کردن دارید، خوب گریه کنید چون تنش بدن به این ترتیب کاهش می یابد. افکار و عواطف درون اشک ها تصفیه می شوند و تغییرات فیزیولوژی شگرفی به جا می گذارند. افسردگی، خشم یا احساس گناه که واکنش های طبیعی عزاداری هستند عکس العمل های هشداردهنده بدن را به کار می اندازند و گریه تاثیر فیزیکی بر دستگاه قلبی- عروقی را کاهش می دهد.
۵) اگر باور «گریه کردن از ضعف است» خیلی در شما قوی باشد، چه کار باید بکنید؟ در این صورت به دنبال راه دیگری برای رهاسازی احساساتتان باشید. با نوشتن، نقاشی کشیدن، طراحی کردن یا مجسمه ساختن احساساتتان را بیان کنید. به هر علتی سراغ این کارها بروید. شاید لازم باشد برای بازیافتن توانایی گریه کردن و یافتن اینکه چه چیزی سد راه این واکنش طبیعی بدنتان شده سری به متخصص روانشناسی یا روانکاوی بزنید.
اشک رابطه برقرار می کند، آدم را نرم می کند، همدلی می آفریند، حالات روحی را دگرگون می سازد، هیجان را کم می کند و کمک می کند تا از پس فقدان های مکرر زندگی بربیاییم. گریه واقعاً طراحی مبتکرانه و عملکردهای منحصر به فردی دارد.
ارزش درمانگرانه اشک ریختن کاملاً روشن است. گریه کردن را بپذیرید، خود را به آن تشویق کنید و این حالت را در خود پرورش بدهید و به دیگران هم توصیه کنید.هیچ وقت فرصت یک گریه خوب و سازنده را از خود نگیرید، اجازه بدهید غصه، سردرگمی، نگرانی و خستگی تان با اشک از تنتان بیرون برود. خنده و گریه کاملاً هم سنگ هم هستند.
گاهی در یک نفس هم خنده هست و هم گریه. این دو دست به دست هم همه گونه اثر شفابخشی را برای انسان به ارمغان می آورند و او را برای رویارویی با تغییرات ناگزیر زندگی آماده می کنند.
منبع : روزنامه شرق