پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اندیشه‌های نژادپرستانه لیونی


اندیشه‌های نژادپرستانه لیونی
این برای نخستین بار نیست که زیپی لیونی، چنین اظهاراتی را که در آن همواره بر یک چیز واحد تأکید می‌ورزد، عنوان می‌دارد:«اسراییل یک دولت یهودی است» تنها ترجمه و برداشتی که از این عبارت می‌توان داشت این است که اسراییل یک دولت یهودی است» دولتی خالص و بدون حضور عربها.
لیونی اظهار داشته است که: «در صورت برپایی و تشکیل یک دولت فلسطینی می‌توانیم به فلسطینیان حاضر در اسراییل که ما آنان را «عرب اسراییل» قلمداد می‌کنیم، بگوییم که باید راه‌حل قومی و نژادی خود را در جای دیگر جستجو کنند»!
لیونی از راه‌حل و مکان سخن به میان آورده است. به عبارت دیگر وی فرجام و عاقبت کار را با جغرافیا مرتبط ساخته است. در واقع وی خواستار این مطلب است و یا پیشنهاد می‌کند و یا آرزو می‌کند و یا شاید هم ایمان دارد که فلسطینیان شهروند اسراییل باید مهاجرت کنند و یا در صورت تشکیل دولت فلسطینی در کرانه باختری و نوارغزه باید مهاجرت داده شوند. اظهارات این بار لیونی نسبت به دفعة پیش نگران کننده‌تر است زیرا وی امروز به عنوان یک کاندیدای نخست‌وزیری و رئیس حزب حاکم چنین اظهاراتی را عنوان می‌کند.
لیونی در مورد سایر عرصه‌های حیات سیاسی، اقتصادی، امنیتی، جامعه‌شناختی و محیط زیست و... چنین موضع شفاف و مشخصی را تبیین نمی‌کند، اما این تنها موردی است که وی با اعتماد به نفس و ایمان کامل آن را ابراز می‌دارد. چه بسا که این، تنها موضوعی است که وی نسبت به آن نگرش شفاف و مشخصی دارد. وی در واقع صاحب طرحی است که در آن بر ضرورت یهودی بودن دولت اسراییل و قومی و نژادی بودن آن تأکید می‌شود و در نتیجه خواستار راه‌حل دودولتی و تشکیل دو دولت قومی و نژادی عربی و اسراییلی است. وی خواستار تشکیل یک دولت یهودی خالص و بدون حضور غیریهودیان بویژه اعراب به دلیل گرایش و تمایل آنان به ملت فلسطین و نه به دلیل مبارزة آنان علیه اشغالگران و یا مواضع سیاسی اتخاذی از سوی آنان است.
وی می‌خواست بر سازمان آزادیبخش فلسطین تحمیل کند. تا اسراییل را به عنوان یک دولت یهودی به رسمیت بشناسد به همین دلیل از دولت آمریکا خواست تا با وی همراهی کند اما در نهایت ناکام ماند، لذا به جای آن، دولت آمریکا صراحتاً بر یهودی بودن هویت دولت اسراییل تأکید ورزید.
این تصادفی نیست که لیونی در صحن علنی کنست زمانی که از وی خواستیم تا اظهارات خود را تفسیر کند و از او پرسیدیم که آیا می‌خواهید ما را از سرزمینمان اخراج کنید و به جای دیگر مهاجرت دهید؟ از پاسخ دادن طفره رفت و حاضر به شرح و توضیح این موضع‌‌گیری خود نشد. او و ما به خوبی می‌دانیم که او به دنبال چیست. روزنامه‌ها و تودة مردم از قصد او آگاه هستند.
وی در برابر این اعمال فشارهای رسانه‌ای و مردمی مجبور شد به طور تاکتیکی کمی عقب‌نشینی کند و بگوید، منظور وی کوچاندن یا انتقال عربهای اسراییل نیست. در این صورت واقعاً منظور لیونی چیست؟ ما به عنوان شهروندان اسراییل خواستار تشکیل یک دولت در درون یک دولت دیگر نیستیم. همچنین خواستار حق تعیین سرنوشت سیاسی از سوی ۲۰ درصد ساکنان عرب اسراییل نیستم، بلکه تنها خواستار خاتمه یافتن اشغالگری، تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس در کنار دولت اسراییل هستیم. ما خواستار توقف سیاست تبعیض‌نژادی علیه اقلیت عرب فلسطینی حاضر در اراضی اسراییل و برقراری مساوات قانونی، سیاسی و مدنی میان شهروندان عرب و یهودی اسراییل هستیم. در این حالت اظهارات لیونی به چه معناست؟
این اظهارات وی برگرفته از اندیشه‌های راستگرایان اسراییل است هر چند که وی نمونة میانه‌روی در دولت قلمداد می‌شود. در حال حاضر که میانه‌روی وی در مقایسه با سایرین صرفاً به نشستن بر سر میز مذاکرات با هیئت فلسطینی منحصر شده است.
زیپی لیونی شیفته و دلبستة مذاکرات و گفت و گوها است نه راه‌حل نهایی و صلح. مذاکرات وی با ابوعلاء ناکام ماند زیرا لیونی بسیار سرسختانه عمل کرد و حاضر نشد به حداقل مطالبات فلسطینی پاسخ مثبت دهد و یا به آنان نزدیک شود. آیا تاکنون شما شنیده‌اید که وی در مورد حقوق عربهای اسراییل سخنی به میان آورد؟ غیر از اینکه یکبار نسبت به انتخاب یک سفیر و یا یک دیپلمات عرب، ابراز تمایل کرد.
به نظر می‌رسد، خانم لیونی فراموش کرده و یا شاید خود را به فراموشی می‌زند که، چه کسی در فلسطین ساکن بوده و چه کسی به اینجا مهاجرت کرده است. خانم لیونی! ما پیش از شما در اینجا سکونت داشتیم و پس از شما نیز همچنان در اینجا باقی خواهیم ماند. ما صاحبان اصلی این سرزمین هستیم و در آن حق آب و گل داریم. نکبت ۴۸ تکرار نخواهد شد. مهم این است که ما از خطاها و اشتباهات خود بسیار یاد گرفته‌ایم و همچنان در حال یاد گرفتن هستیم.
اما به عربهای منتسب به حزب کادیما چه باید بگوییم؟ به خوبی به اظهارات رهبر حزب خود گوش دهید. بخوانید، و تلاش کنید که بفهمید و داوری کنید. او کسی است که تنها آراء شما را می‌خواهد و در رؤیای بیرون کردنتان از وطنتان و اهانت به حقوق ملت شماست. آیا زمان آن فرا نرسیده که به آغوش گرم وطن باز گردیم؟
مترجم: فتانه غلامی
منبع : موسسه تحقیقات پژوهشی علمی ـ سیاسی ندا